Otteluraportit 2014-2015

Kausi 2014-2015 oli Lempäälän Kisan seurahistorian ensimmäinen ja joukkue eteni 1-sarjan välieriin ja putosi finaaleista kultaisessa erässä.

VÄLIERÄT

8.3. Kultainen erä Kyky - LeKi 16-14 

8.3. Kyky - LeKi 2-3

7.3. LeKi - Kyky 0-3

Kisan lentiskausi päättyi huikeaan draamaan lilliputtikunta Kyyjärvellä

Lempäälän Kisan lentopallomiehet viettävät ansaittua kesälomaansa juuri nyt. Lomalle lähtö sinetöityi ykkössarjan välieräsarjassa Kyyjärven Kykyä vastaan. Kisa hävisi ensiksi kotonaan 0 – 3 ja heti perään voitti Kyyjärvellä kaikkien ällistykseksi 3 – 2. Jatkaja ratkottiin yhdessä ylimääräisessä eli kultaisessa erässä, jossa 1400 asukkaan lilliputtikunnan ylpeys Kyky oli kotiluolassaan inasen onnekkaampi ja voitti sen 16 – 14.

– Siitä olemme ylpeitä, että ihan kaikkemme annoimme ja jokaisen energian rippusen Kyyjärven parketille jätimme, tiivisti joukkueen tuntemukset kapteeni Sauli Silpo, joka oli joukkueen piiskaaja ja motivaattori numero yksi hurjassa Kyyjärven myllyssä.

Lempäälän pelin Kisa hävisi selvin luvuin, mutta jokainen erä päättyi kahden pisteen erolla ja käsikirjoituskin jokaisessa setissä oli sama: Kisa hyytyi erien kalkkiviivoilla pahasti.

– Sorruimme Hakkarissa yliyrittämiseen erien ratkaisuhetkillä. Voittamisen pakon peikko oli raskaana taakkana. Kyyjärvelle ei ollut moisen ottelun jälkeen helppo lähteä, mutta joukkue oli levollisen keskittynyt jo menomatkalla. Paineeton pelaaminen poiki yhden kauden parhaista esityksistä, kommentoi Kisan konkarivalmentaja Raimo Lehtonen mennyttä viikonloppua.

Kyyjärvellä joukkueen aivokeskus Jukka Lehti pelasi korkeintaan puolitehoilla, kun päällä ollut mahatauti jylläsi ja takareisikin kiristi. Ongelmista huolimatta kokenut passari klaarasi homman upeasti, hän osoitti ollevansa kauden kokonaisuutta ajatellen yksi koko joukkueen tärkeimmistä lenkeistä.

Välierien voittaja etenee liigakarsintaan, jonne Kisankin mieli olisi tehnyt. Totuuden nimissä nousijajoukkueen resurssit lähinnä talouspuolella olisivat loppuneet liigakarsintavaiheeseen, pääsarjan vaatimukset ovat Kisalle liian isot. Budjetti tulisi jopa kymmenkertaistaa nykyisestä, jotta maan eliitin kanssa voisi kisailla järkevällä tavalla.

Kisan muu toiminta on saanut kiitosta laajasti. Yleisökeskiarvo on kirkkaasti yli 200 ja pelitapahtumat ovat olleet väkeä sytyttäviä. Kisan ja Jyryn junioripuolet ovat ottaneet edustusjoukkueen omakseen, samoin Kisan reservien panos ottelutapahtumien järjestämisessä on ollut korvaamatonta.

– Iso joukko talkooväkeä on häärinyt taustallamme ja olemme kokeneet olevamme koko kunnan lentopalloväen yhteinen juttu. Ne ovat isoja asioita, joista olemme ammentaneet voimaa ja intoa omaan tekemiseemme, kiittävät sekä kapteeni Sauli Silpo että valmentaja Raimo Lehtonen.

Kisa tekee kaudesta taloudellisesti lievästi plusmerkkisen tuloksen, joten jatkoa ykkässarjatasolla seuraa. Pelaajiston mietteistä seurajohto on päätellyt, ettei massapakoa joukkueesta poispäin ole. Tulevan kauden sakkia kootaan jo lähiviikkoina, jotta pätevä runko on olemassa viimeistään vappuna.

Pirkanmaan kilpailutilanne jatkossa kiristyy, sillä nykyisten eli Kisan, TKT:n ja Akaan rinnalle on tulossa ainakin yksi uusi yrittäjä, ehkä kaksikin. Akaalla toki on hyvä mahdollisuus ponkaista liigaan.

Kisan kauden viimeinen kommentti annetaan joukkueen mahtavalle hakkurille ja joukkueen kokeneimmalle pelimiehelle Anssi Vesaselle, joka jatkaa pelikauttaan kultaa jahtaavassa VaLePassa seurojen välisen farmisopimuksen perusteella.

– Aina yhtä ryydyttävää on lopettaa kausi tappioon, mutta nyt päällä olevasta vähän negatiivisesta tunteesta huolimatta on sanottava, että onhan ollut mahtava sesonki, tuumasi Vesanen, jonka johdolla Kisan 35-vuotiaat lähtevät hakemaan menestystä SM-turnauksesta huhtikuulla.


PUOLIVÄLIERÄT

1.3. Lempo-Volley - Susiraja Volley 3-2

28.2. Susiraja Volley - LeKi 2-3

Kisan lentisseikkailu sai jatkoa

Kymmenen erää ja liki kuusi tuntia pelaamista höystettynä melkein tuhannella bussissa istutulla kilometrillä. Siinä Lempäälän Kisan lentismiesten urakka viikonlopulta, mutta lopussa kiitos seisoi: Kisa löi sinnikkään vastustajansa Susiraja Volleyn voitoin 2 – 0 ja jatkaa ykkössarjan välieriin Kyyjärven Kykyä vastaan. Välierissä on panoksena voittajalle paikka liigakarsintaan.

– Vähän turhankin pitkän kaavan mukaan pelit menivät. Ratkaisuhetkillä joukkueen hyvä henki ja kokemus nousivat ratkaisevasti esiin, kiitti valmentaja Raimo Lehtonen sotureitaan.

Joensuussa Kisa vei avauserän selvästi, mutta hävisi todella tiukkojen vaiheiden jälkeen kaksi seuraavaa. Kun neloserä kaivettiin  Petteri Fribergin kovalla iskulla kotiin, oli ratkaisevaan viidenteen erään lempääläisillä hyvä lataus.

– Vähän naureskelimme jätkien kanssa ennen viidennen erän alkua, että annetaan taas vastustajalle edellisten erien tapaan vähän eteen ja otetaan sitten kiinni, kuvasi hienot pelit urakoinut Toni Laine joukkueesta tiukalla paikalla löytynyttä huumoria, joka toi Joensuussa selkeän erä- ja otteluvoiton.

Lempäälän pelissä Kisa vei lähes näytöstyyliin Anssi Vesasen ja Sten Kruudan johdolla kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten Iskun lainapelaaja Petteri Friberg sai nilkalleen vastustajan jalan ja joutui jättämään kentän. Fribergin korvaaja 18-vuotias Miikka Puranen otti tarjotun näyttötilaisuuden hienosti vastaan, mutta muun sakin vireeseen takaisku teki loven, näin SurVo rallatti kaksi erävoittoa.

– Tiukalla hetkellä imimme kotiyleisön pauhusta voimaa, siitä taas iso kiitos, Kisan kapteeni Sauli Silpo nosti peukkua Kisaa vankasti tukeneelle kotiyleisölle. Silponkin viikonloppu oli kovaa taistelua, sillä torstain treeneissä hän niksautti selkänsä, mutta se saatiin osittaiseen pelikuntoon maajoukkueessakin kunnostautuneet fysioguru Marko Panun asiantuntevan hoidon ansiosta.

Hakkarin viides erä oli Joensuun toisinto, Kisa hallitsi alkua ja otti tavoittamattoman kaulan. Erä päättyi lukemiin 15 – 10 Anssi Vesasen kakkoskulman raskaalla paukulla.

