Ennakko: Lempo avaa harjoituspelit – Viime kauden pronssijoukkue Akaa-Volley tarjoaa kiinnostavan testin

24.8.2022

MITÄ: Kauden ensimmäinen harjoituspeli Lempo-Volley – Akaa-Volley

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Pe 26.8. klo 17.30

OTTELUN TARJOAA: Veikon Kone Valkeakoski

LIPUT: 5 €, kausikortteja myynnissä

LIVE: Lempo-Volley miehet Facebook

Lempo-Volley aloittaa harjoituskautensa tutusti eteläisen naapurin Akaa-Volleyn kanssa. Molemmille perjantain ottelu on kauden ensimmäinen. Samalla se on molemmille lähtökaukaus uuteen kauteen. Lempo-Volley on harjoitellut yhdessä heinäkuun lopulta lähtien.

– Mukavasti on lähtenyt käyntiin. Hirveän paljoa ei olla vielä päästy kuusikkoa treenaamaan tässä kohtaa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

– Myös hyökkäystempoja on haettu alkukaudesta. Tekeminen on ollut hyvää ja salilla on ollut paljon hikisiä paitoja.

Avauspelistä ei vielä odoteta ihmeitä, vaan lähdetään rakentamaan peliä hiljalleen kohti lokakuun sarja-avausta.

– Toivoisin, että saataisiin puolustuspeliin heti oikeanlainen draivi Akaa-pelissä ja oltaisiin valmiina tekemään töitä. Oma hyökkäyspeli on myös teema, että saataisiin sitä vähän jo kulkemaan, Alatalo avaa toiveita avauspelille.

Videolla Lempon Arttu Lehtimäen ja Tuomas Alatalon ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Kun puhutaan kauden ensimmäisestä ottelusta, voi hyvälläkin syyllä nostaa erilaisia urheilumaailman kliseitä esiin: tuloksella ei ole niin väliä, vaan omalla pelillä. Virheitä varmasti tulee ja peli on hakemista. 

Samalla kun molemmat hakevat pelillisiä uomiaan, kauden avauspelit ovat yksilöille isoja näyttöpaikkoja. Kuka on mennyt kesällä eteenpäin ja kuka mahdollisesti ottaa isompaa roolia uudella kaudella. Ja erityisesti yleisöä kiinnostavat uudet pelaajat.

Lempo pelasi viimeksi huhtikuussa. Viime kaudella Lempo voitti 1-sarjan runkosarjan ja oli lopulta kultaisen erän tappiolla hopealla Kykyn noustessa liigaan. Akaa-Volley puolestaan on viime kauden Mestaruusliigan pronssimitalisti, joten Lempo saa testin suoraan Suomen huipulta.

– Vastaan tulee liigan mitalijoukkue, pallo tulee siis varmasti kovaa. Tämä on meille hyvä haaste ja tasonmittari tähän tilanteeseen, Alatalo miettii.

Perjantai onkin kiinnostava mahdollisuus nähdä kahden korkeimman sarjatason viime kauden huippujoukkueiden kunto kauden alussa.

Joel Itänen pelasi viime kaudella Lempossa, kun Akaa ja Lempo kohtasivat treenipelissä. Nyt hän on Akaa-paidassa.

Kokoonpanot

Lempo-Volleyn viime kauden joukkue on muuttunut hieman, mutta ei hurjasti. Joukkueesta ovat jääneet pois Rolle Jokela, Arttu Moisio (East Volley) ja Joel Itänen (Akaa-Volley). Uusia pelaajia ovat Eemi Pöllänen (Etta) ja Veeti Kosonen (East Volley). Myös Anssi Vesanen (välivuosi) on mukana Lempon harjoitusvahvuudessa ja mahdollisesti mukana jo perjantaina. Varmuudella Lempolta pois ovat keskitorjuja Sten Kruuda ja yleispelaaja Niko Montonen.

