Ennakko: Lempo hakee voitokasta päätöstä syyskaudelle, mutta pitkä vierasmatka Karhulaan tuo ison haasteen

15.12.2022

MITÄ: runkosarjaa Karhulan Veikot–Lempo-Volley

MISSÄ: Karhulan liikuntahalli, Kotka

MILLOIN: La 18.12. klo 18.30

AIEMPI PELI: 1.10. Lempo-Volley – Karhulan Veikot 3-0

Lempo-Volley pelaa syyskauden viimeisen miesten 1-sarjaottelunsa lauantaina 17. joulukuuta Kotkassa. Ottelu Karhulan Veikkoja vastaan siirtyi sunnuntailta päivällä aiemmaksi ja sen vuoksi alkamisaika on normaalia myöhempi kello 18.30.

Lähtökohta

Lempolla on tällä kaudella ollut paljon niin sanottuja kärkipeliä, sillä tasaisessa sarjassa sijoitukset Lempon takana ovat vaihdelleet melko tiuhaan. Nytkin on edessä kärkipään matsi ja todella kova sellainen.

Lempo lähtee peliin sarjakärjessä kahdeksan pisteen etumatkalla sarjakakkoseen East Volleyhyn. Lauantain vastus Karhulan Veikot on sarjassa kolmantena ja kymmenen pistettä Lempon takana. 

KaVe on kuitenkin koko sarjan kovakuntoisin joukkue kuntopuntarilla mitattuna. Kuuteen edellispeliin kuusi voittoa ja vain yksi erätappio. Lempo saakin todella kovan vastuksen ja haasteen vuoden loppuun.

KaVella on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Lempolla. Jos KaVe ne voittaisi, olisi ero vain neljä pistettä ennen kolmen pisteen arvoista keskinäistä peliä. Ottelulla on siis iso merkitys jo runkosarjan voittokamppailussa.

KaVe hävisi kauden kaksi avauspeliään, toisena kauden aloituspeli Lempolle 0-3. Niiden jälkeen kone on lähtenyt käyntiin ja kotkalaisryhmä on ollut voittamaton. Joukkue pääsee levänneenä Lempon kimppuun, edellispelissä kaatui Kuortane 3-0.

Lempolla on alla ehjä treeniviikko edellisviikon aherruksen jälkeen. Kahdeksan päivän saldo viime lauantaista toissalauantaihin toi kolme peliä, joista tuli voitot Jymystä 3-0 ja Iskusta 3-1 ja cupissa tappio  Savolle 0-3.

Kauden avauskohtaamisessa Lempo oli ylivoimainen, mutta KaVea ei voi enää tässä kohtaa laskea samaksi joukkueeksi, niin paljon ryhmä on kauden aikana parantunut.

Avauspelin raporttia voi muistella täältä

Kokoonpanot

Lempon ryhmä on saanut Isku-pelissä kiusannutta flunssa-aaltoa taittumaan. Iskua vastaan myös näkyi selvästi peliväsymys, kun ottelu oli kolmas lyhyeen aikaan. Niinpä kulunut viikko on monella tapaa päästy valmistautumaan hyvin eri tavalla Karhula-peliin.

Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää on ollut vahvassa viressä edellispeleissä: Iskua vastaan hän kokosi 18 ja Savoa vastaan 12 pistettä. Hän oli Lempon tehokkain myös aiemmassa KaVe-pelissä ja on koko sarjan pistepörssin yhdeksäs 105 pisteellä. Tasan samassa pistemäärässä on KaVen pisteykkönen Santeri Sirén.

Tomi Rumpunen ja Jyri Niemi ovat ottanut Sillanpään tavoin isoa roolia viime aikoina. Rumpunen tuli vaihdosta kentälle Iskua vastaan ja muutti Lempon pelin suunnan rauhallisuudellaan. Libero Niemi palkittiin Iskua vastaan pelin parhaana ja hän palautuu kohti alkukauden huippukuntoa loukkaantumisen jälkeen.

KaVe on reivannut pelisapluunaansa melko lailla Lempo-tappion jälkeen. Isoin muutos on passarin tontilla, kun Tuomas Karjalainen loukkaantui. Niinpä legenda Matti Palonen on palannut joukkueen pallonjakajaksi ja millä tavalla: Palonen on johdattanut joukkonsa upeaan voittoputkeen ja taistelemaan runkosarjan voitosta.

KaVe vahvistui alkukaudesta kolmella tähtitason pelaajalla, kun Karjalainen, yleispelaaja Atte Kyrölä ja libero Hassib Fowad Rezai saapuivat punapaitoihin. Niinpä KaVe nousi suosikkien joukkoon ja on näyttänyt kauden mittaan arvioit oikeiksi. Viime peleistä Karjalainen ja Kyrölä ovat kuitenkin olleet loukkaantumisten vuoksi poissa, eikä ole tiedossa ovatko he mukana lauantaina.

Toinen iso muutos alkukauden kohtaamiseen on ollut laitapelaajien roolitus. Anton Lepistö on palannut bravuuripaikalleen keskitorjujaksi, Pyry Rantalainen on ottanut hakkurin tontin ja Santeri Sirén siirtynyt yleispelaajaksi. KaVe in löytänyt tasapainoisen avauskokoonpanon. Toisen yleispelaajan paikan otti Kyrölän puututtua Luukas Leiniö.

KaVella on laaja ja laadukas rinki, joka on kestänyt hienosti poissaoloja ja päävalmentaja Juha Laurila tehnyt komeaa jälkeä alkukaudesta. KaVen huima vire ja kotietu tuovat joukkueelle ison edun.

Ottelusta voidaan odottaa kahden hyökkäysvoimaisen joukkueen kohtaamista, jossa ei turhaan palloa silitellä. Molemmilta löytyy loistoluokan liberot ja kokeneet joukkueet, joten pisteistä saadaan varmasti kova mittelö.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Anssi Vesanen. Keskitorjujalegenda oli kauden avauspelissä KaVelle vaikea pideltävä. Miten kotkalaiset saavat tällä kertaa kuriin?

KaVe: Matti Palonen. Toinen legenda, joka johtaa KaVen peliä. Noussut isoon rooliin jälleen, peli pyörii ja on erityisen vaarallinen syöttäjä ja torjuja.

Kuvat: Kari Kautto