Ennakko: Lempo-Volley aloittaa harjoituspelinsä – Akaalla useampi pelaaja maajoukkueiden matkassa

25.8.2021

MITÄ Kauden ensimmäinen harjoituspeli Lempo-Volley – Akaa-Volley

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN Perjantai 27.8. klo 17.30

LIVE Lempo-Volley miehet Facebookissa

LIPUT 5€/kausikortti (ks. turvaohjeet peliin)

OTTELUISÄNTÄ: Veikon Kone Valkeakoski

Edellisestä ottelusta on reilut neljä kuukautta, kun Lempo-Volleyn edellinen kausi päättyi välierätappioon Kyyjärvellä huhtikuussa. Joten taas on aika palata lentopallokentälle pelipaita päällä.

Avauspelissä vastaan asettuu Mestaruusliigan mitalisuosikkeihin kuuluva etelänaapuri Akaa-Volley, joka viime kaudella putosi liigan puolivälierissä. Tälle kaudelle Akaa onkin tehnyt usean kovan hankinnan niin kentälle kuin penkin päähän.

– Upeaa päästä pelaamaan taas, etenkin yleisön eteen. Viime kerta oli marraskuussa 2020. Yleisö tuo ainakin omaan suoritukseeni tosi paljon lisää, Lempo-Volleyn libero Jyri Niemi iloitsee.

Kun Akaa-Volley siirtyi pari vuotta sitten Mestaruusliigaan, ovat kauden tiukat sarjapelit Lempäälän ja Akaan välillä vaihtuneet harjoituspelien tunnelmaan. Viime kaudella Akaa voitti vastaavan treenipelin 3–1, vuonna 2019 Lempo yllätti Hakkarin harjoituspelissä seurahistorian ensimmäisessä kotipelissään Akaan 3–1 passari Matti Toivolan löydessä tahtia.

Lempo-Volley on harjoitellut yhdessä elokuun alusta lähtien. Päävalmentaja Tuomas Alatalo on on vielä Kuusamossa ja tekee etävalmennusta, jolloin harjoituksissa vetovastuu on ollut kolmikolla Marko Laakso, Marko Panu ja Kari Nieminen. Treeneissä onkin menty kovalla sykkeellä.

Viime perjantaina Lempo ja Akaa vetivät yhteisen kuusikkotreenin Hakkarissa. Sitä seurasi etäyhteydellä myös päävalmentaja Alatalo.

– En päässyt tuolloin paikalle, mutta ainakin Joni Mikkonen Akaasta vaikuttaa olevan kovassa kunnossa. Joten varmasti saadaa hyvä aloitus kaudelle ja pelituntumaa esille, Niemi sanoo.

Lempo esittelee perjantaina usean uuden pelaajan kotiyleisölle. Tuorein sopimuksen tehnyt pelaaja on yleispelaaja Arttu Moisio, joka kahden välivuoden jälkeen palaa tosipelien pariin.

Niin ikään uusia 1-sarjapelaajia ovat hakkuri Joel Itänen, keskitorjujat Veeti Ahlfors ja Rolle Jokela ja passarit Arttu Lehtimäki ja Ville Tuki. Heistä Tuki ja Jokela pelasivat viime kauden Lempon 2-sarjassa ja Lehtimäki aikoinaan jo LeKissä 2015–2017.

– Joelin nostopeli on näyttänyt treeneissä oikein lupauksia herättävältä. Uskon, että meidän nuoret keskarit lyövät tällä kaudella läpi, esimerkiksi Rolle on tehnyt alkukaudella vaikutuksen treeneissä itseeni. Samoin myös Arttu passarina, tyykkään todella paljon hänen tyylistään, Niemi nostaa nimiä esille katsojille seurattavaksi.

Nurmon Jymystä siirtynyt Itänen on harjoituksissa esiintynyt edukseen myös yleispelaajana. Perjantaina hänet nähtäneen hakkurina, kun Tuomas Sillanpää on tämän viikon omissa häävalmisteluissaan. Onnea Tuomakselle jo näin ennakon välityksellä!

