Lempo-Volley avasi Lempäälä-areenan hienolla voitolla

14.2.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA LEMPO-VOLLEY – KUORTANEEN MURIKAT 3–1 (18–25, 26–24, 25–21, 25–23)

14.2.2024 Lempäälä-areena

Uusi Lempäälä-areena korkattiin juhlallisesti ystävänpäivänä. Ennen 1-sarjaottelua pidetyissä avajaisjuhlallisuuksissa Lempo-Volleyn juniori Cecilia Eriksson piti juhlapuheen ja areenan avauspallon heitti Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jocka Träskbäck.

Itse avajaisottelu Lempo-Volleyn ja Kuortaneen Murikoiden välillä oli Lempo-Volleyn juhlaa, vaikka alku oli vaikea. Lempo nousi avauserän tappiosta 3–1 (18–25, 26–24, 25–21, 25–23) -voittoon.

Voitona arvoa nostaa se, että Murikat on ollut huippuvireessä ja Lempo katkaisi nuoren joukkueen kuuden voiton putken. Voitolla Lempo nousi ylemmän jatkosarjan toiseksi, tasapistein ykköspaikalla olevan Murikoiden kanssa.

– Kova voitto. Ilmeisesti areena on hyvä paikka pelata, kun voitettiin noin kova joukkue. Areenassa on hienot puitteet ja kun saadaan lisää pelejä ja treenejä alle täällä, niin sitä enemmän alkaa tuntua kotisalilta, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Liekö avajaispeli jännittänyt vai uudenlainen kotikenttä kipsannut Lempoa, mutta avauserä oli vierasjoukkueen Murikoiden todella vahvaa pelaamista eikä Lempo pystynyt vastaamaan millään. Murikat poimi Lempon hyökkäyksiä helposti peliin ja teki tuhojaan jatkopalloista.

– Avauserä oltiin kauheassa linkouksessa ja Kuortane pelasi loistavasti. He tulivat ylhäältä ja alhaalta, oikealta ja vasemmalta. Ei saatu mitään otetta, Alatalo kehui vierasjoukkuetta.

Avauserän jälkeen Lempo teki yhden vaihdon, kun Eetu Ahonen korvasi keskipelaajana Aaro Keisasen. Lempo sai oman pelinsä rullaamaan paremmin ja hallitsi erää. Murikat selvitti kaksi eräpalloa, mutta Lempo onnistui kaivamaan todella tärkeän erävoiton. Pitkälle tauolle olisi ollut todella paljon vaikeampaa lähteä 0–2-tappiotilanteesta.

Lempo sai puolustuspeliään ja torjuntaansa paljon paremmin uomiin avauserän jälkeen. Areenassa on Hakkaria enemmän tilaa puolustaa, mikä näkyi useissa palloissa. Kertaakaan ei pallo keskeytynyt kattokosketukseen. Alkupelissä jääneet helpot pallot nousivat ja Lempo puolestaan pystyi hyödyntämään jatkopallopaikkansa.

Ottelussa nähtiin harvinainen tilanne, kun kentällä nähtiin isä–poika-pari. Lempo-paidassa Anssi Vesanen kävi kentällä muutamaan otteeseen, Murikoiden paidassa nuorempi painos Kasper pelasi lähes koko pelin, oli joukkueensa tehokkain 17 pisteellään ja pelasi todella hienon ottelun.

Pelin edetessä Murikoiden vahva alku hiipui ja joukkue virheili. Päävalmentaja Oskar Muurinen vaihteli passaria ja yleispelaajiaan. Neljättä erää Lempo johti kahdesti jo kuudella pisteellä, mutta Murikat ajoi eron kiinni ja nousi 10–16-tappiolta 21–20-johtoon. 

Tilanteessa 21–21 tuli Lempon Eetu Ahosen tähtihetki: kaksi loistavaa syöttöä toivat lopulta ratkaisevat pisteet ja eron Lempon hyväksi. Näin areena sai voittoisan avauksen.

– Ei ollut mitään selvää yhtä osa-aluetta, millä noustiin voittoon. Oltiin aika unessa avauserässä, mutta onneksi peli siitä parani, Lempon parhaana palkittu Daniel Heinonen tuumi.

– Yritin tuoda hyvää fiilistä ja syöttötehoa leijalla. Pelin edetessä Kuortaneen vastaanotto alkoi rakoilemaan, se oli iso ratkaisu, Ahonen arvioi.

– Meidän torjunta-puolustus parani aika paljon ja syötettiin myös varsin hyvin. Ei me 20 ässää syötetä pelissä, mutta saatiin vastustajan vastaanottoa rikottua ja päästiin peliin mukaan, valmentaja Alatalo tuumi.

Lempäälä-areenassa jatketaan jo lauantaina. Kello 15 Lempo-Volley - East Volley.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Daniel Heinonen

Murikoiden paras pelaaja: Viktor Viljamaa

Lempon nälkäisin pelaaja: Eetu Ahonen

Raadissa Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö

Yleisö: 339

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 18, Daniel Heinonen 15, Simo Puttonen 12

Murikat: Kasper Vesanen 17, Viktor Viljamaa 15, Matias Siika-aho 12

Seuraava peli:

Lempo pelaa uudessa Lempäälä-areenassa seuraavan kerran lauantaina 17.2. East Volleyta vastaan. Ottelu on VIP-ottelu. Murikat pelaa 18.2. Kiskon vieraana.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Aaro Keisaen ja libero Jami Törrö

Murikat: Juho-Markus Puhakka, Matias Siika-aho, Aaro Paananen, Viktor Viljamaa, Kasper Vesanen, Joona Lahtinen ja libero Panu Salmijärvi

Pelikuvat: Roosa Vanhanen