Ennakko: Pälkäne tarjoaa Lempolle kovan tasomittarin - Aatu Pöllänen haluaa jatkaa sisarustensa Lempo-menestystä

15.9.2023

MITÄ: Harjoituspeli Lempo-Volley – Pälkäneen Luja-Lukko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 16.9. klo 15

LIPUT: 7/4€, kausikortteja myynnissä. Kortti/käteinen/mobile pay/epassi/smartum

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley lähtee Pälkäne-treenipeliin allaan jo kolme harjoitusottelua. Luja-Lukolle kohtaaminen on treenipelikauden toinen.

Lempo on ehtinyt hakea kuvioita treenikentällä pari viikkoa edellispelien jälkeen. Alkukaudella Lempo hävisi Akaa-Volleylle ja VaLePalle ja voitti PuMa-Volleyn.

Luja-Lukko puolestaan pelasi viime viikolla Rantaperkiön Iskua vastaan vieraskentällä ja hävisi pelin 0–4, joten pälkäneläisilla on haussa kauden avauserävoitto.

Joukkueet kohtaavat sarjapelissä jo melko nopeasti. Sarjan avauspeli on Lempolle kauden neljäs 1-sarjaottelu, kun paikallispeli pelataan Hakkarissa 21. lokakuuta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjapeleissä kahdesti, Lempo voitti molemmat. Luja-Lukko pelasi historiallisen kauden, kun se eteni ensi kertaa pudotuspeleihin ja nousuvire vaikuttaa jatkuvan uuden kauden kynnyksellä uusien kovien vahvistuksien myötä.

Kokoonpanot

Lempo-Volley esittelee uuden pelaajan, kun keskitorjuja Aatu Pöllänen solmi sopimuksen ja vahvistaa lempääläisseuraa. Pöllänen on pelannut aiemmin muutaman pelin LeKissä farmipelaaja Akaa-Volleysta, mutta debytoi nyt Lempo-paidassa. Viime kausi sujui liigassa KyKy-Betsetissä.

– Opiskelen viimeistä vuotta Hämeen ammattikorkeakoulussa ja Hämeenlinnassa on hyvä käydä Lempäälästä. Pelihalut heräsivät, joten Lempo on oiva paikka tälle kaudelle, perjantaisten viimeistelytreenien jälkeen haastatteluun saatu Pöllänen kertoo.

Keskitorjuja ehti vetää kahdet joukkueharjoitukset alle ennen avauspeliä.

– Onhan tämä vielä hakemista omalla kohdalla. Vastustajasta en hirveästi tiedä, mutta olen heidän pelaajajulkaisujaan seurannut. Voitto tietenkin lähdetään hakemaan.

Pölläsen perheellä on ollut vahvaa edustusta Lempossa. Aatun nuorempi veli Eemi voitti viime kaudella Lempossa 1-sarjan mestaruuden ja nuorempi sisko Iida viime kaudella Lempossa A-tyttöjen SM-kultaa. Myös veli haluaa jatkaa sisarusten menestysputkea.

– Kyllä me siis lähdetään mestaruutta taas hakemaan, Aatu kertoo.

Lempo pääsee peliin melko ideaalilla rosterilla, vain hakkuri Jani Liski puuttuu. VaLePa-ottelussa debytoivat Matti Toivola ja Daniel Heinonen, jotka olivat heti Lempon avainpelaajia. Uudet pelaajat ovat päässeet joukkueen rytmiin mukaan paremmin ja paremmin.

Isoa roolia kantaa hakkuri Tuomas Sillanpää. Pöllänen tarjoaa tarvittaessa leveyttä myös hakkuriosastolle, sillä hän pelasi Akaassa hakkurin roolia. Monipuolinen pelaaja nähtiin KyKy-Betsetin paidassa 1-sarjassa myös yleispelaajana, mutta liigatasolla rooli oli keskipelaaja.

Yleispelaajapuolella Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalolla löytyy paljon tasaisia vaihtoehtoja: Heinosen lisäksi nuoret Niko Montonen, Veeti Kosonen ja Tommi Nieminen sekä konkari Simo Puttonen. Taso pysyy, vaikka vaihtoja tehtäisiinkin.

Pälkäneellä on koossa seurahistorian nimekkäin joukkue, joka on vahvistunut usealla Mestaruusliigasta hankitulla 1-sarjatason huippupelaajalla. Passarin paikalle kilpailua tuo Hurrikaanista siirtynyt Jarno Koivuniemi ja yleispelaajaksi tuli VaLePasta Raivis Oiguss. Suurin tähti on kuitenkin PerPosta kotiseuraansa palannut yleispelaaja Tomi Perkiö, joka on 1-sarjan suurimpia tähtiä tulevalla kaudella.

Kun tähän lisätään viime kauden luottonimet Teemu Kuusela, Jere Puolakka, Verneri Halttula ja paluun loukkaantumien jälkeen tehnyt Reko Käenniemi, on Luja-Lukolla koossa sarjan mestaruudesta pelaava ryhmä. Takataskussa on myös hakkuri/passari Mikko Kuusela tarpeen tullen. Lempon 2-sarjajoukkueesta Pälkäneelle siirtyi hakkuri Aki Tuomivaara ja Lempon A-pojista ja Isku-Veikkojen M2-joukkueesta hakkuri Veeti Lassila.

Pälkäneen valmennus meni uusiksi, kun uusi pääkäskijä on Marko Järvenpää ja häntä tukee kaikkien tuntema Jussi Heino. Odotukset ovat siis varmasti korkealla Kostia-areenalla uuteen kauteen lähtiessä.

Seuraa heitä

Lempo: Aatu Pöllänen. Lempon uusin vahvistus, keskitorjuja debytoi Pälkäne-ottelussa. Viime kausi meni liigassa.

Pälkäne: Tomi Perkiö. Pälkäneen supertähti ja omia kasvatteja. Viime kaudella löi läpi Mestaruusliigassa ja nyt yleispelaaja on valmis viemään Luja-Lukon 1-sarjan mestaruuteen.

Kuvat: Kari Kautto