Ennakko: Lempo päättää treenipelinsä Iskun vieraana

19.9.2021

MITÄ: 1-sarjan harjoituspeli Isku – Lempo-Volley

MISSÄ: Pyynikin palloiluhalli, Tampere

MILLOIN: Ma 19.9. noin klo 19.45

LIVE Lempo-Volley miehet Facebook

Lempo-Volley päättää harjoituspelinsä ennen sarjakauden alkua maanantaina, jotta pelituntuma on paras mahdollinen, kun runkosarja alkaa maanantaina 25. päivä Kiskoa vastaan.

Joukkueet pääsevät Pyynikin saliin kello 19, joten peli alkaa lämmittelyiden jälkeen noin kello 19.45.

Lempo on pelannut kolme treenipeliä ja Isku kaksi. Lempolla on alla voitto Pälkäneen Luja-Lukosta ja tappio liigajoukkueille Akaalle ja VaLePalle. Isku voitti Pälkäneen ja pelasi Lempon 2-sarjajoukkueen kanssa tasan 2-2.

Isku aloittaa kautensa viikkoa Lempoa myöhemmin, 3.10. Murikoita vastaan.

Lempo on esiintynyt liigajoukkueita vastaan vahvasti, vaikka tappiot ovatkin tulleet. Lempo on ajanut alkukauden uusia pelaajiaan sisään, muun muassa Artut Lehtimäki ja Moisio ovat saaneet paljon vastuuta, samoin Rolle Jokela.

Jani Liski otti pelituntumaa jo 2-sarjapelissä ja debytoi nyt edustusjoukkueessa. Veeti Ahlforsin nilkkavaiva on parantunut ja hän on palanut treneihin, Ville Tuella on sama tilanne.

Tomi Rumpunen ei ole vielä avannut pelikauttaan, hän on mahdollisesti mukana Pyynikillä.

– Meillä on porukka uusiutunut jonkin verran. Luotto porukka on tosi hyvä ja uskon, että kevättä kohden paranee. Pelimiehiä on niin paljon, että kun ruvetaan pisteitä laskeen niin ote tiukkenee, Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää arvioi.

– Haetaan vielä tuntumaa kauden avaukseen, kun treenipeli vielä kyseessä. Kuuluu asiaan, että kaikki pallot eivät ole kovin kaunista, mutta sekaan mahtuu varmasti hienoja suorituksia. Kumpikaan ei ole vielä parhaimmillaan tässä kohtaa kautta, se on selvää.

Iskun joukkue on hieman uusiutunut viime kaudesta. Valmentajaksi tuli Heikki Kosonen Pälkäneeltä. Runkopelaajat jatkavat: hakkuri Paavo Korhonen, passari Niko Lintula ja yleispelaaja Daniel Heinonen.

Uusia pelaajia ovat muun muassa passari Aaro Pihlajamäki, yleispelaaja Aaro Enqvist ja keskitorjuja Antti Taponen.

Lempon 2-joukkuetta vastaan Isku teki paljon virheitä, mutta Pälkänettä vastaan esitti jo selvästi parempaa. Viime kaudella tiukasti välieräpaikasta taistellut Isku on tälläkin kaudella kärkitaistossa.

– Isku on ollut aina meille paha vastus, syttyvät aina meitä vastaan. Jonkin verran uusiutunut joukkue, uskon että ovat taas vahva sarjan kärkiporukka.

– Treeneissä ollut hyvää pöhinää päällä, vaikka kuusikkoa ei olla liikaa vielä ehditty treenaamaan. Tosipelit ovat sitten keväällä, pidetään huoli, että ollaan kahdeksan parhaan, Sillanpää luo katsetta jo sarjakauteen.