Ennakko: Pyynikillä vastassa sisukas Isku - onnistuuko Lempo nappamaan Iskulta kuusi pistettä?

16.11.2023

MITÄ: Rantaperkiön Isku – Rantaperkiön Isku

MISSÄ: Pyynikin palloiluhalli, Tampere

MILLOIN: Su 19.11. klo 17

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Revanssin paikka ja täyden pistepotin mahdollisuus. Lempo-Volley ja Isku kohtaavat heti uudestaan toisensa miesten 1-sarjassa. Viikko sitten lauantaina Lempäälässä pelattu ottelu päättyi Lempon 3–0-voittoon. Isku sai parhaassa erässään 20 pistettä.

Nyt edessä on uusi kohtaaminen, tällä kertaa sunnuntaina Pyynikin palloiluhallissa Iskun kotikentällä.

– Avauspelistä jäi hyvä mieli tähän toiseen kohtaamiseen. Hoidettiin avauspeli hienosti, Lempon yleispelaaja Veeti Kosonen muistelee viikon takaista.

Lempo haluaa napata täydet kuusi pistettä runkosarjakohtaamisista, Isku haluaa varmasti parantaa edellispelistä ja pitää pisteet kotonaan.

– Meidän osalta tuskin tulee kauheesti muutoksia. Ollaan saatu treenattua viime viikot tiivisti. Ensin oli pieni pelitauko ja sitten yksi peli ja taas hyvä treeniviikko. Iskulta tulee varmaan mukaan viimeksi puuttuneita pelaajia, joten sieltä varmaan on tulossa jotain kokoonoanomuutoksia, Lempon valmennuksesta Marko Laakso kertoo.

Lempo on sarjassa kolmas ja Isku neljäs, eroa joukkueilla on vain yksi piste. Isku tosin on pelannut kaksi peliä enemmän, mutta pelillä on iso panos sarjataulukollisesti.

– Pyynikillä on saatu vuosien aikana hyviä vääntöjä. Uskon, että Isku tulee kotisalissaan kovaa ja me saadaan myös hyvä lataus, niin saadaan laadukas peli, Kosonen toteaa.

– Edelleen samat ratkaisun kohdat kuten avauspelissä, eli syöttö- ja vastaanottopeli. Niihin pitkälti ratkeaa. Lisäksi saatiin torjunnalla viimeksi paljon hyvää aikaan, Laakso pohjustaa.

Kokoonpanot

Viime viikkoinen ottelu oli kotijoukkue Lempon hallintaa. Se tuo varmasti nyt vierasjoukkueena olevalle ryhmälle itseluottamusta. Lempo pelasi tasapainoisen ottelun ja varsinkin vastaanotto- ja syöttöpelissä lempääläiset olivat Iskun edellä.

On selvää, että Isku pystyy parantamaan omaa tekemistään isosti kotikentällään. Valmennusryhmä on varmasti katsonut pelivideot ja lukenut tilastot useaan kertaan ja tehnyt niistä huomioita tulevan pelin taktiikkaan. Iskun kovat hyppysyöttäjät olivat vaikeuksissa Hakkarissa, mutta Pyynikillä Lempo on varautunut kovempaan rumputuleen.

Entinen Isku-tähti, Lempon yleispelaaja Daniel Heinonen oli edelliskohtaamisen ykkösnimi 13 pisteellään. Toista yleispelaajan tonttia hoiteli ensi kertaa tällä kaudella Tommi Nieminen. Yleispelaajaosastolla onkin Lempolla mukavasti vaihtoehtoja, kun vaihdossa olivat vielä Simo Puttonen, Veeti Kosonen ja Niko Montonen.

Iskulta puuttui Lempo-pelistä avainpelaajistaan hakkuri Ville Haapakoski ja keskitorjuja Arttu Ahonen. Jos Isku saa kaksikon takaisin, se lisää tamperelaisten hyökkäys- ja torjuntavoimaa. Hakkurina pelannut yleispelaaja Juho Panu oli joukkueen tehopelaaja viime ottelussa. Lempääläisen lentiskoulun kasvatti on isossa roolissa mahdollisesti myös sunnuntaina.

Mielenkiintoinen kamppailu nähdään valmentajien ja passarien puolella. Passarit Matti Toivola ja Henri Strengell pystyvät varmasti muokkaamaan omaa passipeliään avauskohtaamisen perusteella. On mielenkiintoista nähdä, miten valmentajat Tuomas Alatalo ja Petteri Friberg muuttavat syöttö- ja torjuntataktiikoitaan.

Seuraa heitä

Lempo: Daniel Heinonen. Yleispelaaja loisti edellispelissä, jatkuuko vahva vire entisellä kotikentällä Pyynikillä.

Isku: Arttu Ahonen. Keskitorjuja puuttui avauspelistä, tuo Iskulle paljon lisää verkkovoimaa.

Kuva: Petri Huhtinen