Salon treeniturnaus sujui suunnitellistu - Lempolle kaksi voittoa

Lempo - Puma 2-0 (29-27, 25-22)
LP Viesti Akatemia - Lempo 0-2(17-25, 19-25)
Lempo - LP Vampula 1-2 (16-25,27-25,14-16)
Raision Urheilijat - Lempo 2-0 (25-19,25-8)

Lempon naisten 1-sarjajoukkue matkasi historialliseen harjoitusturnaukseen Salohalliin sunnuntaina 29. elokuuta. Edessä oli ensimmäiset pelit 1-sarjastatuksella.

Turnauksen olosuhteet ja järjestelyt olivat mitä mainioimmat. Salohallin suuret mittasuhteet eivät kuitenkaan Lempottaria hätkähdyttäneet. Ensimmäinen peli Puma-Volleytä vastaan alkoi niinkuin 10 kuukauden pelitaukoa ei ikinä olisi ollutkaan. Joukkue puolusti uhrautuvasti ja hyökkäsi järkevästi jatkopalloja Puman kenttään. Vain Puman hakkuri Oona Laurell järjesti aika-ajoin Lempolle harmaita hiuksia. Tiukan jatkopalloille menneen ensimmäisen erän jälkeen Lempon peli vapautui ja toinenkin erä kotiin.

Harjoitusturnauksessa joukkueet kokeilevat erilaisia kokoonpanoja ja ottelut menivätkin monelta osin ristiin. Kaikki joukkueet antoivat laajalle pelaajistolle peliaikaa ja ennen kaikkea nuorten pelaajien kanssa pelien tasot heilahtelivat. Toisessa pelissä Lempo kohtasi järjestävän joukkueen LP Viesti Akatemian. Lempoa vastaa salolaiset huiluuttivat lähes kaikkia liigajoukkueen kanssa treenaavia pelaajiaan. Vastustajan tekemistä leimasivatkin useat hyökkäysvirheet, joita lempolaiset kuitenkin yrittivät tasapäisesti kompensoida lukuisilla syöttövirheillä. Oikeastaan ensimmäistä peliä lukuunottamatta Lempon syöttö haki uomiaan, eipä sitä vielä paljon ole harjoiteltukaan. Salosta muka 2-0-voitto myös.

Ruokailu ja yhden pelin tauko veivät Lemposta parhaan terän. Kolmannessa ottelussa kohdattiin hieman unisena LP Vampulan farmijoukkue. Oma peli ei oikein missään kohtaa alkanut rullaamaan. Vastaanotto- ja puolustuspelaaminen jäivät heikoksi heikon liikkumisen vuoksi. Parilla vaihdolla peliä saatiin toisessa erässä paranemaan ja se kääntyikin Lempolle. Kolmannessa erässä erityisesti Vampulan laituri Heini Ahtola näytti hyökkäämisen mallia omista korkeuksistaan ja erä kääntyi 14-16 tappioksi, ottelun mennessä 2-1 Vampulalle.

Päivän viimeisessä pelissä Lempo kohtasi turnauksen ylivoimaisesti vahvimman joukkueen, Raision Urheilijat. Raision kokenut ja pitkään yhdessä ollut joukkue jätti yhtä erää lukuunottamatta vastustajat alle 20 pisteen, ja siinä ainoassakin RaIsku sai 23 pistettä. Tuohon peilaten ensimmäisen erän 19 Lempon pistettä lasketaan siis kohtuulliseksi onnistumiseksi. Ensimmäisessä erässä erityisesti Veera Hussan napakat paterit mursivat vastustajan hyvää torjunta-puolustuspelaamista. Toisessa erässä Lempon akut tyhjenivät sitten lopullisesti eikä peliä saatu enää aikaiseksi ollenkaan.

Kokonaisuutena turnaus antoi uskoa pelaajille ja staffille siitä, että oikeassa sarjassa ollaan. Oma pelisysteemi toimii myös 1-sarjatasolla ja useimmille pelipaikoille löytyy vaihtoehtoja. Puolustus ja vastaanotto toimivat lähes koko päivän mukavasti, mutta vastaavasti omaa syöttöä pitää rohkeasti vahvistaa.

Tulevassa sarjassa ei enää pyörittelyt ja pehmeät peipit vastustajan kenttään jää, joten laitapelaamiseen osalle pelaajista kaivataan runsaasti rohkeutta. Toki Annika Saaren laitapelaaminen kuului päivän top vitoseen heittämällä, eli kyllä lempottariltakin hyökkäysvoimaa löytyy.