Ennakko: Tuomas Alatalo debytoi Lempon penkin takana Pälkäne-treenipelissä

2.9.2021

MITÄ: 1-sarjan toinen harjoituspeli Lempo-Volley – Pälkäneen Luja-Lukko

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Pe 3.9. klo 18

OTTELUSÄNTÄ: SP Koti Lempäälä

LIPUT: 5 €, kausikortteja myynnissä, tutustu täältä katsojien turvallisuusohjeistukseen

Perinteistä on hyvä pitää kiinni. Niinpä Lempäälän ja Pälkäneen lentopalloylpeydet kohtaavat jälleen harjoituspelissä ennen kautta. Pelejä on pelattu jo alasarja-aikoina, joko sarjassa tai ennen kautta treenimielessä. Niin nytkin, kun molemmat ovat 1-sarjassa.

Sekä Lempo-Volley että Pälkäneen Luja-Lukko ovat aloittaneet treenipelinsä jo tällä kaudella, joten aivan ensi puraisu perjantain kamppailu ei kummallekaan ole.

Lempo voitti liigajoukkue Akaa-Volleylta erän mutta hävisi 1-3. Luja-Lukko koulutti 2-sarjajoukkue LP Kangasalaa peräti 6-0.

Peli on samalla Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalon debyytti penkin takana. Kuusamosta vielä syyskauden operoiva ja tammikuussa 2022 täysimääräisesti remmiin astuva Alatalo tekee syyskaudella pari visiittiä Lempäälässä. Ensimmäinen osuu pre seasonin puoliväliin ja Alatalo on mukana perjantain pelissä. Hän veti joukkueelle ensimmäiset treenit torstaina.

– Treenit olivat positiivinen yllätys, olen tosi tyytyväinen siihen, miltä tekeminen näytti. Itselläni on taukoa mieslentiksestä ja kuusi vuotta taukoa pirkanmaalaisesta lentiksestä, joten paljon oli uusia kasvoja, Alatalo kertoi torstain 2,5 tunnin harjoitussession päätteeksi.

– Teemana treeneissä oli torjunta-puolustuspelaaminen. Koitetaan sitä tuoda huomiseen, se on pääfokuksena. Luotan meidän vastaanottopelaamiseen, Alatalo tuumasi perjantain pelistä.

Viime kaudella Lempo kaikki keskinäiset kohtaamiset, kaksi sarjassa ja yksi treenikaudella. Pälkäne pelaa nyt toista kauttaan 1-sarjassa, viime kaudella sarjanousija jäi runkosarjan viimeiseksi.

Luja-Lukko pelasi kuitenkin nousujohteisen kauden ja napsi kevätkaudella useamman voiton. Joukkueesta nousi heti pelaajia myös eteenpäin, kun yleispelaaja Ville Järnvall ja libero Vili-Valtteri Help siirtyivät Mestaruusliigaan VaLePaan ja Akaaseen.

Lempon avauspeli oli lupauksia herättävä, etenkin kaksi ensimmäistä erä olivat hyvin tasapäistä pelaamista Akaan kanssa. Peliaikaa jakaantui kaikille mukana olleille, Lempo-debyytit tekivät Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Veeti Ahlfors ja Arttu Moisio. Parhaana palkittiin kaksi erää pelannut yleispelaaja Niko Montonen, joka oli tehokas hyökkäyspelissä. Eniten pisteitä keräsi hakkuri Joel Itänen.

– Akaa-peli oli ihan ok suoritus kauden avauspeliksi, etenkin alku. Tiettyjä selviä kehityskohteita oli ja nyt olemme päässeet harjoittelemaan hieman enemmän kuusikkoa, joten se varmasti auttaa, Arttu Lehtimäki tuumii.

Lempo saa Pälkäne-peliin konkariosastolta ainakin Tuomas Sillanpään. Niinpä Itästä voidaan nähdä myös yleispelaajan roolissa perjantaina.

Luja-Lukon mielenkiintoisin pelaaja on Lempon 2-sarjajoukkueesta siirtynyt passari Jonne Haavisto. Hän taistelee peliajasta Jere Puolakan kanssa. Muita uusia sopimuspelaajia Pälkäneellä on hakkuri Atte Puholainen ja yleispelaaja Roope Keminen. Puholainen oli Akaan mukana auttamassa Lempo-pelissä Urpo Sivulan ollessa maajoukkueen matkassa ja on tuttu pelaaja jo tältä kaudelta. Mukana saattaa olla myös muutama testipelaaja.

Järnvallin siirtyessä Mestaruusliigaan on Pälkäneen isoin tähti entinen LeKi-pelaaja, yleispelaaja Tomi Perkiö. Hän kantaa isoa vastuuta hyökkäys- ja vastaanottopelissä. Tuorein sopimuspelaaja julkaistiin torstaina, kun korkeushypyn tuore Suomen mestari Daniel Kosonen jatkaa joukkueessa. Hän tosin taitaa olla pelin aikana matkalla Tukholmaan ja valmistautumassa yleisurheilun Ruotsi-maaotteluun.

Luja-Lukon valmennus uusiutui tälle kaudelle, kun hienoa työtä tehnyt Heikki Kosonen siirtyi Rantaperkiön Iskun päävalmentajaksi. Pälkäneen uusi valmennus koostuu lajilegenda Julle Hämäläisestä, Petteri Miettisestä ja Ville Mattilasta.

Alatalo uskoo, että Pälkäne-peli on hyvä koitos tähän kohtaan.

– Kyllähän se jännittää, kun vastassa on GM Jari Perkiön joukkue. Iso kunnioitus Jarin työlle lajin parissa. Uskon, että saadaan hyvä peli ja toivottavasti yleisöä saapuu paikalle.