Viime kauden Lempo-pelaajista yleispelaaja Tommi Nieminen on saanut alle hyvän treenikesän, kun viime kautta muokkasi omalta osaltaan armeija. Libero Jyri Niemi pelasi kesällä paljon beach volleyta, mutta on päässyt nopeasti loistovireeseen ja on kiinnostava seurattava perjantain liberoiden välisessä pelissä. Tietenkin myös nuorten uusien yleispelaajien Pölläsen ja Kososen otteet varmasti kiinnostavat monia.

Olli Kunnari jatkaa Akaan päävalmentajana.

Akaa-Volley on muuttunut melko paljon viime kauden pronssin jälkeen. Olli Kunnari jatkaa päävalmentajana. Poissa ovat Joni Mikkonen, Kristo Kollo, Kasimir Vuorinen, Urpo Sivula, Voitto Köykkä, Vili-Valtteri Help ja Dmitri Borichev.

Myös tulijoiden lista on tämän myötä pitkä: libero Elijah Risso, hakkurit Ali Fazli ja Joel Itänen, keskitorjuja Petteri Tyynismaa ja yleispelaajat Jere Tikkala, Greg Petty ja Mohammedreza Beyk.

Lempo ja Akaa harjoittelivat yhdessä tiistaina ja tällöin mukana ulkomaalaisista oli vain libero Risso. Tällä tietoa muu ulkomaalaiskolmikko ei vielä ehdi Suomeen perjantain peliin. Se myös muokkaa paljon Akaan kokoonpanoa, kun useampi avainpelaaja puuttuu.

Erityisen mielenkiintoinen seurattava on Kanadasta saapuva libero Risso, joka perii Suomen maajoukkueen ykköslibero Voitto Köykän valtavan suuret saappaat. Hänen ja Lempon Niemen peliä onkin kiinnostavaa seurata.

Akaasta löytyy kaksi Lempon kautta liigaan noussutta pelaajaa, Joel Itänen ja Saku Tuomivaara. He ovat varmasti kotiyleisön valvovan silmän alla. Itänen nousi viime kaudella Lempossa 1-sarjan tähtikaartiin ja debytoi jo Akaassa liigakentillä. Tällä kaudella Itäselle ollaan kaavailemassa hakkurin roolia ja hän onkin tärkeä pelaaja perjantain ottelussa. Lempolle tuttuja pelaajia viime kaudelta ovat myös Jere Tikkala ja Petteri Tyynismaa, jotka saapuivat Kuortaneelta Akaa-paitaan.

Libero Jyri Niemi on viime vuosina ollut 1-sarjan parhaita, ellei paras, pelipaikallaan.

Yhteinen historia

Lempo-Volley on kohdannut Akaan kolmesti, kaikki ennen kautta harjoituspeleissä. Kahtena viime kautena Akaa on voittanut kohtaamiset 3–1. Puolestaan vuonna 2019 Lempo voitti 3–1.

Aiemmin edustusjoukkueet ovat kohdanneet useasti, kun Lempo pelasi LeKin nimellä. Kun Akaa nousi liigaan, ovat joukkueet kohdanneet vuosittain harjoitusotteluissa.

Sitä ennen joukkueet kohtasivat useissa klassikko-otteluissa 1-sarjassa.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Eemi Pöllänen ja Jyri Niemi: Näin kauden avauksen kunniaksi nostetaan kaksi nimeä esiin. Pöllänen debytoi Lempo-paidassa, kovakätinen yleispelaaja voi raivata itselleen isoakin ruutua. Viime kausi sujui Ettassa liigassa ja NaPassa 1-sarjassa. Niemi on monivuotinen luottopelaaja ja fanien suosikki, joka varmasti sytyttää yleisöä jo elokuun otteluissa.

Akaa-Volley: Petteri Tyynismaa ja Elijah Risso. Tyynismaa voi olla tämän kauden läpimurtopelaajia liigassa, oli viime kaudella todella hyvä 1-sarjassa Kuortaneen riveissä. Risso on näillä näkymin Akaan ainoa ulkomaalaisvahvistus kehissä, joten häneen tietenkin kiinnittyy moni kaste. 24-vuotias kanadalaislibero on paljon vartijana takakentällä ja vastaanottopelissä tällä kaudella.