Lempo ei onnistunut palaamaan pisteiden makuun: "Kuortane puolusti tänään todella hyvin "

5.2.2023

N1 RUNKOSARJA: KUORTANE – LEMPO-VOLLEY 3–1 (25–19, 16–25, 26–24, 28–26)

5.2.2023 LähiTapiola-areena, Kuortane

Lempo-Volley teki pisteettömän reissun sunnuntaina Kuortaneelle naisten 1-sarjassa. Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue tasasi voitot runkosarjassa 1–1:een, kun ottelu päättyi kotijoukkueelle 3–1 (25–19, 16–25, 26–24, 28–26).

Vaikka eräpisteet menivät Kuortaneelle selvästi, ottelu oli todella tasainen, kuten pikkupisteet kertovat. Ne Kuortane voitti 95–94.

Peli ratkesi erien tärkeissä jatkopalloissa, joissa Kuortane oli tällä kertaa Lempoa etevämpi.

– Muutama tappio on hiipinyt ehkä korvien väliin, ja uskallus voittaa erien lopuissa puuttui tänään. Ne loppuerien tiukat pallot joita voitettiin alkukaudesta, ollaan nyt viime peleissä hävitty, harmitteli Lempon päävalmentaja Jani Huurne.

Kuortane sai peliin vahvan alun ja Lempolla oli avauserässä isoja haasteita saada peliä uomiinsa. Muutamilla vaihdoilla peli parani, mutta Kuortaneen repimä ero oli tarpeeksi erävoittoon. Toiseen erään Lempo puolestaan sai selvän tasonnoston ja tasoitti erät selvästi jättäen Kuortaneen 16 pisteeseen.

– Toisessa erässä saatiin onnistumisia laajalti, selvästi meidän parasta peliä tänään, päävalmentaja arvioi.

Kolmas erä oli yksi pelin iso käännekohta. Lempo jatkoi alussa kakkoserän vahvaa menoaan ja repi jo 14–7-johdon. Kuortane tuli kuitenkin yhdellä viiden pisteen syöttöputkella kiinni iholle. Lempolla oli vielä 23–20-johto, mutta jatkopalloilla Kuortane otti ison erävoiton itselleen.

Tiukan erän tappio vaivasi vielä neloserän alussa, jossa Kuortane meni nopeasti 6–0- ja 9–3-johtoihin. Lempo osoitti kuitenkin sitkeytensä. Muutama vaihto ja vierasjoukkue pääsi vielä peliin mukaan. Lempo sai yhden eräpallonkin pelin venyttämiseksi viiteen erään, mutta lopulta Kuortane vei jatkopalloilla myös neljännen erän ja näin koko pelin.

– Kuortane puolusti tänään todella hyvin ja ovat menneet kauden aikana paljon eteenpäin. He odottivat, että me tehdään virheitä ja palauttelivat puolustuspalloja sitkeästi, Huurne kehui vastustajaa.

– Meillä vastaanotto toimia alkua lukuun ottamatta ihan hyvin ja saatiin torjuntoja ja puolustuksia. Pelissä oli paljon positiivista, muun muassa neloserän nousu, mutta erien lopuissa ei osattu voittaa.

Lempolta esiin nousivat yleispelaaja Adelia Launonen (12 pistettä) ja keskitorjuja Linnea Malinen (9), jotka olivat Lempon ykköstähdet. Pelin aikana seitsikkoon tulleet yleispelaaja Roosa Päykkönen 11 pistettä ja hakkuri Pauliina Kovanen 8 pistettä toivat lisätehoja ja voimaa vaihtopenkiltä.

Tappio oli Lempolle nyt neljäs putkeen. Runkosarjassa on jäljellä kolme ottelua. Sijoitus on kuudes. Seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Kiisto-kotipeli.

– Kolme kuuden pisteen ottelua on jäljellä. Ei ole vielä pudotuspelipaikkakaan kirkossa kuulutettu, Huurne mietti.