Ennakko: Murtaako East Volley Lempon kotitaian runkosarjan kärkitaistossa?

23.2.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – East Volley

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 25.2.2023 klo 15

EDELLINEN PELI: 26.11. East – Lempo 0–3

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjan runkosarja huipentuu kahteen kotipeliin. Lauantaina 25. helmikuuta Hakkarissa pelataan todellinen kärkipeli, kun sarjakärki Lempo kohtaa sarjakakkosen East Volleyn kello 15.

Lähtökohta

Lauantai on iso peli runkosarjan voiton kannalta. Jos Lempo saa ottelusta vähintään yhden sarjapisteen, Lempo ratkaisee runkosarjan ykköstilan. East Volley tarvitsee kolmen pisteen voiton, jotta voi vielä havitella runkosarjan ykkössijaa.

Otteluun lähdettäessä Lempolla on 40 pistettä ja East Volleylla 32 pistettä eli eroa on kahdeksan pistettä. Lempolla pelejä on jäljellä kaksi, Eastilla kolme.

Alkukauden kohtaaminen Savonlinnassa päättyi Lempolle 3–0. Silloin Lempo otti myös jatkopaikan Suomen cupissa.

Edellispeleissään Lempo voitti Kuortaneen vieraissa 3–1 ja East voitti Pälkäneen kotikentällä 3–0. Eastilla on ollut pitkä aika valmistautua Lempo-peliin, sillä Pälkäne-peli pelattiin 4. helmikuuta eli kaksi edellisviikonloppua ovat olleet tyhjiä sarjapeleistä. Savonlinnassa onkin varmasti taktiikat hiottu parissa viikossa viimeisen päälle.

– On nyt kolmen viikon aikana päästy hyvin treenaamaan, sekä vähän parantelemaan kolhuja ja kolotuksia, East Volleyn yleispelaaja, entinen Lempo-pelaaja Arttu Moisio kertoo joukkueensa lähtökohdista. 

Lempo-kapteeni Jyri Niemi on ollut tyytyväinen tekemiseen viime aikoina.

– Joukkueen tekeminen on näyttänyt ihan hyvältä. On ollut hyvä meininki koko porukalla, tapeltu joka pallosta ja saatu voittoja.

Lempo-passari Arttu Lehtimäki uskoo, että pelikovuus on isossa roolissa kärkipelissä.

– Syöttö-vastaanottoa on painotettu osa-alueena niin paljon aina ennakoissa, niin sanon tällä kertaa, että se on henkimaailman hommia, mikä ratkaisee. Pidetään pääkoppa pelissä mukana, sillä voitetaan. Pelataan alusta asti kovaa, se auttaa.

Lempo on pelannut toistaiseksi kuusi kotipeliä runkosarjassa. Pistesaldo on toistaiseksi täysi sata, eli Lempo on koonnut 18 pistettä Hakkarissa. Erätappioita on toistaiseksi kaksi. East on todella vahva vierasjoukkue: koossa on viisi voittoa kuudesta vieraspelistä, tappio on tullut vain Oulussa Kiskolle. 

Kokoonpano

Lempo pääsee East-peliin ilman loukkaantumisia. Lempo saa kokoonpanoonsa takaisin 2-sarjan pudotuspeleissä pelanneet Veeti Kososen ja Veeti Ahlforsin, myös Tommi Nieminen palaa rosteriin.

Lempo-Volleylla on alla ennen kärkipeliä hyvä vierasvoitto Kuortaneesta. Hakkuri Tuomas Sillanpää pelasi todella vahvasti jo kokosi 19 pistettä. Paluun kokoonpanoon tehnyt Tomi Rumpunen kokosi myös samat pisteet. Lempo sai keskipeliä varsin mukavasti myös toimimaan. 

Kuortaneen vahva syöttöpeli aiheutti Lempolle ajoittain vaikeuksia. Vastaanottopeli tuleekin olemaan tärkeää, sillä East on tunnetusti laadukas syöttöjoukkue.

Eastia voisi kuvailla kahden supertähden ryhmäksi, jolla on vahva tukiryhmä kahdella pistetykilleen. Hakkuri Taavi Tuominen on sarjan pistepörssin kärjessä 213 pisteellään ja yleispelaaja Teemu Silventoinen kuudentena 192 pisteellään. Lempon tehokkain Tuomas Sillanpää on yhdeksäs 169 pisteellään.

Edellispelissä iso Lempon voiton tae olikin tehoduon melko hyvä pimentäminen. Lempon ulottuva torjunta onkin Eastille selvä haaste. Eastin tehokaksikko onkin taas tiukassa tarkkailuissa.

– Uskon että saadaan heidät hiljennettyä, kun saadaan tarpeeksi isoa muuria eteen, niin siitä on hankala päästä ohi. Meillä on hyvä laita- ja keskitorjunta, uskon että sillä saadaan hiljennettyä heidät, Lempon Lehtimäki uskoo.

Sarjakakkosena ei kuitenkaan keikuta vain kahdella pelaajalla. Päävalmentaja Antti Pölönen on tehnyt pitkäjänteistä työtä koko Eastin 1-sarjataipaleen ajan ja joukkue on melko kokenut ja ollut pitkään yhdessä. Yleispelaaja Ilkka Sairanen täydentää Eastin vahvan laituriosaston ja viime kaudella Lempossa pelannut yleispelaaja Moisio tuo laadukkaan ja monipuolisen vaihtoehdon.

Passaripuolella Henry Helkala on saanut kauden aikana vahvaksi kirittäjäksi Verneri Vatolan, joka on aloittanut edellispelit. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuka Eastilla jakaa passia Hakkarissa.

– Hyvän Pälkäne-pelin jälkeen ajatukset ovat vielä oman pelin kehittämisessä. Mielestäni me ei olla vielä pystytty lähellekään ulosmittaamaan koko potentiaaliamme runkosarjan peleissä. Lauantaina on hieno mahdollisuus esittää kauden parasta peliämme Hakkarissa kovaa kotijoukkuetta vastaan, Moisio kertoo terveiset Savonlinnasta.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Tomi Rumpunen. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Loistava paluu Kuortaneella kentille ja heti 19 pistettä. Jatkuuko lentokeli?

East Volley: Arttu Moisio. Yleispelaaja palaa Hakkariin, jossa pelasi viime kaudella Lempo-paita päällä. Pääseekö avaukseen tutussa salissa? 

Kuvat: Kari Kautto, Antti Raunio