Ennakko: Lempolla kunnia avata Lempäälä-areena huippuottelulla

13.2.2024

MITÄ: Miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Kuortaneen Murikat

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: Ke 14.2.2024 klo 18

LIPUT: Vapaa pääsy

AVAJAISET: Lempäälä-areenan avajaiset alkavat kello 16, myös sinne vapaa pääsy

Tältä näyttää Lempäälä-areena

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue saa kunnian avata uuden Lempäälä-areenan pelaamalla siellä ensimmäisen virallisen ottelun. Vieraaksi tulee Kuortaneen Murikat kello 18 alkavaan otteluun.

Keskiviikkona 14.2. eli ystävänpäivänä vietetään Lempäälä-areenan avajaisia kello 16 alkaen. Avajaisten kruunu on kello 18 alkava ottelu. Koko tapahtumaan on vapaa pääsy! Avajaiset ja peli näkyy myös Aamulehden suorassa lähetyksessä.

– Viimeisen päälle areena, viimeisen päälle puitteet. Hakkarissakaan ei ollut mitään vikaa, mitä nyt joskus vähän kylmä. Mutta nyt on tilat ehdottomasti viimeisen päälle, Lempo-Volleyn hakkuri Jani Liski kertoo ennakkohaastattelussa.

Ottelu on todella mielenkiintoinen. Kotijoukkue Lempo-Volley on hallitseva mestari ja tämän kauden runkosarjan kakkonen. Nyt pelataan ylempää jatkosarjaa, jossa vierasjoukkue Murikat on nyt kärjessä ja Lempo kolmas. Lempo voi voitolla nousta tasoihin Murikoiden kanssa.

Lempo pääsee otteluun hyvästä lähtökohdasta, sillä edellispelissä Hakkarin jäähyväisissä Lempo voitti runkosarjan ykkösen Oulun Kiskon hienosti 3–1.

Kuortaneen Murikat on hyvin pitkälti nuorten maajoukkue ja joukkue harjoittelee ja pelaa Kuortaneen urheiluopistolla. Kaikki pelaajat ovat juniori-ikäisiä. Murikat on voittanut kaikki kolme jatkosarjan peliään ja liitä kuuden voiton putkessa.

Murikoiden edellinen tappio tuli juuri Lempolle runkosarjassa joulukuussa. Alkukauden kohtaamisissa voitot ovat 1–1, kun Murikat teki kovan tempun ja voitti Lempon Hakkarin liikuntahallissa tammikuussa.

Ottelulla on iso merkitys jatkosarjan kärkipaikan jakamisessa. Lempo nousisi voitolla mukaan kärkitaistoon. Murikat puolestaan varmistelisi voitolla paikkaansa kahden joukossa.

– Varmasti saadaan pelata tosissaan. Kuortaneella on nuoria poikia, jaksavat varmasti pelata pitkiä palloja ja pitkiä pelejä. Katsotaan mitä valmentajavelho Oskar Muurinen on keksinyt taktiikaksi. Kisko-voitto tuo hyvää fiilistä ja itseluottamusta tekemiseen. Joulun jälkeen pelattiin vähän huonosti, mutta ollaan menossa parempaan suuntaan. Pelataan hyvät pelit jatkosarjan loppuun ja suunta kohti pudotuspelejä, Lempo-kapteeni Simo Puttonen tuumii.

Kokoonpanot

Lempo on keskellä peliruuhkaa, kun viime sunnuntaina vastassa oli Kisko, keskiviikkona Murikat ja lauantaina East Volley. Pelitahti on kuin eurokentiltä, kun Lempo pelaa kolmesti seitsemään päivään. Kaikki ovat tosin kotipelejä, mikä helpottaa, kun matkustamista ei ole.

Edellispelissä Kiskoa vastaan Lempo esitti alkuvuoden 2024 parasta peliään. Tehoja löytyi tasaisesti, kun Tuomas Sillanpää teki 21 pistettä ja yleispelaajat Simo Puttonen ja Daniel Heinonen 13. Iso asia oli ikoni Anssi Vesasen paluu. Ensimmäisen pelinsä sopimuksen tekemisen jälkeen pelannut 43-vuotias Vesanen kävi pariin otteeseen kentällä tehden 4/+4.

Tiukka pelitahti voi tarkoittaa sitä, että Lempo hakee kierrätystä kokoonpanoonsa. Moni pelaaja odottaakin innolla näytönpaikkaa uudessa kotiareenassa.

Iso muuttuja onkin uusi Lempäälä-areena, joka on selvästi Hakkaria isompi ja korkeampi. Korkeutta kattopalkkeihin on yhdeksän metriä. Lempolla on pieni etu, sillä joukkue on päässyt muutamaan otteeseen harjoittelemaan areenassa, mutta Hakkarin veroista kotietua ei uusi areena näin alkuvaiheessa vielä tuo.

Kiintopisteet ovat erilaiset ja syöttö- sekä vastaanottopeli ovat hieman erilaista kuin Hakkarissa. Murikat on hurja syöttöryhmä ja se tuleekin olemaan tärkein osa-alue keskiviikkona.

Murikoiden joukkuetta ei voi mainita ilman, että nostaa esille yleispelaaja Kasper Vesasen. Lempo-kasvatti on Anssi Vesasen poika ja nyt isä ja poika kohtaavat ensi kertaa virallisessa sarjapelissä. Treenipelejä he ovat tainneet pelata yhdessä, mutta eri puolilla verkkoa eivät kaiketi ole ennen olleet ainakaan niin, että pelataan sarjapisteistä.

Maan kärkilupauksiin kuuluva Kasper on noussut viime peleissä isoon rooliin aloittavana yleispelaajana ja on ollut johtamassa Murikoita voittoputkeen. Varmasti rooli on iso myös keskiviikkona.

Murikoiden peliä johtaa taitava passari Ville Kuukasjärvi, hakkuri Viktor Viljamaa pli edelliskohtaamisessa Lempon kauhu. Kimmoisa hakkuri on saatava kiinni, jos Lempo mielii voittaa. Myös yleispelaaja Matias Siika-aho ja keskipelaaja Aaro Paananen olivat edelliskohtaamisessa loistavia.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraa heitä

Lempo: Anssi Vesanen. Ikinuori hakkuri palasi Kiskoa vastaan heti tehokkaasti. 43-vuotta, 14 SM-mitalia, yli 600 liigapeliä.

Murikat: Kasper Vesanen. Vesanen junior on ottanut isoja kehitysharppauksia. Lienee perinyt vastaanottajan kädet äidiltään eikä isältään, yleispelaajan isossa roolissa Murikoiden pelissä.