– Mainio kausi sai mainion sinetin. Tästä eteenpäin Kisasta tulee liigaan hinkuavalle Kyyjärvelle kiusaaja ja haastaja. Kaikki paineet ovat kyyjärveläisillä tästä eteenpäin, me jatkamme nauttimista, pitkän linjan valmentaja Raimo Lehtonen aloitti psyykkauksen Keski-Suomen suuntaan.

Kisan joukkue pelasi Susirajaa vastaan kahdella takakentän liberolla, jossa Teemu Uusitalo ja Jussi Niemi vuorottelivat parketilla. Molemmat onnistuivat urakastaan hyvin. Passipelin valtias Jukka Lehti joutui isoon urakkaan, mutta Lehti oli taktisesti ratkaisussaan viisas ja passitarkkuushan miehellä on loistoluokkaa.

Kisan kotipeli Kyyjärveä vastaan pelataan lauantaina ja sunnuntaina karavaani matkaa piskuiseen 1400 asukkaan Kyyjärvelle. Kaksi voittoa riittää jatkoon, voittojen olessa tasan, ratkaisee kultainen erä etenijän.

Lentopalloväen tossukeräys tuotti puolensataa paria urheilujalkineita Hope yhdistyksen kautta jaettavaksi tarvitseville. Keräys jatkuu seuraavankin pelin ajan Hakkarin liikuntahallilla.


YLEMPI JATKOSARJA

15.2. Susiraja Volley - LeKi 3-1 ja 14.2. Mahti - LeKi 0-3

Idästä saaliina voitto ja tappio

1-sarjan ylempi jatkolohko päättyi LeKin lentismiesten osalta viikonlopun mittaiseen vieraskiertueeseen Itä-Suomeen, jossa vastassa olivat Maaningan Mahti sekä Susiraja Volley Joensuusta. Tuloksena oli lauantaina 3-0 voitto Mahdista sekä sunnuntaina 1-3 tappio Susirajalle. Kolme kerättyä pistettä tarkoittavat, että Kisa saa hyvin suurella todennäköisyydellä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa juurikin Kisan voittaneen SurVon. Pudotuspelien avauskierroksella pelataan kaksi ottelua, jos voitot ovat tasan, ratkaisee yksi 15 pisteeseen pelattava kultainen erä. Kisa pelannee Hakkarissa oman ottelunsa todennäköisesti sunnuntaina maailskuun 1. päivänä.

Maaninka-ottelu oli äärimmäisen tasainen, minkä myös eräpisteet kertovat: Mahti taisteli aivan kalkkiviivoille saaden 23,22 ja 21 pistettä. LeKi sai kuitenkin pelata lähes koko pelin pienessä johtoasemassa ja näin säädellä rytmiä. Mahdin pateripeli tuotti vaikeuksia LeKille Ossi Vesasen kuitenkin vastatessa lempääläisten puolelta samalla mitalla. Anssi Vesasen hakkurointi piti huolen siitä, että vastustajan kenttäpuolustus oli vaikeuksissa.

– Alku oli meille vaikea pitkän bussimatkan jäljiltä, mutta pystyimme pelaamaan vähillä virheillä läpi ottelun, kommentoi LeKi-koutsi Raimo Lehtonen viikonlopun avauskamppailua.

Susiraja-Volley kaatoi Kisan todella vahvan syöttöpelin ansiosta, etenkin Jari-Pekka Lund oli riesa ratkaisemalla toisen erän ässäsyötöillään. Kisan henkinen valmius ei ollut aivan tapissa ja voitokkaan avauserän jälkeen Susiraja meni menojaan. Miikka Purasen vahva sisääntulo toisessa erässä ei riittänyt, Kisa kiri 8-1 takaa-ajoasemasta rinnalle mutta Lund rokotti lopussa myrkyllisillä leijasyötöillään.

LeKi hävisi kahdessa viimeisessä erässä useita pitkiä taistelupalloja, mikä katkoi selkärankaa. Kotijoukkueen vahvaan syöttöpeliin ei saatu otetta koko ottelun aikana. Molemmissa otteluissa Kisan parhaana palkittiin Anssi Vesanen, joka hoiti ruutunsa vahvasti.

– Ottelun kulminaatio oli SurVon syöttöpeli, meillä vain Sauli Silpon hypärit purivat tarpeeksi vahvasti. Jos ja kun SurVon kohtaamme pleijareissa, on heidän syöttöihinsä saatava parempi ote kuin nyt, pohti Raimo Lehtonen.


8.2. Kyky - LeKi 3-1 ja 7.2. Akaa-Volley - LeKi 3-1

Vierasreissuista ei Kisalle herunut lentispinnoja

Lentopallon 1-sarjan ylemmän jatkolohkon pelitahti on amatööreille hiuksia nostattavan kiivas. Lempäälän Kisa matkasi ensiksi Akaaseen lauantaina 7. helmikuuta ja heti perään syvälle Keski-Suomeen Kyyjärvelle päivää myöhemmin. Kivikovilta kotisakeilta eli Akaa-Volleylta ja Kyyjärven Kyvyltä saatiin nipsattua yksi erävoitto kumpaiseltakin, mutta kaksi 1 – 3-tappiota eivät sarjan pistepussia Kisan osalta lihottaneet.

– Molempien pelin luonne oli aika samanlainen, olimme kaksi ensimmäistä erää jotenkin jäässä sekä Akaassa että Kyyjärvellä ennekuin pelimme meni normaaleille uomilleen. Akaa oli vahva vastus, siellä pisteille pääsy olisi vaatinut meiltä nappipeliä, mutta Kyyjärven tulos hiukan jäi kaivelemaan, veti Kisan kokenut valmentaja Raimo Lehtonen pelejä yhteen ja viittasi Kyyjärven-ottelun neljännen erän loppuhetkiin, jolloin lempääläiset kokivat muutaman ääritärkeän tuomariratkaisun menneen kyseenalaisesti heitä vastaan.

Akaa ja Kyyjärvi julkistivat edellisviikolla tavoitteensa pyrkiä ensi kauden Mestaruusliigaan, joten Kisaan verrattuna noin kolminkertaisilla budjeteilla operoivat ja inan enemmän treenaavat joukkueet olivat isojen puheittensa veroisia. Etenkin Akaassa saatetaan hyvinkin juhlia liiganousua kevättalvella, siksi saumattomalta joukkueen peli juuri nyt näyttää, joten karsinnoissa liigan häntäpäätä eli Kalajokea vastaan Akaalla ovat kaikki voiton saumat olemassa.

Lempääläisten pitää löytää pelaamiseensa vielä yksi lisävaihde haastaakseen huippujoukkueet tasapäiseen voittotaisteluun.
Kisan pelaajisto esiintyi tasaisesti viikonloppuna. Passari Jukka Lehti on viisas pelintekijä, joka käyttää tasaisesti tehokasta keskihyökkäystä sekä kuumia laitamiehiä. Sten Kruuda oli senttereistä tehokkain ja etenkin Kyyjärvellä Anssi Vesasen laitavedoissa oli ruutia.

Jatkosarjaa pelataan vielä kaksi kierrosta ennen pudotuspelejä. Kisa matkaa seuraavaksi tuplakiepille Itä-Suomeen Maaningalle ja Joensuuhun. Pudotuspelien ensimmäinen kierros käydään helmi – maaliskuun taitteen viikonloppuna ja juuri nyt vaikuttaa siltä, että Kisan vastustajaksi seuloontuu Susiraja-Volley Joensuusta.


1.2. Loimaan Jankko - LeKi 3-1

Loimaa tyly isäntä lentis-Kisalle

Loimaan Hirvihovista alkaa tulla painajaisten paikka Lempäälän Kisan lentismiehille. Pisteitä sieltä ei ole herunut useiden eri kausien yrittämisestä huolimatta, eikä tämäkään vuosi tuonut poikkeusta. Isäntäseura Loimaan Jankko sai kotiyleisönsä tukemana hurmoksen päälle ja voitti 1-sarjan ylemmän jatkosarjan ottelun erin 3 – 1.

– Kunnia voittajalle, he olivat selvästi parempia. Heidän kokenut hakkurinsa Ismo Moilanen oli meille melkein pysäyttämätön niin verkolla kuin syöttöruudussakin, nosti lempääläisten valmentaja Raimo Lehtinen pelin ratkaisijan nimen esiin.

