RaisUn upea puolustuspeli jätti Lempon ilman pisteitä

20.11.2022

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – RAISION URHEILIJAT 0-3 (19-25, 17-25, 22-25)

20.11.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley ei pystynyt jatkamaan voittoputkeaan naisten 1-sarjassa sunnuntaina 20. marraskuuta. Neljän voiton jälkeen Raision Urheilijat kävi vierasreissulla hakemassa kaikki pisteet Raisioon erin 3–0 (25–19, 25–17, 25–22) eikä jättänyt Lempolle tällä kertaa mitään.

Raisiolaiset olivat saapuneet upealla puolustusasenteella eikä Lempo meinannut saada millään palloa jäämään vierasjoukkueen kenttään. Pelissä nähtiinkin paljon upeita pitkiä palloja, kun molempien puolustukset noukkivat palloja ylös eikä ralli päättynyt millään.

RaisUn puolustuspeli tylsytti Lempon hyökkääjät melko totaalisesti. Vierailijat puolustivat ja varmistivat hurjalla teholla. Lisäksi RaisU hyökkäsi rohkeasti ja Lempon torjuntapeli ei ollut parhaimmillaan, joten vierasjoukkue teki paljon jatkopallopisteitä pallon otettua pientä osumaa Lempon torjunnasta. Kummankin liberot, Lempon Anna Kaisa Kerminen ja RaisUn Linnea Toivonen pelasivat todella hienot puolustuspelit.

– Sitkeästi puolusti tänään RaisU. Meiltä ehkä vähän puuttui pelistä monipuolisuus, että olisi saatu vastustaja varpailleen, Lempon parhaana palkittu Annika Saari mietti.

– RaisU oli meille pelillisesti vaikea vastustaja ja tulivat vähän eri pelaajille, kuin mitä odotettiin poissaolojen vuoksi, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tuumi.

– Vaikea vastustaja, kun joukkue on täynnä vasureita. Se vaikeutti torjuntaa, jota saatiin vasta kolmannessa erässä hieman paremmaksi.

RaisU vei myös syöttöpelin hienokseltaan ja sai myös sitä kautta etua. RaisUa ei edes haitannut parhaan pistenaisen Venla Raitalan poissaolo. Taitava passari Elli Rantanen pyöritti monipuolista peliä ja raisiolaisten hyökkäyspisteet kertyivätkin tasaisesti. Kolme pelaajaa kokosi yli kymmenen pistettä, mikä on kova saldo kolmeen erään. Parhaat pistee keräsi Vilma Puottula (16).

Lempolta puuttui hakkuri Iina Andrikopouloua. Kotijoukkueella oli hieman käynnistymisvaikeuksia eikä vaihdoillakaan saatu peliin tarvittavaa lisää potkua.

– Kahdessa ekassa erässä tuli meille aika paljon erilaisia virheitä. Kolmannessa vähän helpottui ja peli parani, muttei ihan riittänyt, Lempon Tessa Francke mietti.

Lempo pyristeli kahdessa avauserässä pienellä takamatkalla ja teki ajoittain hyviä nousun alkuja, mutta RaisU sai ne eliminoitua, ennen kun todellinen kirivaihde meni Lempolla silmään.

Pitkän tauon jälkeen Lempo teki kuusikkoonsa muutamia muutoksia ja se siivittikin hyvään erän alkuun. Hakkuriksi tullut Tessa Francke teki paljon pisteitä ja Lempo oli pitkään hyvässä johdossa.

RaisU kuitenkin teki hienon nousun ja muutamalla vahvalla syöttövuorolla ja laadukkaalla peruspelaamisellaan nousi kuskin paikalle 20 pisteen korvalla. Kokeneempi vierasjoukkue piti hyvän fiiliksensä ja Kati Nikula päätti pelin pisteellään vierasjoukkueen voitontanssiin.

– Pitkän tauon jälkeen muutoksilla saatiin oma peli paremmin kuosiin, mutta ei sitten aivan riittäny. Kaveri haki tarvittaessa katsomostakin pallot peliin. Positiivisena jäi kolmannen erän kasvojenpesu. Isoa kuvaa täytyy pureskella sitten tarkemmin myöhemmin, Huurne kertoi.

Lempon yleispelaaja Annika Saari kantoi isoa hyökkäysvastuuta ja sai taitavilla tempuillaan useita pisteitä. Hän (13 pistettä) ja Francke (6) saivat hieman haastettua RaisUn puolustuspeliä.

– Tessa tuli hienosti kentälle ja pelasi hyvillä tehoilla. Ja Linnean vahvat syötöt olivat tänään iso positiivinen asia, Huurne mietti.

Lempolla on 1-sarjasta vapaa viikonloppu edessä. Pelit jatkuvat 3.-4. joulukuuta kotituplalla.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka  Vuorentausta, Annika Saari, Linnea Malinen, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Saara Rajala ja libero Anna Kaisa Kerminen

RaisU: Elli Rantanen, Siiri Rantanen, Inka Oksanen, Vilma Puottula, Kati Nikula, Tuuli Mäki ja libero Linnea Toivonen