Ennakko: Lempon kevätkausi 1-sarjassa alkaa kiivaalla Pälkäne-paikallispelillä

7.1.2023

MITÄ: miesten 1-sarjan syyskauden avaus Pälkäneen Luja-Lukko - Lempo-Volley

MISSÄ: Kostia-areena, Pälkäne

MILLOIN: Su 8.1.2023 klo 16

Lempo-Volleyn tiivis alkuvuosi jatkuu sunnuntaina 8. Tammikuuta. Edessä on paluu sarjapeleihin ja paikallispeli Pälkäneellä. Luka-Lukko isännöi Lempoa Kostia-areenassa.

Lähtökohta

Molemmat ovat verrytelleet joulun jälkeen Färsaarten Mjølniria vastaan. Lempo ja Pälkäne voittivat samoin eräluvuin 3–1. Kuitenkin jos katsotaan Mjølnir-pelin esityksiä, terävästi pelannut Pälkäne oli selvästi vakuuttavampi, mikä nostattaa odotuksia sunnuntaille entisestään todella hurjasta väännöstä, kun Luja-Lukko pääsee pelaamaan kotikentällään.

– Meiltä oli Mjølniria vastaan kauden heikoin peli. Oli tärkeää, että saimme sunnuntaita varten tämän pelin alle, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti torstain ottelun jälkeen.

– Pitää parantaa pelaamista Pälkänettä vastaan, luulen että tämä taso ei riitä silloin voittoon. Saadaan vielä yhdet treenit alle ja eiköhän voitto sieltäkin kairata, Lempon Tommi Nieminen puolestaan mietti torstain jälkeen.

Sarjassa Lempo on kärjessä ja Pälkäne kuudentena, parhaalla sijallaan historiassaan. Kohtaaminen on kauden ensimmäinen sarjassa. Harjoituspelissä syyskuussa Lempo oli parempi 4–0.

– Kun kyseessä on Pirkanmaan paikallispeli, saadaan varmasti hyvät lataukset, Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää kertoo.

Lempo pelasi sarjassa viimeksi 18.12., jolloin otti voiton KaVesta. Peli oli varsin hyvin uomissaan loppuvuodesta, joten on kiinnostavaa nähdä, millaisen alun Lempo saa uudelle vuodelle. Syyskausi sujui varsin mukavasti kymmenellä voitolla 11 pelistä. Kevätkaudella edessä on runkosarjan huipennus ja pudotuspelit.

– Yllättävän nopeasti on mennyt mennyt kausi. Syyskausi mennyt hyvin, osoittanut että meillä on peli hyvin kuosissa ja laaja materiaali, joten hymyssä suin lähdetään kevätkauteen, Alatalo linjaa.

– Tosipelit odottavat siellä keväässä, Sillanpää siirtää katseen tavoitteeseen eli pudotuspeleihin.

Pälkäne pääsee uuteen vuoteen hurjassa vireessä: joukkueella on neljään edellispeliin kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä. Vuoden lopun voitot nostivat joukkueen pelaamaan jopa kotiedusta ja pudotuspelipaikka alkaa jo olla takataskussa. Eroa yhdeksäntenä olevaan Jymyyn on yhdeksän pistettä.

– Pälkäne on pelannut syyskauden nousujohteisesti ja kivunnut ylöspäin taulukossa. Ei päästä helpolla. Peli tulee vähän nopeasti joulun jälkeen, vähän repailesta on ollut harjoittelu. Koitetaan vetää hyvä viikko alle ennen peliä. Siinä Mjølnir-peli on iso apu, Alatalo mietti alkuviikosta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kokoonpanot

Mjølniria vastaan Lempo peluutti koko 12 pelaajan rosteriaan, ryhmästä puuttuivat Eemi Pöllänen, Tatu Härkönen ja Veeti Ahlfors. Lempon parhaana palkittiin yleispelaaja Tommi Nieminen, joka esitti vahvoja otteita.

Myös vaihdosta kentälle pelin aikana tulleet Ville Tuki ja Jani Liski esiintyivät edukseen. Tuplavaihto voikin olla Lempolle ase myös Pälkäneellä, Tuki on tullut tunnetuksi vahvana syöttövaihtajana. 

Mjølnir-peli oli monelle lempolaiselle hyvä sauma päästä pelirytmiin takaisin, sillä otteissa huomasi selvää hakemista joulun jäljiltä. Lempon ryhmässä isoin hyökkäysvastuu tullee Tuomas Sillanpäälle ja Kasimir Vuoriselle.

Pälkäneen ryhmä on kokenut tälle kaudelle melko isoja muutoksia, kun tähtipelaajat Tomi Perkiö ja Ville Järnvall siirtyivät Mestaruusliigan PerPoon. Tulopuolella ovat olleet välivuodelta palanneet veljekset yleispelaaja Teemu Kuusela ja hakkuri Mikko Kuusela, joka tunnettiin aiemmin passarina.

Joukkueella on 1-sarjaan useita todellisia laatupelaajia, kuten libero Vilivaltteri Help, keskitorjuja Verneri Halttula ja passari Jere Puolakka. Helpo tosin puuttui Mjølnir-pelistä.

Lisäksi PäLu on saanut paljon voimaa farmikumppanuuksista Akaa-Volleyn ja VaLePan kanssa. Trio Jere Tikkala, Tino Vuori ja Raiviss Oigus ovat tuoneet ison lisän pälkäneläisten laitatehoihin.

Lempo on ollut niskan päällä kaksikon kohtaamisissa aiemmin. Lukko on kuitenkin kausi kaudelta noussut yhä korkeammaksi 1-sarjan hierarkiassa ja haastannut paremmin. Etenkin kotisalissaan Pälkäne on yllätysvalmis. Joukkueella on varmasti mielessä vuoden takainen selkäsauna, kun Lempo voitti vuoden 2022 avauspelin Kostialla tyylipuhtaasti 3–0. Sitä ei Lukko varmasti halua toistaa kotiyleisönsä edessä. 

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Tommi Nieminen. Vahvoja otteita Mjølnir-pelissä, nouseeko avaukseen asti sunnuntaina?

Pälkäne: Mikko Kuusela. Vasenkätinen hakkuri tunnettiin aiemmin Akaan ja AitRin passarina. Tuo Pälkäneen ryhmään paljon kokemusta, johtajuutta ja laitavoimaa.

Kuvat: Kari Kautto, Taisto Niukkanen