1-sarjan hullunkurinen sarjaohjelma arpoi Kisalle viisi kotiottelua putkeen ja Jankko puolestaan oli reissuissa viisi ensimmäistä otatustaan. Kun loimaalaiset pääsivät vihdoin kotiparketille, uhkui joukkue näyttämisen halua fanaattiselle kotiyleisölleen. Kun Jankko sai vielä rosteriinsa kaksi Liiga-vahvistusta Hurrikaanista, oli Kisalla niin vahva vastus verkon toisella puolella, että sen voittaminen olisi vaatinut nappipeliä.

Lempääläisten oma peli jäi hiukan vaisuksi. Vastaanotossa olivat omat murheensa, tosin etenkin Moilasen hyppysyöttöpommit olivat sarjan taso huomioiden todella hurjia. Verkkopelissä oli siinäkin ajoittaisia ongelmia, keskeltä pallo kuoli senttereiden kädestä hyvällä prosentilla, mutta laitoihin Loimaa rakensi vahvaa torjuntamuuria läpi ottelun.

Paras säväytys nähtiin kolmannen erän loppuhetkillä, kun Kisa nousi ottelupallotilanteesta rinnalle ja Anssi Vesasen iskulla erävoittoon. Neljäs erä sen sijaan sekosi muutamaan sekamelskaan pallojen tuomitsemisessa, niistä Loimaa sai lisäbuustia, kun taas lempääläisten fokus meni hiukan sekaisin. Kisan parhaana palkittiin passari Jukka Lehti ja myös libero Jussi Niemi nosti pelin edetessä tasoaan.

Kisa jatkaa vaikeiden vieraspelien sarjaansa tulevana viikonloppuna ensiksi Akaassa ja heti perään seuraavana päivänä Kyyjärvellä.


24.1. LeKi - Kyky 3-2

Lentismiehet syöttivät käärmekeittoa kyyjärveläisille

Lentopalloyleisö sai lauantaina 24. tammikuuta kokea niin jännittävän näytöksen, että into varmasti säilyy pitkän vieraspeliputkenkin ajan. LeKi voitti Kyyjärven Kyvyn 3-2 (26-24, 25-20, 23-25, 19-25, 15-12) ja jatkaa ylemmässä jatkosarjassa viiden vieraspelin ruljanssiin kärkisijoilla, joten seuraava kotipeli on vasta pudotuspeleissä.

Kyky sai horjutettua Kisan vastaanottoa, eikä kukaan vastaanottaja pelannut huippuottelua nostopelissä. LeKin passari Jukka Lehti korjasi taidollaan pienet puutteet ja etenkin hakkuri Anssi Vesanen oli jopa pysäyttämätön hakaten pisteitä jatkuvasti. Avauserässä LeKi nousi tappiotilanteesta 12-17 lopulta 25-23 voittoon Toni Laineen torjunnalla.

Toisessa erässä Kisa pääsi jo viiden pisteen karkumatkalle, mutta Kyky Atte Kyrölän johdolla nappasi eron kiinni. Kisa kuitenkin pusersi lopussa uuden kaulan ja erävoiton. Peli muuttui pitkän tauon jälkeen, LeKi vaihteli toisen yleispelaajan paikalla Teemu Uusitaloa ja Miikka Purasta. Kyyjärvi vei kaksi seuraavaa erää, etenkin serbi-passari Dusko Novoselac oli ovela ja pyöritti peliä vahvasti.

Viidenteen erään 18-vuotias Puranen pääsi aloituskuusikkoon ja hoiti ruutunsa vahvasti. Kotiyleisön antama tuki toi LeKille tarvittavan lisälatauksen noin kahden tunnin aherruksessa ja lopusta piti huolen Vesanen, joka teki päätöserän ratkaisupisteet LeKille.


18.1. LeKi - Susiraja Volley 3-1 ja 17.1. LeKi - Mahti 3-0

Tuplaviikonloppu toi täyden pistesaaliin

Lentopallossa miesten ylempi jatkosarja jatkui Lempäälän Kisan osalta kahdella kotiottelulla. Vastassa oli uusia tuttavuuksia alkusarjan pohjoislohkosta, kun Maaningan Mahti sekä Susiraja Volley yrittivät Kisan horjuttamista. Kumpikaan ei tässä yhtälössä onnistunut, vaan LeKi otti kaikki kuusi pistettä omaan pussiinsa ja nousi jatkosarjan kärkeen.

Lauantaina Mahti taipui 3-0 (25-20, 25-18, 25-19). Maaninka lähti otteluun kovalla syötöllä, joka aiheutti ajoittain pahojakin ongelmia Kisan vastaanotolle. Erät etenivät tasaisesti loppupuoliskoille saakka, jonka jälkee Kisan kokemus ja lyöntivoima nousivat esille. Etenkin keskitorjujat Sten Kruuda ja Ossi Vesanen tekivät tuhojaan. Vahvat loput riittivät puhtaaseen 3-0 voittoon, eikä Maaningalle annettu todellisia saumoja pisteiden varastamiseen.

Viime viikonvaihteessa Kisa pelasi myös tuplapelit – jaksaminen ja palautuminen olivat jälleen avainasemassa sunnuntain mittelössä Susiraja Volleyta vastaan. Lauantaina Kisa ei joutunut aivan äärirajoilleen, joten virtaa riitti myös toiseen otteluun, jossa joensuulaiset kaatuivat 3-1 (25-17, 25-22, 26-28, 25-17).

Susirajan vastaanotto oli loistavalla tasolla, mitä avitti LeKin ailahdellut syöttöpelaaminen. Torjuntapeli oli parantanut lauantaista Toni Laineen johdolla, se toi tärkeitä lisäpisteitä. Ottelua värittivät useat verkkovirheet. Kisa vei kaksi ensimmäistä erää ja johti kolmattakin jo 22-20, mutta sitkeä vastus kampesi jatkopalloilla ohi.

Kisa ei antanut sarjapisteiden vieriä vastustajalle ja jätti SurVon jo päätöserän alussa viiden pisteen takamatkalle. Loppu hoitui hieman horjuen, mutta tarpeeksi hyvin, jotta kaikki pisteet jäivät Lempäälään. Yleisö oli löytänyt jälleen hienosti tiensä liikuntahallin lehtereille, jota yleisömäärät 120 ja 175 paaluttivat. Jatkosarjan kotiotteluputkesta on jäljellä vielä yksi peli, kun ensi lauantaina Kyyjärven Kyky, sarjan ykkössuosikki, saapuu Hakkariin.


11.1. LeKi - Akaa-Volley 1-3 ja 10.1. LeKi - Loimaan Jankko 3-0

Hakkarin lentisnäytökset huikeentuvat

Miesten lentopallon 1-sarjan jatkosarjassa pelataan Hakkarissa tänä talvena todella tasokkaita ja yleisöystävällisiä otteluita. Kisa avasi jatkosarjan lyömällä Loimaan Jankon lauantaina 10. tammikuuta erin 3–0, mutta hiukan väsyneenä taipui 1– 3-tappioon seuraavana päivänä Akaa-Volleyta vastaan. Loimaa-peliä seurasi 170 ja Akaa-ottelua puolestaan 250 silmäparia katsomosta käsin, tunnelma oli Hakkarinmäellä välillä suorastaan huikea, kun rumpu pärisi ja räpsyttimillä iskettiin tahtia.

Lempäälän Kisan viikonlopun tuplapelin saldo oli kolme pistettä voitosta Loimaan Jankkoa vastaan. Sen sijaan Akaa-Volley vei pisteet mennessään erin 3-1. Lempääläisten ykköstykki oli kokenut hakkuri Anssi Vesanen, joka oli Loimaata vastaan loistava ja Akaatakin vastaan hyvä.

– Yleisö on ollut meille kahdeksas pelaaja, kiitti Kisan kapteeni Sauli Silpo paikalla olleen väen tukea, joista toki etenkin Akaa-pelissä osa oli Viiala–Toijala-akselilta.

Pelien tasoa on totta kai hankala verrata esimerkiksi pääsarjaan, mutta kaukana ne eivät liigan häntäpäästä olleet.
– Tällä pelillä olisi napsittu voittoja ainakin muutamista liigatiimeistä, arvioi Akaan valmentaja Lauri Tihinen.