Mahdollisesti Lempon riveissä nähdään myös joku sopimukseton treeniringin pelaaja perjantaina.

Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti on hankkinut ryhmäänsä hurjasti maajoukkuevoimaa. Suomen EM-kisajoukkueessa pelaava kolmikko hakkuri Urpo Sivula, libero Voitto Köykkä ja keskitorjuja Sauli Sinkkonen muodostavat Akaan ryhmäm selkärangan. Ja mikä hienointa Akaalle, heistä Sivula ja Köykkä murtautuivat Joel Banksin EM-kisaryhmään pelattuaan viime kauden Akaassa.

Lisäksi uusi yleispelaaja Kristo Kollo on Viron EM-kisajoukkueessa. Kun EM-kisat alkavat 1. syyskuuta, se tarkoittaa ettei tähtinelikkoa valitettavasti nähdä Hakkarissa.

Akaan uusi päävalmentaja, Suomen maajoukkueen ja VaLePan legenda Olli Kunnarille poissaolot kuitenkin hieman mutkistavat tilannetta, kun iso osa pre seasonista menee ilman tähtipelaajia.

Akaassa pelaa myös lempolaisille erittäin tuttu passari Saku Tuomivaara. Koko passaripaletti meni uusiksi, kun viime kaudella Lempossa pelanneen Tuomivaaran parina on Tiikereistä siirtynyt Anton Välimaa.

– Akaan alkukauden treenijakso on mennyt hyvin, kesällä sai hyvin keskityttyä fysiikkaan sekä myös sen rinnalla lajiinkin. Nyt ollaan saatu hyvää treeniä vaikkakin vielä meidän maajoukkuepelaajat puuttuvat ja ollaan treenattu vähän vajaalla porukalla, mutta Olli on silti taikotunut hyviä treenejä, Akaan Saku Tuomivaara kertoo kuulumisistaan.

Muita uusia pelaajia ovat yleispelaaja Kasimir Vuorinen (Etta), keskitorjuja-hakkuri Dmitri Borichev (välivuosi), libero Vili-Valtteri Helpo (Pälkäne). Jotain pysyvääkin on – Akaa-legenda Joni Mikkonen on taas isossa roolissa Toijalan monnarille.

Koska molemmilla on pelistä muutama tärkeä poissaolo, luvassa voi olla ailahtelevaa ja kokeilevaa lentopalloa. Kun kyseessä on vielä kauden avauspeli, kuusikoiden ja passitempojen kanssa ei ole kummallakaan tässä kohtaa vielä valmista. Tärkeää on kuitenkin molemmille saada kokemuksia pelimuodossa uusista joukkuekavereista ja päästä pelaamaan taas yleisön eteen.

– Hienoa on palata Hakkarin yleisön eteen perjantaina, toivottavasti näkyy tuttuja sekä uusiakin kasvoja katsomossa! Odotettavissa on hieno ja korkeatasoinen harjoituspeli, Tuomivaara uskoo.

Otteluun voidaan ottaa enimmillään 300 katsojaa. Ottelun katsomossa tulee käyttää kasvomaskia (jos terveydellisistä syistä se ei onnistu, suosittelemme visiiriä tai vastaavaa) ja pitää turvaväliä muihin kuin omaan seurueeseen.

SEURAA HEITÄ:

Lempo-Volley: Joel Itänen. Hakkurin ja yleispelaajan paikat sujuvat. Mielenkiintoinen tulokas, joka jo viime kaudella esitti Jymyssä hyviä otteita.

Akaa-Volley: Saku Tuomivaara/Anton Välimaa. Kumoi tahansa passareista pelaa, tai todennäköisesti jakaa peliajan, kannattaa heitä seurata. Saku entisenä lempolaisena tunnetaan, Välimaa passari Tiikerit viime kaudella SM-pronssille.

Kuvat: Kari Kautto