Ennakko: Lempo ja Kisko kohtaavat neljännen kerran, murtuuko kotitaika?

2.3.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Oulun Kisko – Lempo-Volley

MISSÄ: Ouluhalli

MILLOIN: Su 3.3.2024 klo 17

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley ja Oulun Kisko päättävät kuuden ottelun ylemmän jatkosarjan sunnuntaina 3. maaliskuuta Oulussa. Samalla molemmat hakevat viimeistä virettä kevään pudotuspeleihin.

Suurin panos pelistä katosi, kun suorat välieräpaikat varmistuivat viime viikonloppuna. Lempo ja Murikat ovat varmasti jatkosarjan kahden kärjessä ja välierissä, kun Kisko ja East hakevat välieräpaikkaa puolivälierien kautta.

Lempolla pelissä on panosta, koska jatkosarjaa johtava Murikat on kaksi pistettä edellä. Kolmen pisteen voitolla Lempo nappaisi jatkosarjan ykkössijan. Kisko on varmasti kolmas ja kohtaa puolivälierissä Sammon tai PuMan.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja tuloksena on pelkkiä kotivoittoja. Runkosarjassa molemmat voittivat omat kotipelinsä 3–0, jatkosarjassa Lempo voitti Kiskon Hakkarin liikuntahallin jäähyväisissä 3–1.

Molemmilla on alla 0–3-vierastappiot, joten voitto varmasti kelpaa molemmille ennen pudotuspelejä. Mielenkiintoa tuo myös se, että joukkueet voivat hyvin kohdata välierävaiheessa.

Lempo lähtee matkaan sunnuntaiaamulla junan kyydissä.

– Junassa pelataan vähän korttia ja katsotaan, onko pojista korttipöydässä mihinkään. Junassa saa otettua myös hyvät nokoset, niin siitä on hyvä lähteä peliin, Lempon Eetu Ahonen taustoittaa.

– Ottelu Oulussa tulee ratkeamaan siihen, kumpi vastaanottaa paremmin, Ahonen ennakoi.

Kokoonpanot

Molemmat kärsivät edellispeleissään kokoonpanovajeesta ja on mielenkiintoista nähdä, millaiset rostert joukkueet saavat raavittua Ouluhallin karkeloihin.

Lempolla Jami Törrö loukkasi jalkaansa Murikat-pelissä eikä pelikunnosta ole vielä täysin varmuutta. Sairastelut ovat hellittäneet ja harjoitusviikko on saatu vedettyä läpi viime viikkoa runsaammalla pelaajamäärällä.

Murikat-pelissä Niko Montonen hyppäsi liberon tontille ja pelasi oivallisesti. Montonen on nähty tällä kaudella liberona, yleispelaajana ja hakkurina.

– Kyllä nuo pelipaikat riittävät, ei ruveta musta enää passaria tekemään. Eiköhän mut nähdä jollain niistä paikoista, Montonen kertoo.

Kisko rupeaa olemaan tuttu vastus, kun joukkue kohdattiin viime kaudella neljästä ja nyt on edessä kauden neljäs kohtaaminen.

– Kyllä sitä rupeaa tulemaan vastustajan kasvot ja pelityyli jo aika tutuksi. Eiköhän saada taas hyvä vääntö aikaan, Montonen uskoo.

 Ville Tuki ja Veeti Kosonen jatkoivat East-pelin tapaan isossa roolissa. Jani Liski nähtiin uudella pelipaikalla, kun hän kävi kentällä yleispelaajana. Hakkurina normaalisti nähty Liski on harjoituksissa vetänyt yleispelaajana talven aikana.

Kiskolta puuttui Savonlinnan-reissulta tärkeät pelaajat Petteri Kiilunen ja Jere Salmela. Kaksikon merkitys on suuri joukkueen kokonaispelille.

Kiskolta löytyy kuitenkin rosteristaan laajuutta. Kaapo Vanhatupa, Arttu Lotvonen ja Markus Tammela pystyvät ottamaan toisen yleispelaajan paikan ja liberona nähtiin Teemu Katainen. Hakkurin paikalle löytyy kovat härät Oskari Seppä ja Veeti Parkkinen.

Kiskosta esiin nousee aina yleispelaaja Otso Hakala, jonka rooli nousee sitä suuremmaksi, mitä kovempi on paikka. Hakalalta löytyy myös hurja hyppysyöttö, jolla voidaan ratkoa kokonaisia eriä. Siitä Lempollakin on kokemusta. Myös Parkkisen hyppysyöttö kannattaa panna merkille.

Seuraa heitä

Lempo: Niko Montonen. Pelaako mitä roolia sunnuntaina? Pystyy vetämään yleispelaajana, hakkurina ja liberona. Viime aikoina tehnyt oivaa jälkeä 2-sarjassa ja valmis nousemaan avainrooliin myös 1-sarjassa.

Kisko: Kaapo Vanhatupa. Yleispelaaja on Kiskon toinen superjuniori passari Eeli Kuukasjärven kanssa. Saako saumat avauskokoonpanossa kuten sai East-ottelussa?