Ainakin muutamat yksittäiset iskut, puolustukset tai aloitussyötöt olivat todella väkeviä suorituksia, ehkä liiga-tasosta pelit erotti peliotteiden ailahtelu. Sekä Loimaata että Akaata vastaan loistosuoritusten lisäksi mahtui sekaan joitain kömpelöitä virheitäkin.

Loimaan kaataja numero yksi oli Anssi Vesanen, joka kouliintuu viikko viikolta yhä kovemman tason hakkuriksi. Pääsarjan maratontilastossa jaetulla nelossijalla oleva Vesanen on pelannut koko uransa sentterinä, mutta on nyt Kisassa toista kauttaan hakkurin vaativalla tontilla. Lyöntikorkeus miehellä on huima ja loistava fysiikka mahdollistaa hakkurin paikalla vaadittavat sadat hypyt per ottelu.

Akaata vastaan Kisa oli pelin loppua kohti mentäessä silmin nähden väsyneempi kuin edellispäivänä huilannut Akaa.

– Nyt täytyisi jonkun hommata minulle uudet jalat, lohkaisi vahvasti raatanut passari Jukka Lehtikin myöntäen näin urakan rajuuden.

– Ilman muuta Loimaa-peli painoi jaloissa, mutta sen taakse on turha kätkeytyä tai Akaa-tappiota selitellä. Seuraavat viikonloput mennään kahden pelin tahdilla eli taakkaa tulee ja se on kestettävä, tähdensi puolestaan toinen työhevonen eli Sauli Silpo.

Hurjalla, jopa hölmön hurjalla, pelitahdilla haetaan jatkosarjassa vain sijoituksia maaliskuun pudotuspeleille. Yksittäinen tappio ei suista ketään mihinkään, joten Kisallekin avausviikonlopun kolme pistettä oli kelpo esitys.

Kotipeliputki jatkuu ensi lauantaina, kun uusi tuttavuus Maaningan Mahti saapuu Lempäälään. Sunnuntaina tupla täyttyy, kun toinen outo vastustaja eli Susiraja-Volley Joensuusta saapuu Lempäälään.


ALKUSARJA

6.12. LeKi - HuKi 3-0

Maamme-laulu soi voitokkain sävelin

Lentopallossa itsenäisyyspäivää vietettiin juhlavissa tunnelmissa, kun Lempäälän Kisa varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa 3-0 (25-14, 25-16, 25-11) voitolla Huhtasuon Kisasta. Ennen ottelua Lempäälän mieskuoro kajautti ilmoille voiton alkutahdit Maamme-laululla, eikä lekiläisillä ollut aikomustakaan antaa vastustajan latistaa tunnelmaa.

Ottelu oli alkuvihellyksestä loppukättelyyn LeKin heiniä. Ennen peliä suurena kysymysmerkkinä oli passari Jukka Lehden pelikunto Takareisiä  kesti pelaamisen ja Lehden passipeli oli avainasemassa voitossa.

Läpi ottelun jyväskyläläisellä Hukilla oli ongelmia oman syöttöpelinsä kanssa, kun taas Kisa syötti harvinaisen monta ässää. Ensimmäinen erä karkasi jo keskivaiheilla kotijoukkueelle, Kisan lyöntivoima oli vertaansa vailla eikä vierailijalla ollut saumoja pysäyttää laajalta rintamalta vyörynyttä LeKiä.

Keskihyökkääjät Sten Kruuda ja Toni Laine olivat pitelemättömiä. Jos Huki ei syöttänyt verkkoon, sai vastaanotto melko helpolla pedata Lehdelle paikan ja keskimiehiä vartioinut torjunta ei enää kerennyt laitaan. Niinpä Sauli Silpo, Anssi Vesanen ja Petteri Friberg saivat juhlia lyöntopelissä.

Kaksi ensimmäistä erää menivät näytöstyyliin eikä tahti kolmannessakaan muuttunut – päinvastoin. LeKi jätti Hukille vain 11 vaivaista pistettä ja marssi alkusarjan kolmen parhaan joukkoon. Se tietää paikkaa ylemmässä jatkosarjassa, jossa vastaan tulevat pohjoisen lohkon parhaimmisto.

Pelit jatkuvat vasta tammikuussa, eli tauko sarjapeleistä venyy melko pitkäksi. Tulevaisuudessa odottavat vierasreissut ainakin Kyyjärvelle ja Joensuuhun, mahdollisesti jopa Rovaniemelle.


29.11. Loimaan Jankko - LeKi 3-0

Loimaan Jankko Kisaa parempi 1-sarjan kärkipelissä

Takaiskujen riivaama Lempäälän Kisan lentopallon miesten 1-sarjajoukkue teki Loimaalla voitavansa, taisteli hyvin, mutta ei voinut paremmalleen eli isäntäseura Jankolle mitään. Saviseuden ylpeys vei kärkitaistelun lukemin 3 – 0 (25-22,25-21,25-20) ja nousi lohkon kärkipaikalle ohi Kisan.

Kisalla on loukkaantumismurheita yli oman tarpeen. Joukkueen yleispelaajista kolme on sairastuvalla, joista Tommi Roinisen koko kausi on polvivamman takia ohi. Sairaslistalle joutui myös ykköspassari Jukka Lehti reisivamman takia. Kisan peliä johtikin Loimaalla 18-vuotas Juuso Rautakorpi, joka selvisi tulikasteestaan moitteitta.

– Rautakorpi pelasi viisaasti ja teki meidän aika heikoista nostoistamme voitavansa, arvosti valmentaja Raimo Lehtonen nuorukaisen esitystä.
Loimaa panosti pahoihin syöttöihin, erityisesti muutaman vuoden takainen liigan huippuhakkuri Ismo Moilanen veteli sellaisia hyppysyöttöjä, joiden nostamisessa olisi ollut ihan jokaisella suuria vaikeuksia. Esimerkiksi avauserässä Kisan johtaessa muutamalla pisteellä, sai Moilanen viiden pisteen putken syötöillään, jolla Jankko nousi rinnalle ja ohi.

Kisan pelaajistosta hakkuri Anssi Vesanen oli ykkönen. Useimmat niin sanotut roskapassit suuntautuivat Vesaselle, joka sai hiukan voimaa iskuistaan poisottaen monta hyvää tappoa. Vesanen palkittiinkin ansaitusti Kisan parhaana pelaajana.

Kun Akaasta tuli yllätystulos Akaa-Volleyn kärsittyä 1 – 3-kotitappion Mikkelin Passareille, on Kisan tilanne pääsystä kolmen parhaan joukkoon ja kevättalven ylempään jatkosarjaan selkeä: voittamalla itsenäisyyspäivän kotipelissä Huhtasuon Kisan, LeKi on varmasti ylemmässä jatkosarjassa. Jos lempääläiset Huhtasuolle häviävät, tarvitsee se muiden joukkueiden apua.

– Huhtasuo-pelin henki on ihan selkeä, vain voitto kelpaa. Syksyllä asetime nousijaksi kunnianhimoisen tavoitteen päästä ylempään jatkosarjaan ja nyt sinne pääseminen on omissa käsissämme, painottaa Lehtonen.

Loimaalla Kisan yleispelaajapulaa oli paikkaamassa armiemosta Rantaperkiön Iskusta Petteri Friberg, joka ulottuvana verkkopelaajan toi lisävoimaa etukentälle.


22.11. LeKi - Akaa 3-0

LeKin hurjan vireen sai kokea Akaa

Vastustaja toisensa jälkeen on viime viikkoina kokenut lentopallon 1-sarjassa Lempäälän Kisan raudankova vireen – ja joutunut tunnustamaan lempääläiset paremmikseen. Tällä kertaa Kisa sai maksella paikallisvastustaja Akaa-Volleylle viime kertaisen häviön kalavelkoja ja vieläpä korkojen kera: täyteen ahdettu (407 katsojaa) Hakkarin liikuntahalli pääsi todistamaan Kisan voittoa Akaasta 3-0 (25-18, 25-18, 25-21).

