Ennakko: Pelkkiä voittoja ottaneet Lempo ja Murikat kohtaavat Hakkarissa

12.10.2021

MITÄ: Murikat – Lempo-Volley, Murikoiden kotipeli, joka pelataan Lempäälässä

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 17.10. klo 14

LIVE Lempo-Volley miehet Facebook

LIPUT: 8/6 €

Livetulospalvelu

- Kyllä me voittaan lähdetään. Jos ei lähdetä, niin silloin kannattaa pysyä kotona, tuumi Lempo-valmentaja Marko Laakso ennen tulevan sunnuntain Murikat-kamppailua.

Itsestäänselvyys, aina lähdetään voittamaan. Mutta samalla kilpaurheilun peruskivi. Jomman kumman voittosaldo saa tahran, sillä Lempo-Volley ja Murikat ovat sarjataulukossa sijoilla kaksi ja kolme, molemmilla voitot alkukauden peleistä 2/2.

Ottelu piti pelata Kuortaneella, mutta Murikoiden aloitteesta peli siirrettiin pelattavaksi Lempäälään. Otteluaika on normaalista hieman poikkeava kello 14.

Kun puhutaan Murikoista, puhutaan Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueesta ja nuorten maajoukkueen rungosta, joka asuu ja harjoittelee Kuortaneen urheiluopistolla. Murikat-nimellä joukkue kulkee nyt toista kautta.

Molemmat lähtevät peliin ilman viime viikonlopun otteluita, mutta kummankin pelaajia on mukana lauantaina A-poikien turnauksissa. Murikoilta kaikki pelaajat pelaavat myös lauantaina, Lempon nuoriso-osasto pelaa puolestaan kotiturnauksen Sääksjärvellä Lempäälässä.

Ennakkohaastattelussa Lempon valmentaja Marko Laakso ja keskitorjuja Jani Liski.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lempo edellispeli oli 3-1-vierasvoitto Nurmon Jymystä. Sitä ennen Lempo oli kellistänyt Kiskon kotisalissa 3-0, joten nyt on edessä kauden toinen kotipeli. Alkukaudesta peliaikaa on pystytty jakamaan laajasti, osittain poissaolojenkin myötä.

Nurmossa Niko Montonen, Kalle Nieminen, Arttu Moisio ja Jani Liski saivat reilusti "peliminuutteja". Uusista pelaajista Arttu Lehtimäki ja Joel Itänen ovat urakoineet molemmat pelit. Itäsen pelipaikaksi vaikuttaa vakiintuneen 1-sarjassa yleispelaaja, Mestaruusliigassa hän on ollut mukana Akaa-Volleyn kokoonpanossa hakkurina farmisopimuksen myötä.

Kahden pelin pohjilta voi todeta, että Lempon hyökkäysvoima on jälleen vahvaa 1-sarjassa tälläkin kaudella. Sekä Jymyä ja Kiskoa vastaan Lempo hallitsi laitapeliä ykköspyssynään hakkuri Tuomas Sillanpää.

Passari Lehtimäki on ollut tällä ja viime viikolla myös VaLePan mukana liiga- ja europelikiireissä.  Arttu on saanut kovaa treeniä ja farmiyhteistyö on tuonut heti alkukaudesta hedelmää.

Mielenkiintoinen nimi Lempon rosterissa 28-vuotias Jani Liski. Täksi kaudeksi Lempoon tullut keskitorjuja pelasi Jymy-pelissä ensimmäisen sarjapelinsä kymmeneen kuukauteen.

- Se meni ihan hyvin siihen nähden. Kaksi viime kautta 2-sarjassa ovat jääneet kesken koronan takia. Lisäksi peli oli ensimmäinen pitkään aikaan keskitorjujana, olen aiemmin pelannut sekä laidassa että keskellä, Liski kertoo.

Hän on vahva palanen Lempon viiden laadukkaan keskitorjujan osastossa. Valmennuksella onkin mietittävää keskareiden peluutuksessa.

Lempo saa sunnuntaina mukaansa Jymy-pelistä puuttunutta kokenutta osastoaan.

Joel Itänen (10) on urakoinut Lempon avauspeleissä yleispelaajana

Kuortaneen Murikat on jälleen uusiutunut melko rajusti ja uusia nuoria lupauksia on noussut vastuurooleihin. Viime kauden runkosarjan nelosjoukkueesta Mestaruusliigaan nousivat Nico Mäki-Valtari (Ducks), Luka Marttila (Hurrikaani) ja Veikka Lindqvist (Savo). Veeti Nikkinen siirtyi peräti suoraan ulkomaille. Myös Leevi Väänänen sai liigasopimuksen (Tiikerit), joskin pelaa kaksoisedustuksella Murikoissa.

Viime kauden avainpelaajista jatkavat passari Väänäsen lisäksi keskitorjujat Niko Tuusa, Miika Haapaniemi ja Petteri Tyynismaa, hakkuri Jere Tikkala ja libero Joonatan Salpakari. 

Vähemmän peliaikaa viime kaudella saaneet ovat noussee avainrooleihin alkukaudesta. Yleispelaaja Jiri Leinonen on ollut alkukauden tehokkain. Tikkalan hakkuriparina on pitkä ja kimmoisa William Groffier.

Myös valmennus uusiutui, kun naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemen sijaan ryhmää johtaa Oskar Muurinen. Iskun liiga- ja 1-sarjajoukkueen valmennuksesta tuttu Muurinen valmensi viime kaudet Ruotsissa.

- Oskar on tehnyt hyvää työtä kaikkialla, missä on ollut, joten valmennuksesta ei jää Murikoiden kausi kiinni. Uskoisin heidän olevan kovaa hyökkäävä ja syöttävä ryhmä, mutta hirveästi ei vielä ole heistä tietoa, Lempo-valmentaja Marko Laakso kertoo.

Jani Liski on samoilla linjoilla.

- He ovat olleet vuosia ylempää keskikastia tai kärkisijoilla, joten varmasti tule tiukka vääntö.

Murikat on alkukaudesta voittanut Pälkäneen 3-1 ja Iskun 3-2, molemmat kotikentällään.

Kuvat: Kari Kautto ja Antti Raunio