Ennakko: Lempo aloittaa vierasreissunsa Rovaniemeltä voitotonta NaPaa vastaan

11.11.2021

MITÄ: Napapiirin Palloketut - Lempo-Volley miesten 1-sarjaa

MISSÄ: Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

MILLOIN: La 13.11. klo 16

LIVE Solidsport

Livetulospalvelu

- Kuutta pistettä lähdetään hakemaan, tiivistää Lempo-valmentaja Marko Laakso.

Lempo lähtee lauantaina kohti Rovaniemeä, jossa pelaa lauantaina ja jatkaa sunnuntaina Oulussa Kiskoa vastaan. Kuusi pistettä on jaossa, mutta pitkällä vierasreissulla se on vaikeampaa kuin yksittäisissä vieraspeleissä.

Matkarasitus. Toisen päivän rasitus. Yöunet oudossa paikassa. Vastustajan kotietu. Yön yli kestävät vierasmatkat ovat tuloksellisesti isoja haasteita - samalla ne tarjoavat saumat yhteishengen hiomiseen ja pelillisesti mielenkiintoisen haasteen.

Lempo ei olekaan ollut yötä matkassa vielä kertaakaan miesten 1-sarjataipaleella. Edellinen vastaava reissu menee LeKi-vuosille. Niinpä monellakin tapaa edessä on uusi kokemus uusien joukkuekavereiden kanssa.

- Ehdottomasti reissu poikien kanssa on enemmän mahdollisuus kuin haitta, Lempon Joel Itänen lataa.

Lauantaina Lempo kohtaa Napapiirin Palloketut Keltakankaan liikuntahallissa. Jo etukäteen tiedetään, että Lempon aikataulu on mukavan tiukka, joten joukkue toivoo VR:ltä apuja aikataulun kanssa. Juna on nimittäin Rovaniemen rautatieasemalla 1h 15 min ennen pelin alkua.

Lempo lähtee peliin sijalta kolme, NaPa on viimeisenä sijalla 11. NaPa on pelannut vasta kolme peliä on yhä ilman voittoja ja sarjapisteitä. Rovaniemeläiset ovat kohdanneet Kykyn, Jymyn ja Pälkäneen Luja-Lukon.

Edellisessä pelissä Pälkäne vei pisteet erin 3-1. Päävalmentaja Jukka Mäkihannulla on ollut kaksi viikkoa aikaa punoa uusia juonia sen jälkeen.

NaPasta siirtyi jälleen pelaajia liigakentille viime kauden jälkeen. Jami Törrö ja Ville Kulmala siirtyivät täksi kaudeksi PerPoon ja Janne Pyhäjärvi Ettaan, lisäksi viime kauden kapteeni Otso Hakala vaihtoi Oulun Kiskon 1-sarjajoukkueeseen. Uudet pelaajat ovat oman junioriputken kasvatteja, NaPa onkin yksi omavaraisimpia seuroja 1-sarjassa.

Alkukauden hahmo ja vastuunkantaja on ollut konkarikaartiin kuuluva hakkuri Oskari Seppä. Häntä tukee yleispelaaja Eemi Pöllänen. Toinen yleispelaaja Arttu Lotvonen pääsi tällä kaudella jo PerPon liigajoukkueen matkaan. Ykköspassarin rooliin on noussut Ari-Matti Puhakka. Esiin kannattaa nostaa myös nuorten maajoukkueessakin esiintynyt  libero/yp Mikko Määttä.

- NaPasta ei ole paljoa tietoa tältä kaudelta, mutta oletettavasti paljon samaa porukkaa. Pitkän matkan takana ja he kotisalissaan, joten aina on hankala vastus, Laakso tuumii.

Lempo otti edellisessä pelissään perusesityksellä 3-0-voiton Karhulan Veikoista. Hienoa oli hakkuri Tuomas Sillanpään paluu kokoonpanoon ja huima peli 21 pisteellään. Sillanpää on loistokunnossa ja sarjan parhaita pelaajia, hän johti hetken koko sarjan pistepörssiäkin.

KaVe-pelissä peliaikaa jakaantui muutamille hieman vähemmän alkukaudesta pelanneille. Arttu Moisio ja Rolle Jokela esiintyivät hienosti. Joel Itänen parantaa jatkuvasti haastavalla yleispelaajan tontilla. Lempo saa mukaansa myös nuoriso-osastoa, joka puuttui viime pelistä A-poikien turnauksen vuoksi.

- On sen verran tasainen ryhmä, ettei huimaa laittaa ketään kehiin. Se on positiivinen asia, Lempon Laakso totesi KaVe-pelin jälkeen.

SEURAA HEITÄ

Lempo: Tuomas Sillanpää. Hakkuria kannattaa seurata jo ihan näyttävyyden vuoksi, ilmava hyppykone nakuttaa palloa lattiaan omista korkeuksistaan.

NaPa: Eemi Pöllänen. Taitava yleispelaaja pystyy lyömään kovaa tai taiteilemaan näyttäviä peippejä. Isossa roolissa NaPan peruspelin toimivuutta.

HAASTATTELUSSA JOEL ITÄNEN JA MARKO LAAKSO

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.