Ennakko: Lempo palaa upeaan Ouluhalliin Kiskon vieraaksi

10.1.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Oulun Kisko – Lempo-Volley

MISSÄ: Ouluhalli

MILLOIN: Su 14.1.2024 klo 14

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley päättää miesten 1-sarjan runkosarjan sunnuntaina 14. tammikuuta. 14 ottelun rypistyksen viimeinen vastus on Oulun Kisko ja peli pelataan Ouluhallissa.

Hetkinen, ollaan vasta tammikuussa. Kuinka runkosarja voi nyt jo loppua?

Pudotuspelit eivät kuitenkaan ala vielä tammikuussa, vaan runkosarjan jälkeen kahdeksan 1-sarjajoukkuetta jaetaan kahteen jatkosarjaan. Sijat 1–4 pelaavat ylempää jatkosarjaa, sijat 5–8 pelaavat alempaa jatkosarjaa.

Jatkosarjoissa pelataan kaksinkertainen sarja eli kuusi ottelua tammikuusta maaliskuun alkuun. Pudotuspelit alkavat maaliskuulla.

Lempo ja Kisko ovat varmistaneet paikkansa ylempään jatkosarjaan, mutta runkosarjan voittaja on ratkaisematta. Lempolla pisteitä on 30, Kiskolla 28. Lempo nappaa ykkössijan, jos se saa vähintään yhden pisteen. Kisko vie ykkössijan kolmen pisteen kotivoitolla.

– Kyllä me se runkosarjan voitto halutaan tosi kovasti. Olen kuullut, että paljon porukkaa tulossa katsomaan, se on hieno juttu. Saadaan varmasti kärkipelin arvoinen matsi, Lempon Veeti Kosonen ennakoi.

Saako runkosarjan voittaja millaisen edun? Yhden lisäpisteen jatkosarjaan. Ykkönen saa kolme lähtöpistettä, kakkonen kaksi, kolmas yhden ja neljäs nolla. Niistä lähtöpisteistä lähdetään ratkomaan jatkosarjaa.

Lempo on pelannut alkuvuodesta kaksi peliä. Suomen cupissa tuli selvä tappio liigajoukkue Akaa-Volleylle 0–3. Murikoille Lempo hävisi Hakkarissa 2–3 ja näin meni rikki 31 kotivoiton putki muita 1-sarjalaisia vastaan.

Kisko puolestaan aloitti vuoden selvällä 3–0-vierasvoitolla Sammosta. Kisko on ollut kova kotijoukkue: kuudesta pelistä voittoja on tullut viisi, ainoa kotitappio tuli Murikoille. Aivan kuten Lempolla. Lempo ja Kisko kohtasivat joulukuussa Lempäälässä, silloin Lempo vei tasaisen pelin lopulta 3–0.

– Pitää olla parempi kuin kaveri, mutta pitää samalla virheet kontrollissa, ettei tehdä kaverin pelaamista helpoksi. Lähdetään kovasti taistelemaan. Se kumpi pystyy pelaamaan vahvaa side out -peliä ja pitää syötön pahana ruudussa tulee olemaan vahvoilla, Lempon Niko Montonen arvioi.

Ouluhallissa palataan viime kevään upeisiin tunnelmiin. Silloin ensimmäinen 1-sarjafinaali veti katsomoon yli 700 katsojaa ja tunnelma oli upea. Toivotaan, että oululaisyleisö löytää taas paikalle seuraamaan laatulentopalloa!

– Ei varmasti helppo peli tulossa, laadukas joukkue vastassa ja pitkä matkustus. Se ei ole kuitenkaan meille mikään päätavoite, vaan tähtäin on keväässä. Hyvillä mielin lähdetään päättämään alkusarjaa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kerto.

Kokoonpanot

Lempo-Volleylla on alla tiivis kahden pelin viikko. Oulu on monella tapaa sarjan vaikempia vieraspelipaikkoja: pitkä matkustus, suuri halli, iso kotiyleisö ja tietenkin kivikova vastustaja. 

Lempolla oli hieman vaivoja Kuortane-pelissä, mutta kokoonpano saataneen kuntoon Oulun-visiittiä varten. Esille nousivat jälleen kerran loistovedossa oleva hakkuri Tuomas Sillanpää sekä kauden parastaan esittänyt keskipelaaja Aaro Keisanen.

Yleispelaajapuolella Veeti Kosonen sai isoa vastuuta avauskokoonpanossa ja Niko Montonen pelasi pitkät pätkät sekä Akaata että Murikoita vastaan.

Kiskolla on heittää kentälle 1-sarjan laajimpia ja laadukkaimpia rostereita. Yksi nimi nousee kuitenkin esille vahvemmalla tussilla kuin muut: yleispelaajatähti Otso Hakala. Hakala kantaa isoa vastuuta Kiskon jokaisella pelin osa-alueella.

Kisko on sarjan parhaita puolustusjoukkueita, ja siitä iso kiitos menee libero Petteri Kiiluselle. Hakkurin paikalle on heittää monta laadukasta vaihtoehtoa, kun nuorta lupausta Veeti Parkkista voivat paikata Oskari Seppä ja Markus Tammela.

Kisko ja Lempo pelaavat varmasti näyttävää lentopalloa: turhaan ei palloa pyöritellä ja molemmilta löytyy vahva vastaanottopelaaminen hyökkäyspelin tueksi. Niinpä syöttöpeli sekä torjunta- ja puolustuspelaamienn nousevat isoon rooliin sunnuntaina.

Seuraa heitä

Lempo: Aaro Keisanen. Keskipelaaja esitti kauden parastaan edellispelissä. Tehokas hyökkääjä napsii myös torjuntoja.

Kisko: Veeti Parkkinen. Läpimurtokauttaan pelaava hakkuri lyö korkealta ja kovaa. Tuo tärkeää tukea Hakalalle ja vireeseen päästyään liki pysäyttämätön.