Lempolle makea voitto Kuortaneesta ilman erätappioita

7.3.2022

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – KUORTANE 3–0 (25–18, 27–25, 25–12)

6.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Neea-Maria Joki, Saara Rajala, Pauliina Kovanen, Venla Raittinen, Pinja Siekkeli ja libero Viivi Huurne

Kuortane: Vilma Isometsä, Nelly Kinnunen, Nella Haatainen, Iina-Reeta Kaikkonen, Hanna Kastarinen, Veera Help ja libero Netta Tolvanen

Tulospalvelu

Lempo-Volley päättii kotipelien viikonloppunsa todella tyylikkäästi sunnuntaina 6. maaliskuuta. Vastaan asteli nuorten maajoukkue Kuortane ja Lempo nappasi pelistä selvän voiton erin 3–0 (25–18, 27–25, 25–12). Näin Lempo voitti molemmat kauden pelit Kuortanetta vastaan.

Lempo paransi tekemistään huomattavasti lauantaisesta Jymy-kotitappiosta.

– Jos alla oli kauden heikoin kotipeli, nyt oli ihan parhaita, ellei kauden paras kotipeli. Kauden top kolme -peli meiltä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi.

Lempo oli saanut mukaansa LP Kangasalan yleispelaajaparin Neea-Maria Joki ja Venla Raittinen, lauantain pelistä pois jäivät Kira Forsblom ja Reeta Jokinen. Kuortaneella on ollut viime aikoina kokoonpanovaikeuksia eikä ryhmä päässyt Lempoakaan vastaan parhaalla ryhmällään. Entinen Lempo-junnu Ella Peltoma muun muassa puuttui kokoonpanosta.

– Kuortane aloitti hieman erilaisella rosterilla, kahden passarin taktiikalla, josta takapassari tuli passaamaan. Kyllä sen voi todeta, että antoivat sillä tasoitusta, Huurne pohjusti.

– Mutta samalla voi todeta, että tällä meidän pelillä olisi ollut ihan sama, kuka olisi vastaan tullut Kuortaneelta. Oli vahvaa tekemistä.

Pelin kulminaatio oli toisen erän loppu. Lempo oli voittanut avauserän saatuaan keskikohtaa erää hyvän johtoaseman. Toisessa erässä Kuortane oli hallitsevampi ja johti jo selvästi 14–7 ja 24–20. Lempo osoitti jälleen sitkeyttään ja kampesi itsensä mukaan erän voittokisaan usean eräpallon takaa.

– Tokan erän kääntö oli iso juttu. Siinä tehtiin aika paljon omia hyökkäysvirheitä ja Kuortane syötti kovaa. Aika kaukaa noustiin.

– Hilkulla oltiin siinä lopulla, Neean syöttö yhdessä eräpallossa pyörähti verkkonauhan kautta ässänä, Huurne muisteli.

Lopulta Venla Raittinen päätti erän Lempolle 27–25. Se toi isosti voima myös kolmanteen erään, joka oli täysin Lempon näytösä. Kun Raittisen hyppysyöttöstä tuli ässä, Lempo juhli erävoittoa 25–12 ja koko pelin voittoa 3–0.

– Kuortane tuli kolmanteen erään yhden passarin tyylillä, mutta se oli ihan yhtä päätä meille. Tiukan erän kääntö toi itseluottamusta ja siinä erässä kaikki onnistui.

Lempo esitti kaudelle tyypillisesti vahvoja otteita, kun vastassa on ennakkon kovempi joukkue. Kuortane on sarjassa kuudentena. Lempolaisten syöttöpeli oli paikoiteillen todella hurjaa, etenkin passarikaksikko Riikka Vuorentausta ja Liisa Lahtinen onnistuivat syöttöviivan takaa komeilla tehoilla.

– Kyllä myös joukkueen puolustuspeli passareiden syöttöjuhlan lisäksi oli todella kova tasolla. Sitkeys oli tässä pelissä ihan eri tasolla kuin parissa viime pelissä, Huurne kertoi tyytyväisenä esitykseen.

Lempolta esille nousivat keskitorjujat ja yleispelaajat. Keskaripari Pinja Siekkeli ja Saara Rajala eivät paljoa ole 1-sarjaa tällä paikalla pelanneet. Siekkelin pääpelipaikka on yleispelaaja ja Rajala pelaa Lempon B-tytöissä ja 2-sarjajoukkueessa pääsääntöisesti.

– Keskitorjujat pelasivat kyllä todella huikeat pelit, Huurne kehui. Rajalan pistemäärä oli kuusi ja Siekkelin seitsemän.

Iso osa Lempon vahvuudessa oli LP Kangasalan kehityspelaajien, yleispelaajaduon muodostaneiden Joen ja Raittisen tuomaa vahvuutta ja hyökkäystehoja. Joki tehtaili 18 ja Raittinen 15 pinnaa. Huurne kehui nuorten pelaajien työmoraalia ja vaikutusta koko muuhun joukkueseen.

– He tuovat meille energiaa ja ovat ihan huipputyyppejä. Ovat heti osa joukkuetta, kun tulevat mukaan, vaikka ovat pelanneet vain muutamia pelejä ja parit hassut aamutreenit. Tekevät nöyrästi töitä ja tulevat aina huippuasenteella mukaan.

Kovasen sisarusten pistekisassa tuli tasapeli. Lempo-hakkuri Pauliina Kovanen pelasi avauksessa ja teki kuusi pistettä, Kuortaneen nuorempi sisko Heini aloitti vaihdosta ja tuli kesken peliin mukaan tehden myös kuusi pistettä.

Lempo nousi runkosarjassa nyt sijalle kymmenen.

Lempolla on jäljellä vielä yksi runkosarjapeli. Se pelataan kotisalissa lauantaina 12. maaliskuuta PuMaa vastaan. 1-sarjan runkosarjassa siirryttiin juuri pistekeskiarvoon, mutta se ei Lempon tilannetta juuri muuta, vaan kausi jatkuu runkosarjan jälkeen pudotuskarsinnoissa.

Täältä voi lukea lisää pistekeskiarvoon siirtymisestä ja loppukauden sijoutuksista

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Viivi Huurne

Kuortaneen paras pelaaja: Veera Help

Lempon Pelin päällikkö: Pinja Siekkeli

PISTEET

Lempo: Neea-Maria Joki 18, Venla Raittinen 15, Pinja Siekkeli 7

Kuortane: Iina-Reeta Kaikkonen 7, Iida Pöllänen 6, Heini Kovanen 6

YLEISÖ: 67

SEURAAVA PELI

Lempo pelaa runkosarjan päätöksessä 12.3. kotisalissa PuMaa vastaan. 

Kuvat: Enna Huurne