Ennakko: Lempo hakee pitkästä aikaa vierasvoittoa, Kuortaneella isot panokset

22.2.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Kuortaneen Murikat – Lempo-Volley

MISSÄ: Lähitapiola-areena, Kuortane

MILLOIN: La 24.2.2024 klo 15

Lähtökohdat

Lempo-Volleylla on edessä miesten 1-sarjan jatkosarjan toiseksi viimeinen ottelu, kun vastassa on vieraskentällä Kuortaneen Murikat lauantaina 24. helmikuuta.

Kevät kurkistaa jo horisontista ja tässä kohtaa kautta jaetaan tosissaan asetelmia pudotuspelikevääseen. Käydään läpi Murikat-pelin lähtökohta ja panokset.

Lempo on jatkosarjan kärjessä 11 pisteellä, Murikat toisena 10 pisteellä, Kisko kolmas 8 pisteellä. Tämä kolmikko ratkoo kaksi suoraa välieräpaikkaa. Jatkosarjan ykkönen ja kakkonen etenevät suoraan välieriin, kolmas ja neljäs kohtaavat puolivälierissä alemman jatkosarjan kaksi parasta. East Volley on neljäs 4 pisteellä ja jatkaa kauttaan varmasti puolivälierissä.

Murikoille Lempo-peli on jatkosarjan viimeinen. Lempo kohtaa vielä Kiskon vieraskentällä.

Voitolla Lempo voisi varmistaa suoran välieräpaikan. Tappion kohdalla Kisko-peliin jäisi isot panokset. Kisko pelaa lauantaina Eastin vieraana ja se vaikuttaa myös paljon asetelmiin.

Lempo ja Murikat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Edelliskohtaaminen oli viime viikon keskiviikkona, kun Lempäälä-areenan avajaisissa Lempo voitti 3–1. Edellispeli Kuortaneella päättyi Lempon 3–2-voittoon, Hakkarin-ottelun Murikat voitti 3–2.

Molemmilla on alla melkoiset peliviikot. Lempo pelasi seitsemään päivään kolme kotipeliä, joista nappasi yhdeksän pistettä. Murikat pelasi yhdeksään päivään neljä 1-sarjapeliä ja yhden junnuturnauspäivän. Voittoja tuli 3/4, ainoa tappio Lempolle. Kovin voitto oli 3–2-vierasvoitto Kiskosta viime sunnuntaina, kun Murikat nousi voittoon 0–2-tappiosta.

Lempolle vieraspelaaminen on ollut tällä kaudella vaikeaa. Kahdeksasta vieraspelistä voittoja on tullut kolme. Edellinen vierasvoitto tuli joulukuun puolella. Toivoa antaa se, että Lempo onnistui voittamaan aiemmin juuri Kuortaneella.

Kokoonpanot

Lempo haki tiukan viime viikon päätteeksi arvokkaan kotivoiton East Volleysta ja tähtinä tuikki useampi harvemmin valokeilassa oleva pelaaja. Anssi Vesanen, Ville Tuki ja Veeti Kosonen nousivat avainrooleihin. Tuki passasi koko pelin hienosti ja tällä viikolla 44 vuotta täyttänyt Vesanen hakkuroi 19 pistettä.

Lempolta löytyy siis mukavasti laajuutta vaihtopenkiltä. Kun muun muassa Daniel Heinonen ja Tuomas Sillanpää ovat olleet helmikuun kotipeleissä oivassa vedossa, Lempolla on laaja arsenaali hyökkäyspeliin.

Libero Jami Törrö on kehittynyt kauden aikana ja napsi East Volleyta vastaan useita makeita puolustuksia.

Kuortaneen Murikat on urakoinut viime aikoina hurjia pelimääriä. Nuori joukkue kuitenkin jaksaa ja nyt alle on saatu viikon treenijakso. Murikoilla on koossa todella laadukas joukkue, joka pelaa tosissaan historiallisesta 1-sarjan voitosta.

Lempolle kovin tuttu pelaaja on Kasper Vesanen, Anssin poika. Nuori yleispelaaja kiusasi Lempäälä-areenassa Lempoa 17 pisteellä. Hakkuri Viktor Viljamaa on varmasti kaikkien liigajoukkueiden kiikareissa. Pistepörssin toisena oleva ensimmäistä 1-sarjakauttaan pelaava Viljamaa kuritti edellispelissä Kiskoa 24 pisteellä.

Kiskolta löytyy taiturimainen passari Ville Kuukasjärvi, joka tosin edelliskohtaamisen Lempoa vastaan aloitti vaihdosta. Libero Panu Salmijärvi on myös noussut 1-sarjassa pelipaikkansa parhaisiin kauden aikana.

Seuraa heitä

Lempo: Jami Törrö. Lempo-libero on vastaanoton erikoismies, joka on ottanut isoja kehitysaskelia puolustuspelissä kauden aikana.

Murikat: Panu Salmijärvi. Nuorten maajoukkuelibero on eleetön takakentän spesialisti, joka hoitaa joka osa-alueen varmasti.

Kuva: Roosa Vanhanen