Ennen ottelua kruunattiin LeKi:n LeMember-kampanja koulukiusaamista vastaan molempien joukkueiden pelaajien sekä Hakkarin ja Sääksjärven tukioppilaiden kesken. Muhkeimmista kalapuikkoviiksistä palkittiin libero Jussi Niemi.

Itse otteluun Kisa sai lentävän alun Teemu Uusitalon syöttöputkella ja Akaa oli heti alussa pakotettu aikalisään ja vaihtoon. Vielä selvästi puolikuntoinen ja toista jalkaansa aristellut Joni Mikkonen vaihdettiin Matti Ollikaiseen. Vastapuolellakin oli kova lempääläisedustus, kun ”Mato” Ollikaisen lisäksi kehissä nähtiin toinen Jyry-kasvatti keskitorjuja Ilari Lehtinen. Vaihtokaan ei tuonut toivottua parannusta akaalaisten vastaanottoon ja LeKi marssi erävoittoon 25-18.

Toisessakin erässä LeKi karkasi alussa muutaman pisteen karkumatkalle, jonka Akaa-Volley kuitenkin kiri pian kiinni. Hiljalleen Kisa kiristi ja pyristeli karkumatkalle, etenkin keskaripeli Ossi Vesasen ja Sten Kruudan johdolla oli selvästi akaalaisia edellä, joskin vierailijalta puuttui heidän ykkösaseensa Adjete Agnithey.

Teemu Uusitalo paikkasi enemmän kuin loistavasti Tommi Roinista yleispelaajan paikalla. Alustavat tiedot näyttävät siltä, että Roininen joutuu jättämään koko loppukauden sivuun viime lauantaina tulleen polvivamman vuoksi.

Kisan nostopeli toimi Uusitalon ja Niemen johdolla, myös Akaan nuori libero Sakari Liehu paransi ja piti Akaata mukana kamppailussa.

Toinen erä meni myös kotijoukkueelle 25-18, mutta kolmanteen erään Akaa tuli uudella ilmeellä. Kentälle palannut Mikkonen aiheutti vaikeuksia LeKin kenttäpuolustukselle ja Akaa johti erää puolessa välissä. Loppuerässä Anssi Vesanen ja Sauli Silpo pitivät kuitenkin huolen, että laitavoima ei kalvennut Akaan rinnalla.

Kolmas erä oli tiukin, mutta päättyi kotikatsomon iloksi Kisalle 25-21 ja koko peli suoraan 3-0. Voitto vankisti LeKi:n piikkipaikkaa ja asemaa kärkikolmikossa. Se oikeuttaa paikkaan ylemmässä jatkosarjassa, ja kauden alussa asetettu vähimmäistavoite on jälleen askelen lähempänä.


16.11. TKT - LeKi 0-3 ja 15.11. Mikkelin Passarit - LeKi 2-3

Sauli Silpo johdattaa Kisan peliä voimalla ja viisaudella

Lempäälän Kisan peli sujuu tällä hetkellä mallikkaasti lentopallon 1-sarjassa, tuplaviikonlopun saalina oli kaksi vierasvoittoa ja piikkipaikka sarjataulukossa – joskin luultavimmin väliaikainen sellainen muiden vähempien otteluiden takia. Mikkelin Passarit ja paikallisvastus Tampereen Kisatoverit kokivat kokeneen Kisan vireen ja jäivät jalkoihin.

Ykkösviulunsoittaja on löytynyt tutusta nurkkauksesta, kun kapteeni Sauli Silpo on noussut esiin painavilla löynneillään. Silloin kun ei ole paikkaa pamauttaa täysillä, laittaa laitamies juonikasta jujua tai lyö torjujan käsistä pisteen. Yhteispeli passari Jukka Lehden kanssa toimii ajatuksen lailla ja sunnuntaisessa TKT-väännössä Silpo oli lähes pysäyttämätön.

Lauantaina pitkä bussimatka Mikkeliin ei näkynyt, vaan Kisa voitti kaksi ensimmäistä erää lähes näytöstyyliin. Toisessa erässä kuitenkin sattui dramaattinen loukkaantuminen, kun polvensa loukannut hengenluoja Tommi Roininen joutui sairaalakäynnille. Ennustusten mukaan lepoaika on kuukaudesta kahteen.

Hänen paikalleen tuli nuori Miikka Puranen, joka esiintyi hyvin, mutta siitä huolimatta Passarit vei kaksi seuraava errä, neljäs meni Kisalta täysin ohi jossa se sai vain 14 pinnaa. Viidennessä erässä Anssi Vesanen siirtyi keskelle ja Ossi Vesanen hakkuriksi ja trilleri kääntyi lempääläisille 3-2 viimeisen erän mennessä 15-13.

Sunnuntaina Roinisen paikan toisena yleispelaajana otti Teemu Uusitalo, joka loisti etenkin vastaanotossa ja takakentällä. Silpon ja muiden säestäessä pitkälle erätauolle mentiin LeKin 2-0 johdossa. LeKi oli tasaisen vahva ilman mustia hetkiä ja kypsytti TKT:n liberoruljanssiin, Toni Luhti ja Ahti Viita vuorottelivat liberon tonttia vaihtelevalla menestyksellä.

Kolmanteen erään TKT tuli uudella ilmeellä ja karkasi heti alussa 3-0 johtoon, mutta pitkään mentiin tasa tilanteessa. LeKin siirtyi Silpon moukareilla 17-14 johtoon, jonka jälkeen TKT-tähti Ossi Heino kävi kiivasta keskustelua tuomarin kanssa ansaiten varoituksen. Sama mies toi kuitenkin Kisatoverit tarkoilla syötöillään tilanteeseen 22-21, ja vielä 24-24, mutta lopusta piti huolen kapteeni, joka sananmukaisesti silpoi vastustajan puolustuksen ja pelin Kisalle 26-24.

Voittojen ansiosta ylempi jatkosarja on yhä lähempänä. Seuraavaksi vastassa on alkusarjan kaksi kovinta suosikkia, Loimaan Jankko sekä Akaa-Volley, joka saapuu Lempäälään entisellä maajoukkuemies Joni Mikkosella varustettuna. Sama ottelu on LeMember-ottelu 22. marraskuuta.


8.11. LeKi - VanLe 3-0

Voittoputki venyi kolmeen

Kolmas voitto putkeen nostaa tietenkin joukkueen itseluottamusta ja sitä myös tarvitaan, kun lentopallon 1-sarjassa Lempäälän Kisa matkaa ensi viikolla Mikkeliin sekä Hervantaan kärkikamppailujen merkeissä. Vantaan Lentopallo kesyyntyi 3-0 Hakkarissa lauantaina 8. marraskuuta rutiinisuorituksella.

Ottelussa LeKillä oli mukana ensimmäinen farmipelaaja, kun Rantaperkiön Iskun Eetu Rantanen saapui auttamaan passariosastoa. Kisa oli liikkeellä vain yhdeksällä miehellä, sillä nuoret Juuso Rautakorpi ja Miikka Puranen olivat A-nuorten SM-turnauksessa, Timo Kela loukkaantuneena ja Ossi Vesanen työkiireissä.

Ottelu meni pitkälti LeKin suunnitelmien mukaan, vain herpaantumiset erien lopuilla päästivät vantaalaiset kintereille. Kenttäpuolustus oli kauden parhaalla tasolla ja läpi pelin nähtiin hienoja puolustuksia ja hakuja jopa mahdottomista paikoista.

Ensimmäisen erän Kisa klaarasi vielä kunnialla 25-16 ja johti toistakin jo seitsemällä pisteellä, mutta menetti otteensa lopussa VanLen hakkuri Henri Tikkasen murjoessa pisteitä. Rantanen pääsi kentälle toisen erän puolessa välissä ja erä meni lopulta Kisalle jatkopalloilla 26-24.

Parhaana palkitun passari Jukka Lehden ja muiden pelaajien yhteispeli paranee peli peliltä, tällä kertaa Lehti oli kentän kuningas monipuolisilla esityksillään. Molempien liberot – Kisan Jussi Niemi ja VanLen Marko Vähäkuopus – olivat hyvällä pelipäällä. Selvin ero joukkueilla oli lyöntivoimassa, joka Kisalla oli ylivertaista.

