Juju vei huikean ensimmäisen puolivälierän Lempoa vastaan: "Tämä antaa uskoa"

11.3.2023

N1 1. PUOLIVÄLIERÄ: LEMPO-VOLLEY – JOEN JUJU 2–3 (25–22, 18–25, 13–25, 30–28, 15–17)

11.3.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TILANNE: Juju johtaa 1-0

Lempo-Volley oli lähellä isoa yllätystä naisten 1-sarjan ensimmäisessä puolivälierässä Lempäälässä. Yllätys jäi kuitenkin suutariksi, kun Joen Juju haki avausvoiton erin 3–2 (22–25, 25–18, 25–13, 28–30, 17–15).

Lempolla oli jo ottelupallo viidennessä erässä, mutta ratkaisun avaimia ei lopulta löytynyt. Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina Joensuussa kello 17. Silloin Lempolta vaaditaan voitto ja kultaisen erän voitto jatkopaikkaan.

– Ottelu oli meiltä huippuesitys 1,5 erän heikompaa jaksoa lukuun ottamatta. Mutta ei se lopulta paljoa lämmitä, kun näissä peleissä ei saa puolikkaita voittoja, Lempon päävalmentaja Jani Huurne harmitteli.

Ottelu oli historiallinen Lempon ensimmäinen naisten 1-sarjan pudotuspeleissä. Runkosarjan kahdeksas Lempo lähti haastamaan runkosarjan voittajaa Jujua rohkeasti ja onnistuikin siinä avauserässä käytännössä täydellisesti. Lempo sai haluamansa alun, kun avauserä meni vahvasti pelanneelle kotijoukkueelle.

Lempon syöttö kulki ja Jujun pelätyt hyökkäyspään tähdet Nea Hämäläinen ja Ella Vasarainen saatiin pidettyä hyvin kurissa.

– Oli kyllä loistava alku. Syöttö ja oikeastaan kaikki muukin onnistui ja näytti tosi hyvältä, Huurne kiitteli.

– Mutta en tiedä, miksi ja miten ilmapallo tyhjeni sitten täysin, hän jatkoi.

Seuraavat kaksi erää olivat nimittäin täysin vierasjoukkueen hallintaa. Selvästi kokeneempi Juju sai avauserän herättelyn jälkeen pelin juonesta kiinni. Toisessa erässä Lempo sai 17 ja kolmannessa vain 13 pistettä. Nyt Lempolla ei toiminut juuri mikään, kun Juju sai juhlia miten halusi.

– Kakkoserän alussa Noora Taskisen syöttövuoro ratkaisi erän. Ei saatu sen jälkeen oikein otetta. Pyöritettiin vaihtorulettia ja sievisteltiin lopussa hieman lukemia.

Lempolla oli aiemmille peleille tyypillisesti isoa vaihtuvuutta kuusikossa pelin aikana. Ottelun kuluessa vaihdosta aloittaneet Annika Saari, Veera Vuorentausta ja Tessa Francke pääsivät peliin mukaan.

Kolmannen erän lopussa Lempon Huurne nappasi punaisen kortin annettuaan mielipiteensä muutamasta nähdystä pallosta.

– Sali kyllä kuuli mielipiteeni ja siitä tuli punalappu.

Vaikka erä oli menetetty siinä kohtaa, tapahtuma toimi Lempolle herätyksenä. Kolmoserän lopussa tekeminen parani ja hyvä buusti kantoi pelin loppuun asti.

Neljännessä erässä Lempo palasi kuskin paikalle. Kentälle tullut yleispelaaja Annika Saari toi lisää meininkiä kentälle. Hän tehtaili noin puolikkaaseen peliin mukavat 13 pistettä. Lempon libero Anna Kaisa Kerminen esitti huikeaa puolustuspeliä ja se sytytti koko muunkin joukkueen pelaamaan. Viidennessä Jujun ottelupallossa Riikka Vuorentausta haki käytännössä mahdottoman pallon tuomarijakkaran takaa, sai sen peliin ja Lempo voitti pallon.

Neloserä meni Lempon johdossa, mutta Juju nousi takaa tasoihin ja venytti erän jatkopalloille. Vierailijalla oli omat saumansa viedä peli neljässä erässä, mutta Lempo ei luovuttanut. Annika Saari teki jatkopalloilla Lempon viisi pistettä peräkkäin ja erä päättyi Riikka Vuorentaustan ässään.

Niinpä ottelu sai arvoisensa päätöksen viidennessä erässä. Juju oli hieman edellä ja pääsi puolenvaihtoon johdossa. Erä koki vielä täyskäännöksen, kun syöttövaihdosta kehiin tullut Roosa Päykkönen syötti Lempon 10–12-tappiotilanteesta 13–12-johtoon.

– Kaveri oli melkosen sitkeä, kaivoi ja puolusti  hurjasti. Ja lopussa peippasí pari ilkeää pinnaa, Huurne jakoi tunnustusta.

Lopulta jatkopalloilla peli päättyi Lempon pitkään hyökkäykseen ja Juju pääsi juhlimaan avauskiinnitystä välieräpaikkaan. Ottelu valoi Lempolle kuitenkin hurjasti uskoa, että Juju on todella voitettavissa.

– Jos sama henki saadaan bussiin huomenna, niin huikea on varmasti peli tiedossa. Tämä antaa uskoa. Ja Hakkarissa oli aivan upea tunnelma, kiitos kaikille kannattajille, Huurne kiitteli.

Pistepuolella Lempolla Saaren lisäksi Adelia Launonen teki 16, Päykkönen 13 ja keskitorjuja Tiia Tapio komeasti 12 pistettä. Jujun tehoduo Hämäläinen 23 ja Vasarainen 18 kantoivat isoimman hyökkäysvastuun ja olivat tehokkaita.