Lempolta karkasi pudotuspelipaikka, kun Vampula otti voiton kotikentällään

27.2.2022

NAISTEN 1-SARJAA LP VAMPULA – LEMPO-VOLLEY 3-1  (25-23, 32-34, 25-18, 25-19)

27.2.2022 Huittisten yrittäjä- ja ammattiopisto

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Tessa Francke, Minja Lindell, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Minja Lindell ja libero Inka  Sairiala

LP Vampula: Nanna Talvitie, Heini Ahtola, Siiri Ruohonen, Mariliis Lipand, Ida Mikkonen, Petra Muuvila ja libero Laura Liikanen

Tulospalvelu

Lempo-Volleylle jäi viikonlopun tuplapeleistä saldoksi nolla sarjapistettä ja samalla varmistui, että lempääläistä sarjanousijaa ei nähdä naisten 1-sarjan pudotuspeleissä tällä kaudella. Asia varmistui, kun sunnuntaina LP Vampula voitti voitti Lempon Huittisissa 3–1 (25–23, 32–34, 25–18, 25–19).

Lempo on sijalla kymmenen, kun joukkueella on jäljellä kolme runkosarjapeliä. Kun LP Viesti Akatemia voitti Jujun 3–1, karkasi pudotusviiva eli kahdeksas sija 11 pisteen päähän. Karsintojen välttämiseen eli sijaan yhdeksän ja PuMaan Lempolla on matkaa yhdeksän pistettä, eli periaatteessa mahdollisuus tasapisteisiin noususta on vielä olemassa.

Lauantaisen kovan taistelun ja RaisU-tappion jälkeen Lempo ei saanut parastaan irti Vampulaa vastaan. Kokoonpano muuttui hieman, kun Iida Ylimäki ja Inka Sairiala palasivat rosteriin, mutta Salli Joutsenvirta, Riikka Vuorentausta ja Saara Rajala puuttuivat lauantain ryhmästä.

– Illat eivät ole samanlaisia keskenään, tänäänkin se huomattiin. Ei päästy lauantain tasolle Eilistä taistelutahtoa ei ihan löytynyt, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tuumi Vampula-pelin jälkeen.

Illan ehdoton helmi oli huikean pitkä kakkoserä. Lempo voitti erän lopulta 34–32. Sitä ennen Lempo oli hukannut kahdeksan eräpalloa ja yhdeksäs toi erävoiton, Vampulakin pääsi kokeilemaan kahdesti erän katkaisua. Hieman eräpallojen kuluessa tuli mieleen RaisU-pelin kolmas erä, jossa Lempo ei neljästä eräpallosta saanut toista erävoittoa nimiinsä.

Lempo sai nyt tärkeän tasoituksen 1–1:een, mutta pitkän tauon jälkeen Lempon energiatankki oli tyhjentynyt ja Vampula vei kaksi seuraavaa selkeämmin.

Lempon iso turma oli Vampulan huikea laitapeli: yleispelaajakaksikko Iida Mikkonen 26 pistettä ja Heini Ahtola 25 pistettä takoivat palloja huimalla teholla. Vampulalta puttui vielä alkukauden kovin pistetykki Selma Räsänen, joten hyökkäysvoimaa joukkueesta todella löytyy.

– Vastustaja hyökkäsi laidasta kyllä kovaa, vaikka Selma puuttuikin. Siitä huolimatta olivat vahvoja sillä osa-alueella, Huurne jakoi tunnustusta.

Myös Vampulalla oli ollut lauantaina peli, siitä tuli tappio Riemulle 0–3. Kotijoukkueella oli paremmin energiatasot hallussaan. Lempo toi avausseitsikkoon lauantailta pari muutosta, kun Tessa Francke, Milja Lindell ja Inka Sairiala avasivat pelin. Veera Vuorentausta korvasi Francken pelin kuluessa ja nousi Lempon parhaaksi pistenaiseksi kymmenellä pisteellään.

Lempon esitys jäi kuitenkin piippuun eikä pistepussi karttunut.

– Omassa syöttö- ja torjuntapuolustuspelissä ei pärjätty siihen malliin kuin RaisUa vastaan. Eikä oikein millään muullakaan osa-alueella.

– Kauden perisynti on hieman ollut, että pelataan tosi vahvasti sarjataulukon kärkipään ryhmiä vastaan, mutta ei pystytä ihan samanlaiseen peliin sarjataulukon alempia vastustajia vastaan, Huurne arvioi.

Lempon runkosarjassa on vielä kolme kotipeliä jäljellä. Ensi viikonloppuna jatkuvat tuplapelit, molemmat kotisalissa: lauantaina Jymy Akatemia kello 12 ja sunnuntaina Kuortane kello 18. Runkosarja päättyy 12.3. PuMa-kotipeliin.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Liisa Lahtinen

Lempon Pelin päällikkö: Veera Hussa

LP Vampulan palkitut: Iida Mikkonen ja Nanna Talvitie

PISTEET

Lempo: Veera Vuorentausta 10, Annika Saari 9, Pauliina Kovanen 9

LP Vampula: Iida Mikkonen 26, Heini Ahtola 25, Mariliis Lipand 11

YLEISÖ: 67

SEURAAVA PELI

Lempo pelaa 5.3. Jymyä vastaan kotisalissa ja 6.3. Kuortanetta vastaan kotisalissa. Vampula pelaa 6.3. WoVo Akatemian vieraana.

Pääkuva: Taisto Niukkanen