LeKi johti kolmattakin erää melko selvästä tahmeasta alusta huolimatta, kun nähtiin pelin omituisin tilanne. Vantaan yleispelaajan Marko Määttäsen hermot pettivät ja hän potkaisi pallon vaarallisen kovalla voimalla hallin kattoon. Päätuomari Esa Loven päästi nuorukaisen kuitenkin pelkällä puhuttelulla. Kisa hyödynsi Määttäsen hermostumisen ja Tommi Roininen syötti heti perään häneltä ässän. LeKi purjehti lopulta 25-21 erävoittoon.

Voitolla Kisa piti haaveet ylemmästä jatkosarjasta elossa. Tuleva viikko antaa suuntaa loppukaudelle, kun lauantaina vastassa on Mikkelin Passarit vieraissa ja sunnuntaina TKT myös vieraskentällä.


26.10. HuKi - LeKi 0-3 ja 25.10. LeKi - Loimaan Jankko 3-1

Kisalle kuuden pisteen potti

Kisa palasi voittojen tielle lyömällä sarjakärkenä otteluun lähteen Loimaan Jankon erin 3 –1. Kisan konkarilibero Jussi Niemi nostaa syöttöä, Sauli Silpo (vasemmalla), Tommi Roininen ja Toni Laine seuraavat, minne pallo nostosta suuntautuu. Kuva: Marko Panu

Lentopallon 1-sarjassa pelaava sarjatulokas Lempäälän Kisa sai pelinsä paremmille jengoille kuin koko alkukaudella. Tuplaviikonloppuna kaatui ensiksi sarjakärki Loimaan Jankko Hakkarissa erin 3–1 ja seuraavan päivän matkapelissä Huhtasuon Kisa Jyväskylästä joutui myöntymään Kisalle erin 0–3.

Kuusi lisäpistettä nostivat Kisan sarjakakkoseksi asti.

– Viikon aikana saimme oman pelaamisemme rauhoitettua ja pelasimme aiempaa kurinalaisemmin etukäteen sovittuja juttuja noudattaen. Kotipelissä yleisön tuki oli tosi tärkeää, kiitteli Kisan yleispelaaja Tommi Roininen omiaan ja 150-päistä Hakkariin tullutta lentisväkeä.

Alkusyksyn yksi positiivisimmista ilmiöistä onkin ollut lempääläisittäin erinomaisen hyvät yleisömäärät. Pelaajat tykkäävät pelata kansoitetuille lehtereille. Varsinkin Roininen syttyy yleisön pauhusta ja mies valittiinkin Loimaa-ottelun parhaaksi kisalaispelaajksi.

– Olimme rauhallisia, kun oli se hetki ja taas sata lasissa, kun sitä vaadittiin, jatkoi Roininen.

Loimaata vastaan hyvä torjunta- ja keskihyökkäyspeli olivat rautaa. Jopa muutaman vuoden takainen liigan kärkihakkuri Loimaan Ismo Moilanen saatiin pidettyä kurissa erinomaisesti. Keskipelaajat Sten Kruuda ja Toni Laine tekivät verkolla loistavaa työtä. Jyväskylässä Sauli Silpo pommitti laidasta hyvin.

Lauantain kotiottelussa LeKi-lentis muisti otteluvieraitaan eli lempääläistä vammaisväkeä lahjoittamalla heille Suomen lentismaajoukkueen fanipaidan maajoukkuepelaajien nimmareilla.


16.10. Akaa-Volley - LeKi 3-1

LeKi:n lentismiehet eivät saa ulosmitattua peleissä osaamistaan

Lentopallon ykkössarja on näyttänyt armottoman kovan tasonsa sarjanousija Lempäälän Kisalle. Jokaisen sarjapisteen eteen joutuu pelaamaan hyvin, jopa taitojen ylärajoille. Sellaiseen lentoon Kisa ei ole vielä syksyn aikana päässyt kuin toveittain. Treeneissä näkyvä suoritusten letkeys muuttuu otteluissa turhaksi jäpittämiseksi.

Paikallispelissä Akaa-Volleyta vastaan Kisa pelasi loistavaa lentopalloa avauserän, jonka se voitti suvereenisti 25–16, mutta sitten pakka sekosi ja rutinoidumpi ja etenkin paremmin yhteen pelaava Akaa marssi 3–1-voittoon.

– Puristetaan hitusen liikaa eli yliyrittämistä on monessa kohtaa. Pelimme hajoaa muutamaan hamaan turhan herkästi, näki Kisan päävalmentaja Raimo Lehtonen suojattiensa ykkösongelman.

Akaa-ottelun toisessa erässä vastustajan hakkuri, viime kaudella Kokkolan Tiikereissä pelannut, Dima Borichev takoi seitsemän pisteen hyppysyöttöputken, joka horjutti lempääläisten luontoa. Putkesta alkoi Akaa istua pelissä kuskinpukilla, jonka piti loppuun saakka.

Henkilötason kokemusta löytyy Kisalta yllin kyllin, mutta monelle palaajalle nykyinen pelipaikka on uusi ja tärkeimpänä kaikesta, yhteispeliä ja -treeniä tällä ryhmällä on armottoman vähän.

Kisan parhaana palkittiin Akaassa iskupeliään kaiken aikaa petrannut laituri Tommi Roininen. Sentteri Toni Laine sai tililleen monta pistettä terävillä patereillaan. Kisan haasteet jatkuvat, kun sarjakärki Loimaan Jankko saapuu lauantaina 25. lokakuuta Hakkariin ja heti seuraavana päivänä LeKi:n tie osoittaa kohti Jyväskylää.


11.10. LeKi - TKT 2-3

Lentiksen nitropeli kääntyi Kisan tappioksi

Lentopallon hiuksia nostattavat ottelut jatkuivat Hakkarissa, kun Kisa kohtasi naapuriseuran Hervannasta eli TKT:n. Rapeat 130 silmäparia näki virheitä vilisevän, välillä aika heikkotasoisenkin, mutta todella jännittävän spektaakkelin, jonka lopuksi tuuletti TKT 3–2-voittoaan.

Yksi sarjapiste kuitenkin kilahti Kisallekin. Vaikka joukkue vilisee kokeneita pelaajia, on opinsaunaa vielä kovastikin edessä.

– On kylmä totuus, että tässä sarjassa ei alepisteitä jaella. Meidän pitää tehdä oma hommamme paremmin kuin tällä kertaa, tiivisti vahvan laitamiespelin pelannut Kisan kapteeni Sauli Silpo pelin hengen.

– Hyvä ja sopivan lämpöinen tunnelma, tällaisesta minä tykkään, kiitteli Hakkarin tunnelmaa TKT:n kuljulainen passari ja pelaajavalmentaja Ossi Heino, joka mainitsi joukkueensa pelanneen parhaan pelinsä tällä sesongilla.

Vaikka Kisan pelaajilla on liki 2 000 pääsarjaottelua vyöllään, ei joukkue ole lähelläkään saumaton yhteispelissään. Joukkue pelaa tässä koostumuksessa ensimmäistä kauttaan. Moni pelaaja muun muassa Silpo ja hakkuri Anssi Vesanen pelaavat itselleen oudoilla pelipaikoilla. Silpo ja Vesanen olivat liiga-aikoinaan keskitorjujia. Nyt molempien tehtävä on paukuttaa palloa laidasta.

Kisan ilopilkkuja olivat vahvan torjunta- ja hyökkäyspelin pelannut sentteri Ossi Vesanen sekä 17-vuotias libero Miikka Puranen. Myös Teemu Uusitalo sai paljon pelivastuuta ja ositti olevansa luottamuksen arvoinen.


5.10. VanLe - LeKi 0-3

Anssi Vesanen tehtaili avausvoiton 1-sarjassa

Lempäälän Kisan lentopallojoukkue tekee jatkuvasti historiaa: viimeksi oli historiallinen avauspeli miesten 1-sarjassa, sunnuntaina 5. lokakuuta vuorossa oli historian ensimmäinen voitto, kun Vantaan Lentopallo kaatui Vantaalla selvästi 3-0 (25-18, 25-14, 25-19). LeKin ykkösmiehenä hääri hakkuri Anssi Vesanen lyöden 17 pistettä.

