Lempo makealla voitolla 1-sarjan joulutaolle: "Meillä on ollut positiivinen syyskausi"

11.12.2022

N1 RUNKOSARJA: LP VAMPULA AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 2–3 (25–17, 16–25, 23–25, 28–26, 3–15)

11.12.2022 Tahto-areena, Huittinen

Lempo-Volley päätti vuoden 2022 1-sarjapelinsä todella makealla tavalla: hieno 3–2-vierasvoitto LP Vampula Akatemiaa vastaan toi sekä revanssin viime lauantaista että paluun voittojen tielle kolmen ottelun jälkeen.

Lempolla oli kaksi otteupalloa jo neloserässä 3–1-voittoon, mutta viidennessä erässä ei jätetty enää mitään sattuman varaan: 15–3-erävoitto toi Lempolle 3–2 (17–25, 25–16, 25–23, 26–28, 15–3) voiton.

Samalla peli paketoi Lempon syyskauden 1-sarjan osalta, ensi viikonloppuna pelataan vielä A-tyttöjen turnaus. Lempo lähtee joulutauolle hienosti sijalta viisi: kymmeneen peliin viisi voittoa ja 14 pistettä.

– Kyllä meillä on ollut positiivinen syyskausi. Etenkin alkukaudesta peli kulki hienosti ja viime peleissä ollaan opittu paljon, vaikka ollut vaikeampaa, Lempon päävalmentaja Jani Huurne arvioi.

Vampula oli voittanut Lempon Hakkarissa viime lauantaina 3–1, joten sitä tulosta Lempo lähti kääntämään. Lähtökohta ei ollut helpoin, sillä pitkän kotipeliputken jälkeen edessä oli vierasottelu ja LP Kangasalan mukana olivat Linnea Malinen ja Adelia Launonen Suomen cupin ottelussa.

Avauserä olikin kotijoukkue Vampulan hallintaa. Erävoitto meni selvin luvuin huittislaisille, kun Lempolla hyökkäystehot olivat heikot ja Vampulan parhaan palkittu libero Laura Liikanen puolusti upeasti. Heini Ahtola ja Sinitta Mennala jatkoivat siitä mihin Lempäälässä jäivät: kaksikko sai paljon ruokaa passari Emilia Kangassalolta ja neloslaidasta Vampula jyräsi parhaillaan näyttävästi.

Avauserän jälkeen Lempo sai peliään paremmin jengoilleen. Passariksi tuli Riikka Vuorentausta Liisa Lahtisen tilalle. Lempolaisten hyökkäyspeli viisastui ja usea piste tuli Lempon pisteeksi joko torjunnan käsistä tai hienoilla sijoituksilla.

Kun Lempo alkoi saamaan Vampulan tehokasta laitapeliä hieman kiinni ja oma syöttö parani, etenkin Roosa Päykkönen oli taas todella vaarallinen syöttöviivan takana, merkkautti Lempo toisen ja kolmannen erän itselleen.

Lempolla trio Annika Saari (18), Pauliina Kovanen (15) ja Päykkönen (16) tehoilivat läpi pelin tasaisesti. Lempo hallitsi myös neljättä erää ja oli menossa jo kohti kolmen pisteen voittoa. 19–14- ja 21–17-johdot eivät kuitenkaan riittäneet, vaan Vampula kiri takaa ohi. Lempo hukkasi vielä kaksi ottelupalloa, ja lopulta neloserä päättyi muutamaan todella upeaa palloon, jotka menivät hiuksen hienosti Vampulalle.

– Neljännessä erässä taidettiin jo luulla, että se oli siinä ja päästettiin kaveri pari kertaa mukaan. Lopussa vähän sössittiin palloja, Huurne harmitteli kolmen pisteen lipeämistä.

Viides erä oli kuitenkin Lempon huima näytös. Veera Vuorentausta tuli hakkuriksi jo neloserän lopussa ja jäi kehiin viidenteen. Annika  Saari teki Lempon johdoksi 6–3 ja sen jälkeen syöttämään astui Vuorentaustan sisaruksista nuorempi Veera. Hän laittoi pelin kauniiseen joulupakettin ja Lempo päätti pelin kymmenen pisteen putkeen. Ottelupallosta pisteen teki  Saari, joka pelasi todella upean pelin ja esitti parastaan pitkään aikaan. Hänet palkittiinkin Lempon parhaana.

– Veera tuli kentälle tuomaan hieman taktista muutosta ja sehän toimi loistavasti. Sitten siihen Roosan ja  Veeran syöttövuorot. Kun peli alkoi toimimaan, niin siinä erässä toimi sitten kaikki.

Voitto maistui hyvältä joukkueelle, kun edellisistä kolmesta kotipelistä oli tullut tappiot, vaikka Lempo oli pelannutkin hyvin ja jopa hallinnut pelejä.

– Kyllä joukkueesta huomasi, että oli tosi arvokas voitto. Tappioiden jälkeen oli itseluottamukselle tosi tärkeä juttu ja hieno onnistuminen, Huurne iloitsi.

Ensi viikonloppuna Lempo pelaa A-tyttöjen turnauksen. 1-sarjapelit jatkuvat 8. tammikuuta LP Viesti Akatemiaa vastaan Salossa.

Päävalmentaja iloitsee etenkin pelaajien kehitysaskelista, joita alkukauden aikana on otettu. Se näkyy vahvana yhteistyönä LP Kangasalan kanssa, joka voitti Suomen cupissa PuMan 3–0 sunnuntaina ja eteni välieriin. Liigapeleissä on tällä kaudella nähty Lemposta Linnea Malinen, Annika Saari, Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen ja Tiia Tapio.

– Tässä ei olla kuitenkaan liigaan ensi kaudeksi nousemassa, niin on ollut hienoa, kuinka ollaan saatuu nimenomaan yksilöitä vietyä eteenpäin. Se näkyy toimivana yhteistyönä Kangasalan kanssa. Tehdään tätä heidän kanssa yhdessä ja on ollut upeaa huomata, kuinka meidän pelaajia on ollut mukana liigaympyröissä, Huurne kertoo.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Annika Saari
LP Vampulan paras pelaaja: Laura Liikanen
Lempon Pelin päällikkö: Veera  Vuorentausta

Pisteet

Lempo: Annika Saari 18, Roosa Päykkönen 16, Pauliina Kovanen 15

LP Vampula: Heini Ahtola 20, Sinitta Mennala 17, Enni Saari 7

Yleisö: 39

Seuraava peli:

Lempo jatkaa pelejään vuoden 2023 puolella, 8. tammikuuta vastassa LP Viesti Akatemia Salossa. Vampula pelaa seuraavaksi 15.1. Kiistoa vastaan. Lempo jatkaa vielä tätä vuotta A-tyttöjen turnauksella 17.12.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen 

LP Vampula: Emilia Kangasasalo, Heini Ahtola, Triin Innnanmaa, Enni Saari, Sinitta Mennala, Petra Muuvila ja libero Laura Liikanen

Pääkuva: Taisto Niukkanen