RaisU puolusti Lempon nurin

19.2.2023

N1 RUNKOSARJA: RAISION URHEILIJAT – LEMPO-VOLLEY 3-0 (25-19, 25-22, 25-21)

19.2.2023 Kerttulan liikuntahalli, Raisio

Lempo-Volleyn naisilla jännitys säilyy runkosarjan loppuun asti. Sunnuntaina reissu Raisioon päättyi ilman pisteitä, kun Raision Urheilijat voitti 3–0 (25–19, 25–22, 25–21).

Niinpä Lempolla on yksi peli jäljellä runkosarjaa, kun ensi sunnuntaina Hakkariin saapuu Turun Urheiluliitto. Sijat kuudesta aina pudotuspelien ulkopuolelle ovat Lempolle yhä mahdollisia.  RaisU-tappion myötä kotietuasijat karkasivat. Lempo on kuudes ja Turku seitsemäs, eroa vaivainen piste. Pudotuspelipaikkakaan ei ole vielä täysin varma.

Raisiossa Lempo pääsi peliin hyvän Kiisto-voiton jälkeen. Toista huippuonnistumista ei tullut kuitenkaan putkeen, vaan kokeneempi RaisU oli kuskina suuren osan pelistä. Lempo pelasi kuitenkin hyvän pelin, mutta ei aivan Kiisto-pelin veroista.

– Jos peli pitäisi tiivistää yhteen virkeeseen, niin RaisU puolusti libero Mia-Maria Jokisen johdolla Lempon nurin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tiivisti.

Lempo ei pelannut huonosti, mutta RaisUlle osui etenkin puolustuspelissä huikea iltapäivä. Kotijoukkue kaivoi useita palloja, joista pääsi itse hyökkäämään maukkaita pisteitä.

– Vastustajan tilastoijakin tuli sanomaan pelin jälkeen, että puolustivat aivan huikeasti ja pelasivat kauden parhaita pelejään. Sanoin samaa meidän pelaajille. Peli ei ollut meiltä mitenkään huono, vastustaja vain oli niin kova, Huurne kertoi.

Avauserä oli eristä selvin. Siinä Lempolla oli vastaanoton kanssa hieman haasteita etenkin Siiri ja Elli Rantasen syöttöjen kautta.

Kahdessa muussa erässä Lempo kävi hetkittäin johtotilanteissa ja haastoi sarjakolmoseksi jo noussutta RaisUa todella tiukasti. Kolmas erä oli tasainen 20 pisteeseen, mutta kotijoukkue kairasi lopussa pisteputken.

– Lopulta peli ratkesi siihen, että kokeneempi RaisU oli parempi loppuerissä ja niiden tiukoissa palloissa, Huurne näki.

Lempo pelasi hyvin tasaisen ottelun eikä kukaan varsinaisesti noussut ryhmästä esille. Parhaana palkittiin 11 pinnaa tehnyt yleispelaaja Adelia Launonen, joka 12 pistettä tehneen toisen yleispelaajan Roosa Päykkösen kanssa jakoi isoimman hyökkäysvastuun.

Lempo pelasi kahdella liberolla, kun Senni Virtanen hoiteli vastaanottoa ja Anna Kaisa Kerminen puolustusta. Kahden liberon taktiikka toimi Huurneen mukaan oivallisesti.

– Ollaan haettu esityksiin tasaisuutta. Vaikka tänään tuli tappio, peli oli ihan hyvää ja tekeminen joukkueella tasaista.

Runkosarjan päätöspeli Urheiluliittoa vastaan on todella isojen panoksien peli. Lempo haluaa varmistaa pudotuspelipaikan ennen runkosarjan viimeistä peliviikonloppua maaliskuun alussa, jolloin Lempo ei itse pelaa.

– Turkua vastaan lähdetään tietenkin hakemaan varmistusta pleijaripaikalla.  Uskon kotikenttään ja viime aikojen hyviin esityksiin, että hoidetaan homma, Huurne totesi.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Adelia Launonen
RaisUn paras pelaaja: Vilma Puottula
Lempon Pelin päällikkö: Linnea Malinen

Pisteet

Lempo: Roosa Päykkönen 12, Adelia Launonen 11, Pauliina Kovanen 4, Linnea Malinen 4, Riikka Vuorentausta 4

RaisU: Venla Raitala 15, Vilma Puottula 12, Siiri Rantanen 10

Yleisö: 78

Seuraava peli:

Lempo kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan Turun Urheiluliiton Hakkarissa 26.2. RaisU pelaa vielä kahdesti, seuraavaksi 26.2. Kuortaneen vieraana.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Linnea Malinen ja liberot Anna Kaisa Kerminen ja Senni Virtanen

RaisU: Elli Rantanen, Siiri Rantanen, Oona Tahkola, Vilma Puottula, Venla Raitala, Tuuli Mäki ja libero Mia-Maria Jokinen

RaisUn raportti