LeKi joutui lähtemään matkaan ilman Jari Kukkosta, sairastunutta Tommi Roinista sekä nuoria Miikka Purasta ja Juuso Rautakorpea, jotka olivat Rantaperkiön Iskun 2-joukkueen matkassa. Mukana oli heitä paikkaamassa Ari Laurila, joka teki yhdessä Teemu Uusitalon kanssa 1-sarjadebyyttinsä.

Heti ottelun alusta lähtien pelin kulku oli selvä: Kisa hallitsee ja VanLe pyristelee mukana. Vantaalaiset olivat laittaneet launtaina Suomen Cupissa Loimaan Hurrikaanin ajoittain tiukille, mutta lento ei kantanut enää, toisin kuin LeKin hyvä ilme Tiikerit-pelistä. Alkajaisiksi passari Jukka Lehti heitti pari jujua ja Anssi Vesanen näytti, että kuuluu 1-sarjan hakkurieliittiin.

Vantaa pysyi ensimmäisessä erässä vielä kintereillä keskitorjuja Harri Povelaisen patereilla, mutta hiljalleen LeKin kaasutti karkuun. Vastustajalla oli kentällä muutama beach volley -pelaaja ja LeKi otti taktiikakseen hakea peipit pois ja puolustaa viistolyöntejä tiukasti. Libero Jussi Niemi olikin elementissää läpi ottelun.

Toiseen erään Kisa sai karsittua syöttövirheet pois ja kun vastustaja puolestaan lahjoitti niillä LeKille roimasti pisteitä, oli toinen erä lähinnä virheisumaa. Roinisen korvannut Timo Kela nosteli syöttöjä sormin kuin niitä kuuluisia marjoja ja Vesanen tappio suuren osan passeista. Viime pelissä loistanut Sauli Silpo jäi melko työttömäksi Vesasen hurjan päivän vuoksi.

Kolmannessa erässä LeKi kaasutti saman tien karkuun Silpon, Toni Laineen ja Ossi Vesasen syötöillä. Erän edetessä peli hieman sekosi kun silmissä välkkyi jo voitto. VanLe kiristi laitamies Justin Johnsonin johdolla, mutta LeKi ratkaisi pelin vaihtomiesten terävyydellä vieden lopulta kaikki kolme tarjolla ollutta pistettä Lempäälään.

– Tilastojeni mukaan hakkuri tekee keskimäärin kuusi pistettä erään eli 18 kolmessa erässä. Anssille annoin sellaisen tavoitteen, mutta hän jäi 17 pinnaan. Ehkä syy oli hänen vaihtoon ottamisensa kolmannen erän lopulla, sillä hänen tilalleen tullut Sten Kruuda löi sen 18. merkinnän, naureskeli LeKin apuvalmentaja Tapani Nyström ja kiitteli Vesasta hyvästä pelistä.


27.9. LeKi - Mikkelin Passarit 2-3

Kisa jänskäsi lentisavausta

Historian siivet havisivat, kun Lempäälän Kisa pelasi ensimmäisen miesten 1.-sarjatason lentopallopelin lauantaina 27. syyskuuta Hakkarissa. Edelliskerran maan toiseksi korkeinta sarjatasoa nähtiin Lempäälässä 1980-luvun lopussa, kun Jyry käväisi vuoden verran ykkösessä. 1990–2000-lukujen taitteessa Jyry pelasi myös 1.-sarjaa, mutta silloin se oli maan kolmanneksi korkein taso, kun pääsarjan jälkeen pelattiin valtakunnallista supersarjaa.

Liekö kokenut Kisa ottanut vähän ylimääräistäkin stressiä sarja-avauksesta, siksi paljon pallot etenkin pelin alussa kimpoilivat minne sattuivat. Peliote koheni kaiken aikaa, ja saldona oli yksi piste erin 2–3 päättyneestä pelistä viime kevään liigakarsija Mikkelin Passareita vastaan.

– Parantamisen varaa jäi niin vastaanotto- kuin hyökkäyspeliinkin. Se ilahduttaa, että yhdeltä sarjan suosikeista kuuluvalta vastustajalta napattiin piste keskinkertaisella esityksellä. Vuorenvarmaa on, että oma pelimme paranee tästä paljon, kommentoi Kisa-luotsi Raimo Lehtonen.

Kisa pääsi parhaalla rosterillaan peliin. Avausseitsikko oli kokenut, kun passarina oli Jukka Lehti, yleispelaajina Sauli Silpo ja Tommi Roininen, liberona Jussi Niemi, hakkurina Anssi Vesanen sekä keskitorjujina Sten Kruuda ja ainoana vailla pääsarjakokemusta oleva Toni Laine, joka oli lopulta Kisan paras mies lyöden yhtä lukuun ottamatta kaikki tarjotut pateripassit vastustajan kenttään.

Pelin kulminaatiohetki oli kolmannessa erässä erätilanteessa 1–1, kun Kisa oli kolmen pisteen karkumatkalla ja vastustaja liki sillassa. Muutama Passareiden helppona toimittama sormilyönti sössittiin, pari hyvää iskupaikkaa munattiin, ja neljä perättäistä syöttöhassiakin iski samaan hetkeen. Näin Mikkeli vei erän ja pohjan Kisan kolmen pisteen voittopotilta.

SUOMEN CUP

6.10. LeKi - Kokkolan Tiikerit 0-3

Ojansivu otti yleisön – huimaa lentishuumaa Hakkarissa

Katowicestä Kokkolan kautta Hakkariin. Tiikereiden hakkuri ja maajoukkupeluri Olli-Pekka Ojansivun nimikirjoitus oli ottelun jälkeen haluttua tavaraa. Kuva: Jani Huurne

Lentopallomaajoukkueen hakkuri Olli-Pekka Ojansivu on lajin pr-ihminen kiireestä kantapäähän. Ennen Suomen cupin ottelua Lempäälän Kisan ja Kokkolan Tiikereiden välillä ”Lelu” Ojansivu oli auliisti tekemässä lempääläisille tapahtumamarkkinointia.

Kiitos ahkeran perinteisen ja aktiivisen somemarkkinoinnin, täyttyi Hakkarin lehterit yli 320 silmäparin voimin seuraamaan, kun LeKi pani maan kärkiseuran tiukoille. Jopa niin tiukoille, että pohjalaisten valmentaja Tommi Tiilikainen kävi pelin lopussa ja jälkeen tulisen kuumana.

Tiikerit toki pelin voittivat 3–0 (25–16, 25–19, 25–22), mutta yleisöä tapahtuma innosti. Moni lentiskatsomon ensikertalainen antoi palautetta, että tapahtuma oli hieno ja ottelu sytyttävä.

Lelu Ojansivu puolestaan oli kaikkien, niin isompien kuin pienempienkin, faniensa käytettävissä pelin jälkeen. Kymmenet nimmarit ja yhteisvalokuvat järjestyivät kitkatta. Jokaiselle lähestyjälle riitti ystävälliset kommentit, mutta myös Kisa sai vastustajana kaksi erää itsekin kentällä huseeranneelta Ojansivulta kiitokset.

– Mahtava tunnelma ja kova vastus Kisalta saatiin. Tällaisella pelillä Kisa olisi kaatanut muutamat liigaporukatkin, Lelu Ojansivu alleviivasi.

– Se pelattiin, mikä pystyttiin tällä treenillä. Me harjoittelemme viikossa joukkueena kaksi kertaa puolitoista tuntia, kun Tiikerit treenaavat viikon aikana ainakin 20 tuntia. Eli hyvin harrastelijoina laitoimme ammattilaisille hanttiin, näki Kisan yli 500 pääsarjapelin konkari Anssi Vesanen pelin hengen.

Vesanen oli yksi, joka sai hurjan fiiliksen päälle. Sarja-avauksessa Mikkeliä vastaan tökkinyt hakkuripeli löysi nyt jengat passari Jukka Lehden hyvistä tarjoiluista. Myös yleispelaaja Tommi Roinisen onnistumiset ja raisut tuuletukset saivat Hakkariin tulleen väen suorastaan riehaantumaan. Heikkoa lenkkiä ei LeKi-ryhmästä löytynyt ensimmäistäkään.

