Ennakko: LP Viesti -ottelu on iso peli keskikastissa: "Heille jäi varmasti hampaankoloon Lempäälän-pelistä"

5.1.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: naisten 1-sarjaa LP Viesti Akatemia–Lempo-Volley

MISSÄ: Salohalli

MILLOIN: su 8.1. klo 17

AIEMPI OTTELU: 9.10. Lempo-Volley–LP Viesti Akatemia 3–1

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue palaa pelikentille sunnuntaina 8. tammikuuta. Hieman vajaan kuukauden mittaisen pelitauon jälkeen vastassa on Salossa LP Viesti Akatemia. Ottelu alkaa Salohallissa kello 17.

– Joululoma sujui oikein hyvin. Vähän oli aikaa lomailla ja treenata myös. Tällä viikolla ollaan taas keskitytty enemmän treenaamiseen, Lempo-libero Senni Virtanen kertoo.

– Ei ole askelmmerkit muuttuneet uuteen vuoteen tultaessa. Tällä viikolla palattiin salille ja neljät treenit ehditään tehdä ennen sunnuntaita. Aika lailla samoilla touhuilla jatketaan, saattaa jotain pelaajaliikennettä olla tiedossa. Ei kuitenkaan haalita lisää maajoukkuepelaajia, Lempon päävalmentaja Jani Huurne paljastaa alkuvuoden kuvioista.

Lähtökohta

Lempolle ja Viestille peli on ensimmäinen joulutauon jälkeen, joten on kiinnostavaa nähdä, miten tauko on käytetty ja kuinka peli on uomissaan.

Viesti voitti vuoden 2022 kaksi viimeistä peliään, kun vastassa olivat Kuortane ja Erä, joten se pääsee hyvistä lähtökohdista uuteen vuoteen. Lempo käänsi vuoden päätöspelissään kolmen tappion putken rikki, kun LP Vampula Akatemia kaatui vieraskentällä 3–2.

Lempo voitti joukkueiden kauden avauskohtaamisen Lempäälässä, silloin erin 3–1. Ottelu oli tiukka, mutta kokeneempi Lempo pystyi viemään kaikki pisteet. Silloin Lempon Roosa Päykkönen teki 16 ja Viestin Iina-Reeta Kaikkonen 19 pistettä. Peli oli Viestille vasta kauden ensimmäinen, kun Lempolle se oli kolmas.

Lempo on sarjassa sijalla viisi ja Viesti heti perässä kuudentena pisteen takana ja kaksi peliä vähemmän pelanneena. Ottelu onkin merkittävä sarjataulukon tiukassa keskikastissa. Panosta on myös siinä mielessä, että voitto voi tuoda hyvän lähtöbuustin uuteen vuoteen ja auttaa myös seuraavissa peleissä. Sijat 2–6 ovat viiden pisteen sisällä ja sijat 3–7 ovat neljän pisteen sisällä, joten jokainen voitto on tärkeä.

– Luulen, että tulee aika tiukka peli. Viimeksi Hakkarissa oli tosi tiukkaa. Kun Viesti pääsee kotisaliinsa, haluavat varmasti voittaa vielä enemmän ja heille jäi varmasti hampaankoloon Lempäälän-pelistä. He ovat nuori porukka, uskon että ihan hyvät saumat meillä on. Tulossa on kova taistelu, Lempon Virtanen pohtii lähtökohtia.

Sarjataulukossa tapahtui muutos edellisen runjosarjapelin jälkeen, kun Vampulalta poistettiin puolet pisteistä eli kuusi edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta alkukauden aikana. Lempon ja muiden pistemäärään päätös ei vaikuttanut. Vampula on nyt kuudella pisteellä sijalla yhdeksän.

Kokoonpanot

Lempo on tehnyt tiivistä yhteistyötä LP Kangasalan liigaryhmän kanssa ja useampi pelaaja on ollut farmijoukkueen matkassa. Yhteistyö jatkuu myös vuoden 2023 alkupuolella ainakin jollain volyymilla, mutta Kangasalan pelaajatilanne asettaa askelmerkit avun tarpeelle.

Lempon Iina Andrikopoulou on myös nyt farmilistalla ja oli Kangasalan mukana ensimmäistä kertaa keskiviikkon 4.1. liigapelissä Puijoa vastaan. Vielä Iina ei käynyt kentällä, mutta on upeaa nähdä Iina taas liigapelin kokoonpanossa. Myös Linnea Malinen oli Kangasalan mukana keskiviikkona.

Lempon tasaisesta kokoonpanosta nousi esille joulukuussa etenkin Adelia Launonen, Roosa Päykkönen, Veera Hussa ja Tiia Tapio. He pelasivat paljon ja yleispelaajduo Päykkönen-Launonen teki paljon pisteitä, Päykkönen summasi kahdesti 16 pistettä joulukuussa ja Launonen valittiin Lempon kuukauden pelaajina. Tapio ja Hussa urakoivat keskitorjujina.

Viesti tekee tunnetusti paljon yhteistyötä liigajoukkueensa kanssa, jonka farmijoukkue on. Lempoa vastaan tehoillut Iina-Reeta Kaikkonen on muun muassa päässyt jo maistamaan liigavauhtia.

Viestillä on todella nuori ja lupaava joukkue, peli onkin harvoja joissa Lempo on selvästi kokeneempi ryhmä. Viestiltä löytyy paljon laitavoimaa, kuten Anna Johtela ja Kiira Tuominen. Joukkue on ottanut isoja harppauksia alkukauden aikana, kuten nuoret joukkueet tekevät.

Salon joukkueesta Iida Mikkonen ja Selma Nikkanen ovat Suomen U17-maajoukkueen kanssa EM-karsinnoissa Slovakiassa tällä viikolla, onnea maajoukkuepeleihin!

Vuosi sitten Lempon vierasmatka Saloon oli vaikea, kun kahdessa erässä Viesti jätti Lempon kahdeksaan ja kahdeksaan pisteeseen. Salo onkin vahva avarassa kotihallissaan, joten kotietu on vaikea voitettava Lempolle. Viesti on voittanut kauden neljästä kotipelistään kolme.

– Viime vuonna oli haasteelliset lähtökohdat eikä sitä kannata enempää ajatella. Tiedostettava asia kuitenkin on, että Salohalli on selkeästi isompi kuin mikään muu areena tässä sarjassa. Se tuo passareille haasteita esimerkiksi passin pituuden kanssa. Pelistä tulee helposti vähän hajutonta ja mautonta, kun äänimaisema on niin erilainen. On toki mahdollista sielläkin voittaa, pitää tehdä omat asiat hyvin ja unohtaa epäolennaisuudet, päävalmentaja Huurne näkee.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Roosa Päykkönen. Kahteen edellispeliin komeat 16 pinnaa ja tehnyt tällä kaudella neljästi tasan 16 pinnaa. Tuleeko nyt jo 17?

LP Viesti Akatemia: Iina-Reeta Kaikkonen. Yleispelaaja oli vaikea pideltävä Lempolle viimeksi ja hyökkäsi useasti torjunnan yli. Kannattaa seurata, tulevaisuuden tähtiä.

Kuvat: Antti Raunio, Taisto Niukkanen