Ennakko: Aina vaikea Savonlinna Lempon vierasavauksen kohteena

13.10.2023

MITÄ: East Volley – Lempo-Volley

MISSÄ: Savonlinnan liikuntahalli

MILLOIN: Su 15.10. klo 16

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee kauden ensimmäiseen vierasotteluun, kun edessä on runkosarjan kolmas ottelu. Kauden kahdesta aiemmasta kotipelistä PuMaa ja Sampoa vastaan tuli täydet kuusi pistettä.

Lempo lähtee peliin sarjakakkosena kärkipaikalla olevan Kiskon kanssa tasapisteissä, mutta tässä kohtaa kautta sarjataulukkoa ei kannata liiemmin tuijotella.

East Volley on pelannut Lempon tavoin kaksi ottelua ja koossa on kaksi pistettä: 3-2-voitto Pälkäneestä kotikentällä ja 0–3-tappio Kuortaneelle vieraissa.

Savonlinna on sarjan vaikempia vieraspelipaikkoa, sen suosikkeihin kuuluva Pälkänekin joutui toteamaan kauden avauksessa. Pitkä pelimatka ja usean sadan katsojan äänekäs kotiyleisö tuovat aina kovan haasteen vierasjoukkueelle.

Neljästä vierasmatkasta Savonlinnaan Lempo on historiassaan napannut kahdeksan pistettä ja kolme voittoa, mutta helppoja iltapuhteita ei ole tullut kertaakaan.

Viime kauden runkosarjan kakkonen East on sarjan parhaita kotijoukkueita, kuten kauden avaus kertoi. Viime kaudella kymmenestä kotipelistä vain Lempo onnistui voittamaan Savonlinnassa. Lisäksi välierissä Kisko voitti ratkaisevan kultaisen erän juuri Savonlinnassa, mutta ensin pelatun ottelun vei East.

Lempo-libero Jami Törröllä on tiedossa Lempon viime kausien salainen ase hyviin vieraspeleihin.

– Hyvät pokeripelit on tärkeät. Kuulemma Puttosen Simo on kova pelaamaan, häneltä voi siis viedä rahat bussissa.

Törrön mielestä Sampo-peli oli selvä tasonnosto kauden avaukseen Lempolta.

– Koko ajan peli on mennyt parempaan ja varmempaan suuntaan. PuMa-peli oli monelta hermostunutta, Sampo-peli oli selvästi parempaa. Lähdetään siitä parantamaan Savonlinnassa.

Kokoonpanot

Lempo sai kauden toiseen peliinsä mukaan avauspelistä poissa olleet Tommi Niemisen ja Eetu Ahosen. Ahonen debytoi lempääläisseurassa hienosti 12 pisteellä ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon.

Keskipeli onkin ollut Lempon kauden avauspeleissä selvä ilonaihe: koko trio Ahonen, Aatu Pöllänen ja Aaro Keisanen ovat tehneet vahvaa jälkeä. Pöllänen on joukkueen sisäisen pörssin kakkosena kahden pelin jälkeen 22 pisteellään. Vain pisteen hakkuri Tuomas Sillanpään takana, joka on Lempon alkukauden tehokkain.

Sampo-pelissä passari Ville Tuki kesken pelin Matti Toivolan paikalle ja pelasi hienosti. Valmennuksella onkin kaksi oivallista vaihtoehtoa passarin paikalle Savonlinnassa.

Lempo pääsee otteluun ilman loukkaantumisia.

Eastin kokoonpano on hieman elänyt kauden avauspeleissä ja se saaneet taas kotipeliinsä paremman rosterin kuin vierasmatkalle.

Mielenkiintoinen palanen on Teemu Silventoinen. Viime kaudet yleispelaajana loistanut peluri otti tällä kaudella pelaajavalmentajan roolin ja vaihtoi pelipaikkaa keskitorjujaksi. Kauden avauksessa Silventoinen nähtiin fläppitaulu kädessä valmentajan roolissa, Kuortaneella hän oli keskipelaaja. Mikä lienee rooli sunnuntaina? Kuortane-pelissä pelivalmentajana oli Mika Nenonen.

Kun viime kauden avainpelaajat Silventoinen ja Ilkka Sairanen ovat poissa Eastin yleispelaajaosastola, vastuuta ovat kantaneet Arttu Moisio ja Aatu Nenonen. Moisio on tuttu pelaaja Lemposta toissa kaudelta ja hän on tehnyt hienoa nousua Savonlinnassa 1-sarjan runkopelaajiin.

Eastin ryhmä meni viime kaudesta jonkin verran uusiksi, mutta joukkueessa jatkavat Henry Helkala ja hakkuri Taavi Tuominen antavat pelille vahvan selkärangan. Uusvanha keskitorjuja Jaakko Hakulinen tuo mielenkiintoisen lisän savonlinnalaisten joukkueeseen.

Seuraa heitä

Lempo: Ville Tuki. Passarilta heino peli Sampoa vastaan. Jatkuuko huippuvire?

East: Jaakko Hakulinen. Konkarisentteri voi pelata tarvittaessa muitakin rooleja. Tärkeä hengenluoja.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Enna Huurne, Kari Kautto