Ennakko: Kauden ensimmäinen paikallispeli tuo uusinnan viime kauden välieriin, kun Isku saapuu Hakkariin

9.12.2022

MITÄ: runkosarjaa Lempo-Volley–Rantaperkiön Isku

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 10.12. klo 15

LIPUT: 8/6€, alle 12v ilmaiseksi

Lempo-Volleyn loppuvuoden peliruuhka jatkuu lauantaina 10. joulukuuta. Lempo palaa cup-ottelun jälkeen 1-sarjakentille, kun Hakkariin saapuu paikallisvastus Rantaperkiön Isku. Peli alkaa tutusti kello 15.

Lähtökohta

Lempo urakoi kahdeksaan päivään kolme peliä, joista kolmas on paikallispeliä Iskua vastaan. Viime lauantaina Lempo voitti Jymyn 3-0 ja tiistaina Suomen cupissa Savo Volley haki cupin välieräpaikan 3-0-voitolla.

Cup-ottelu antoi Lempolle hyvän väläyksen, missä liigan kärkikasti menee. Sinne Savokin on nousemassa, sillä heti Lempo-voiton jälkeen Savo voitti sarjakakkosen Loimun vieraissa 3-1.

– Toivon, että tämä ruokkii meidän loppukautta, kun päästiin tällaista tasoa puraisemaan. Ehkä se 1-sarjatason syöttö ja hyökkäys tuntuu tämän jälkeen vähän helpommalle, Lempon Tuomas Alatalo arvioi Savo-pelin jälkeen.

Iskua vastaan Lempo lähtee yhä sarjakärkenä. Kolme edellistä sarjapeliä Lempo on vienyt eräsuhteella 9-0. Iskua vastaan Lempo pelasi harjoituskaudella, jolloin peli päättyi lempääläisille 4-0.

Isku lähtee peliin sijalta seitsemän. Kahdeksaan peliin kasassa on kahdeksan pistettä. Alla on neljä tappiota, viimeksi kotikentällä East Volleylle 0-3.

Lempo ja Isku kohtasivat viime kaudella upeassa välieräsarjassa. Silloin tiukkojen pelien jälkeen Lempo eteni finaaleihin. Viime keväänä nähtiin upeatunnelmainen välieräsarja, johon päästään nyt palaamaan. Aivan sama lähtökohta ei kuitenkaan ole, sillä Iskun ryhmä on uusiutunut lähes kokonaan viime kaudesta.

Kokoonpanot

Lempo-Volleylla on ollut pientä flunssa-aaltoa, mikä kellisti muutamia pelaajia Savo-pelistä pois. Isku-peliin tultaessa muutamia kysymysmerkkejä yhä on pelikunnon kohdalla. Lempo saa takaisin varmuudella hakkuri Jani Liskin parin pelin poissaolon jälkeen.

Savoa vastaan esiin astuivat Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen ja Jyri Niemi. Kolmikko osoitti, että pärjäisivät edelleen komeasti liigakentillä ja he olivat Lempon pelin ydintä.

Hakkuri Sillanpää kokosi hienot 12 pistettä Savon kovaa torjuntaa vastaan. Isoin ero Isku-peliin tuleekin olemaan torjuntapeli: Savo kokosi huimat 18 torjuntaa kolmeen erään. Iskua vastaan torjunta ei tule olemaan yhtä korkealla. Se voi helpottaa Lempon hyökkäystä tai osaltaan myös vaikeuttaa, kun Savo-pelissä totuttiin lyömään korkeaa seinää vastaan.

Lempon peliruuhkassa Iskua vastaan voidaan taas nähdä kierrätystä ja peliajan jakamista, sillä syyskausi jatkuu vielä ensi viikolla KaVe-vieraspelillä.

Iskun rosteri meni pitkälti uusiksi viime kaudesta. Poissa ovat muun muassa Niko Lintula, Paavo Korhonen, Daniel Heinonen, Tiitus Vuori, Arttu Perello, Jukka Katila ja Joni Veripää.

Tämän kauden avainpelaajista viime kaudella nähtiin Antti Taponen, Aaro Enqvist, Eetu Ahonen ja Petteri Friberg. Heikki Kososen valmentama ryhmä on uusiutunut ja nuorentunut, isoihin rooleihin on noussut seuran omia junioreita. Isku pelaakin hyvin samalla ryhmällä A-poikien SM-sarjaa, jossa hakee Suomen mestaruutta keväällä.

Aikoinaan LeKistä tuttu Friberg on joukkueen kokenut isähahmo, jolla on iso rooli hakkurina. Friberg pelaakin vahvaa kautta ja on Iskun hyökkäyspelin tärkeimpiä palasia. Jos Friberg on kokenut, passarina pelaa nuori Henri Strengell läpimurtokauttaan.

Fribergin tavoin keskitorjuja Antti Taponen on Iskun paras pistemies. Pitkänhuiskea keskitorjuja voisi hyvin jo pelata liigakentillä. Keskitorjujaosasto onkin Iskun isoja vahvuuksia. 

Nuorella joukkueella on valtava potentiaali, mutta myös peli vaihtelee paljon. Lempoa vastaan nähdään varmasti vaikealla syötöllä ja kovalla puolustusasenteella tuleva Isku.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Veeti Kosonen. Yleispelaajan ja hakkurin roolit käyvät. Tullut viime peleissä vaihdosta kentälle molemmille pelipaikoille, nouseeko nyt avaukseen? 

Isku: Juho Panu. Lempäälän Jyryn ja Lempon junnukoulut käynyt yleispelaaja/hakkuri on noussut Iskun organisaatiossa 1-sarjapelaajaksi asti. Esitti hienoja otteita Lempoa vastaan harjoituspelissä.

Kuvat: Kari Kautto