Ennakko: Lempo ja Isku avaavat tuplakohtaamisensa Hakkarissa

10.11.2023

MITÄ: Lempo-Volley – Rantaperkiön Isku

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 11.11. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi. VIP-lippu: 30€ / 2kpl 50€. Lue lisää VIP-tapahtumasta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volleylla on allaan kaksi vapaata viikonloppua peleistä, joten todellakin pitkästä aikaa on sarjapelin vuoro. Lauantaina 11. marraskuuta paikallisvastus Rantaperkiön Isku saapuu Lempäälään paikallisotteluun.

Lempo pelasi viimeksi 21. lokakuuta, joten jo oli aikakin päästä taas parketille. Lempo kohtaa Iskun back to back -hengessä, sillä joukkueet pelaavat lauantain Hakkarin-kohtaamisen jälkeen Pyynikillä 19. marraskuuta. Niinpä Lempo pelaa kolme paikallispeliä peräkkäin, kun edellisottelu oli 3–0-voitto Pälkäneestä.

– Tauon aika ollaan treenattu hyvin ja se on tehnyt hyvää myös mielelle. Uskon, että Iskun voimme kaataa omalla laadukkaalla tekemisellämme. Kun saadaan pidettyä oma tasomme kentällä kyllä me hoidetaan homma kotiin, Lempo-libero Jami Törrö uskoo.

Lempo on sarjassa neljäs, sijoitus on pudonnut pelitauon aikana kahdella pykälällä. Alkukauden neljään peliin voittoja on kolme ja lisäksi yksi 2–3-tappio. Vastustaja Isku pelaa huikaisevaa alkukautta ja nuori joukkue on sarjassa toisena. Kuuteen peliin on neljä voittoa ja he ovat kaksi pinnaa Lempon edellä.

Kun keskinäinen tilanne on joukkueiden välillä näin tiukka, jaossa olevat kuusi pistettä ovat todella merkittävät kamppailussa ylemmän jatkosarjan paikoista.

Isku pelasi viime viikonloppuna Kuortanetta vastaan, josta tuli 3–0-voitto. Tappiot ovat tulleet Eastille ja Kiskolle.

– Kovaa vääntöä voi odottaa paikallispelistä. Isku in nuori ja innokas porukka, joka tykkää lyödä ja tuulettaa kovaa. Katsotaan miten käy, Lempon passari Ville Tuki arvioi.

– Varsinkin paikallispeleissä kotiyleisön merkitys on iso. Myös vierasjoukkueelta saattaa tulla faneja luomaan tunnelmaa, joten mitä enemmän saadaan halliin porukkaa, se auttaa. Onhan se hienoa pelata, kun yleisömeri taputtaa. Olisiko nyt yli 200 katsojaa Hakkarissa? Tuki heittää haasteen lempääläisyleisölle.

Kokoonpanot

Lempo on pari viikkoa saanut harjoitella rauhassa ja tekeminen treenisalilla on ollut noususuuntaista. Lokakuussa Lempon ykkösnimi oli hakkuri Tuomas Sillanpää, joka äänestettiin kuukauden Lempo-pelaajaksi. Pälkäne-pelissä Daniel Heinonen ja Simo Puttonen palasivat avauskokoonpanoon yleispelaajien paikoille.

Lempolta löytyy kolme pelaajaa, joilla on Isku-taustaa. Simo Puttonen kipparoi tamperelaisseuraa useampi kausi sitten, Daniel Heinonen oli joukkueen tähtipelaajia pari kautta sitten ja Eetu Ahonen siirtyi Iskusta Lempoon täksi kaudeksi.

Passariduosta pelivastuun kantoi edelliskohtaamisessa Matti Toivola. Ville Tuki on pelannut myös alkukaudesta paljon ja Lempolla onkin tasainen ja erityylinen passarikaksikko.

Lempon tasainen keskitorjujatrio Aaro Keisanen–Aatu Pöllänen–Ahonen on ollut alkukaudesta tehokas ja jakanut peliajan keskenään. Lempolta löytyy hyökkäysvoiman lisäksi mukavasti torjuntavoimaa keskiosastolta.

Paikallispelit ovat olleet aina mielenkiintoisia, tasaisia ja kiivaitakin otatuksia. Viime vuosina Lempo on ollut hieman edellä keskinäisissä kohtaamisissa, kruununa kevään 2022 välieräsarjan voitto. Iskun edellinen voitto sarjapelistä on helmikuulta 2021.

Iskussa vaihtui täksi kaudeksi vetovastuu, kun entinen tähtipelaaja ja myös LeKiä edustanut Petteri Friberg siirtyi pelaajasta päävalmentajaksi ja otti Heikki Kososen paikan. Iskun perusajatus on kuitenkin pysynyt samana kuin viime kaudella: nuoria pelaajia kehittämällä kohti korkeuksia. 

Alkukausi on näyttänyt, että Iskun projekti etenee hienosti eteenpäin ja nuoret pelaajat ovat taas kehittyneet isoin askelin. Alkukauden tekeminen on ollut tehokasta ja iskulaisia on nuorten maajoukkueissa huimia määriä.

Iskun joukkueessa on paljon samaa viime kauteen. Keskitorjujakaksikko Antti Taponen (Akaa) ja Ahonen (Lempo) poistuivat, mutta Anton Kokki on ottanut isoa roolia keskikaistalla. Passari Henri Strengell jatkaa isossa roolissa. 

Yleispelaaja Oskari Sarajärvi on ottanut alkukaudesta isoimmat ratkaisijanhanskat käsiin tamperelaisryhmässä. Joukkueen tehoykkönen on tehnyt 65 pistettä. Iskulla ratkaisijapooli on kuitenkin laaja. Mielenkiintoinen nimi on saksalainen yleispelaaja Henrik Henschel, joka on ottanut isoa rooli alkukaudesta.

Hakkuri Ville Haapakoski on myös tarkkailua vaativa nimi Lempon torjunnalle. Jyryn ja Lempon kasvatti Juho Panu on kasvanut myös laadukkaaksi 1-sarjapelaajaksi. 

Seuraa heitä

Lempo: Daniel Heinonen. Entinen Isku-tähti, loistaako entistä seuraansa vastaan? Kova hyppysyöttö ja tekniset ratkaisut.

Isku: Oskari Sarajärvi. Nuorten maajoukkuepelaaja on Iskun avainpalasia. Kuinka tehokas on Hakkarin illassa?

Kuva: Enna Huurne