Hyvä pelimeininki jatkui Kisalla kaksi päivää myöhemmin, kun Vantaalla LeKi kuittasi kolme 1-sarjan pistettä puhtaalla 3–0-voitollaan. Timo Kela oli nostoissa vuorenvarma ja Sauli Silpo uurasti Tiikerit-pelin tavalla sekä nostajana että laitaiskijänä.

Lentishuuma Hakkarissa jatkuu lauantaina 11. lokakuuta, kun paikallisvastustaja TKT kokeneine pelaajineen saapuu Hervannasta vierailulle.

UUTISIA ENNEN KAUTTA

Kisa intoa täynnä lentiksen 1-sarjan haasteisiin

22.9.2014 

Lempäälän Kisan lentopalloilun miestiimi on yhtäältä kokenut, mutta toisaalta innokas kuin F-poikasakki. 1 924 pelattua pääsarjaottelua ja liki 60 maaottelua antavat todisteen kokemuksesta. Innon havaitsee, kun näkee ja kuulee joukkueen parketilla.

Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueen kapteeni Sauli Silpo on kotiutunut yleispelaajan tontille pitkän keskitorjujauran jälkeen. Joukkueen kokenut libero Jussi Niemi tähyää, kuinka kipparilla pallo nousee. Kuva: Marko Panu

– Pelaajille on luvassa nautinnollinen kausi, toivottavasti lentisyleisöllekin, hehkuttaa kotikyläänsä pelaamaan palannut Tommi Roininen.

Tommi Roinisella on pitkä ura liigatasolla Rantaperkiön Iskun ja Raision Loimun rivissä. Viime kauden seura hänellä oli Kisan paikallisvastustaja TKT Tampereelta.

Muita tuoreita LeKi-kasvoja ovat kaksimetrinen hakkuri/sentteri Ossi Vesanen (TKT), taitava passari Jukka Lehti (Kosken Kaiku), ulottuva sentteri Sten Kruuda (välivuosi) sekä 17-vuotias passarilupaus Juuso Rautakorpi. Viime kauden joukkueesta pois jäivät Ari Laurila, Tero Helin sekä Viljami Kinnunen.

Ykkössarja on jaettu kahteen lohkoon. Etelälohkossa pelaa seitsemän joukkuetta, joista tämän hetken tietojen mukaan kolme parasta jatkaa ylemmässä jatkosarjassa, loput alemmassa.

– Tavoitteemme on selvitä kolmen kärkeen alkusarjassa, se on ihan realismia, aprikoi Kisan valmentajana jatkava kokenut Raimo Lehtonen, jonka aisaparina jatkaa toinen kokenut kettu Tapani Nyström. Myös maajoukkueen fysioterapeutti Marko Panu on mukana joukkueen taustavoimissa apuvalmentajan roolissa.

Etelälohkon joukkueet ovat etukäteisarvioiden perusteella hyvin tasaisia. Mikkelin Passarit lienee suosikki. Se karsi vuosi sitten liigaan. Monia vuosia liki samalla rungolla pelannut A-Volley Akaasta on hitsautunut yhteen, TKT on kokenut ja taitava sakki, Loimaan Jankolla puolestaan löytyy liigakokemusta sekä loistavia junioreita. Vantaa Lentis ja Huhtasuon Kisa Jyväskylästä täydentävät lohkon.

Sarja-avauksessa lauantaina 27. syyskuuta Kisa kohtaa Passarit.

– Kovaa kyytiä saadaan heti kauden alkuun. Hyvin pitää onnistua, jotta Passareita vastaan pärjätään. Yhteenkään sarjapeliin ei nöyristelemään lähdetä, kiteyttää joukkueen nestori Jussi Niemi, joka pitää tukevasti joukkueen liberon tonttia omanaan.

Kisa kohtasi seuran 110-vuotisjuhlapelissä farmikumppaninsa Iskun liigajoukkueen. Vaikka Kisa hävisi ottelun 0–3, oli kaksi erää tuiman tasaista pelaamista. Kisa toimii Anssi Vesasen voimin myös Vammalan VaLePa:n farmina.

Suomen cupissa Kisa kohtaa viime kevään hopeaseuran ja toissa kauden mestarit Kokkolan Tiikerit perjantaina 3. lokakuuta.

– Tällaiset pelit ovat huima juttu pelaajille. Tiikereitä vastaan lähdetään nauttimaan, paaluttavat Tommi Roininen ja Jussi Niemi.

Lentopallon huhu-markkinoilla Kisalle yhdistetään maajoukkueesta tuttua huippuvahvistusta cupin peliin. LeKi-leiri kuittaa huhut myhäilemällä.

LeKi

Yleispelaajat: Tommi Roininen (asuinpaikka Lempäälä), Sauli Silpo (Lempäälä), Timo Kela (Lempäälä), Teemu Uusitalo (Tampere).

Passarit: Jukka Lehti (Koski), Juuso Rautakorpi (Kangasala).

Liberot: Jussi Niemi (Valkeakoski), Miikka Puranen (Kangasala).

Keskitorjujat ja hakkurit: Anssi Vesanen (Lempäälä), Ossi Vesanen (Lempäälä), Toni Laine (Lempäälä), Jari Kukkonen (Vesilahti), Sten Kruuda (Valkeakoski).

Valmentajat: Raimo Lehtonen (Lempäälä), Tapani Nyström (Lempäälä), Marko Panu (Lempäälä).

Joukkueen johto: Juha Raunio (Lempäälä), Antti Raunio (Lempäälä).


LeKi ottaa lentopallon ykkössarjapaikan vastaan

7.4.2014

Lempäälän Kisan seurajohto ilmoitti perjantaina 4. huhtikuuta pidetyissä lentopallokauden päättäjäisissä, että Kisan miesjoukkue on mukana ensi kauden ykkössarjassa eli Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jonne joukkue lunasti pelaamalla paikan muutama viikko sitten päättyneellä sarjakaudella.

Moni kysymysmerkki ehti oieta kahdessa viikossa. Yksi iso haaste on riittävän euromäärän kokoon haalinta, mutta ensikommentit varainhankintapuolelta ovat olleet sen verran positiivissävyisiä, että riittävä rahamäärä kokoon saadaan.

Valmennuspuolella palaset loksahtivat myös uomilleen, kun edelliskausilta tuttu ja kokenut duo Raimo Lehtonen ja Tapani Nyström on jatkossakin mukana, ja valmennusosastoa vahvennetaan vielä yhdellä osaavalla tekijällä.

Vanhasta pelaajakaartista jatkaa isoin osa, kuten liigakokemusta omaavat Sauli Silpo, Anssi Vesanen ja Jussi Niemi. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat tulossa Lempäälässä asuvat ja Lempäälän Jyryn junnukoulussa alkuoppinsa saaneet Tommi Roininen ja Ossi Vesanen, joilta molemmilta löytyy kokemusta maan pääsarjasta sekä Roiniselta aina maajoukkuetta myöten.

– Innolla lähden mukaan rakentamaan lempääläistä lentisbuumia. Lyhyt treenimatka, entuudestaan tutut pelikaverit ja porukassa vallitseva hieno yhteisöllisyyden henki vetivät mukaan, sanoo Sääksjärven koululla opettajana työskentelevä Roininen.

– Mukava olla mukana ja antaa oma panokseni lempääläisen lentopallon eteen, säestää kaksimetrinen Vesanen, joka myös on liigauran ohella päässyt haistelemaan makuja maajoukkueringistä italialaisen päävalmentaja Mauro Berruton aikakaudella.

Menneen kauden Roininen ja Vesanen pelasivat TKT:n ykkössarjajoukkueessa.
Kisan ryhmään liittyy lisäksi nuori passarilupaus Juuso Rautakorpi, joka viime sesongilla pelasi Ylöjärven Ryhdin kakkossarjajoukkueessa.

Lempääläisellä lentopallolla on vielä tänä keväänä jännityksen hetkiä, kun sekä Kisan B97- että C99-tyttötiimit ovat selvittäneet tiensä SM-finaaliturnauksiin. C-tytöissä saavutus on jo nyt huiman hieno, sillä mukana oli 130 joukkuetta, joista 12 selvitti tiensä finaalivaiheeseen.