Keskitorjuja Jani Liski jatkosopimukseen Lempon kanssa – edessä myös uuden roolin opettelua: "Paljon saa nyt kesällä tehdä hommia"

10.5.2022

28-vuotias keskitorjuja Jani Liski on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen Lempo-Volleyn kanssa. Virtolaisen lentopallokoulun kasvatti saapui Lempäälään viime kaudeksi ja alkamassa on siis toinen sesonki Lempäälässä.

Viime kaudella monipuolinen tekniikkatauturi pelasi keskitorjujan lisäksi myös hakkurina ja hetken myös yleispelaajana. Liski onkin valmennuksen unelmapelaaja, kun häntä voi käyttää pelipaikalla kuin pelipaikalla.

Tälle kaudelle Liski laajentaa pelipaikkaansa myös passarin rooliin. Kipinä passarin roolin opetteluun lähti viime kaudella ja kesä tehdään kovasti töitä uuden roolin parissa. 1-sarjassa Liski on lähtökohtaisesti keskitorjujana ja 2-sarjassa on mahdollista ottaa ensi askelia passarin pelipaikalla tulevaa ajatellen.

– Tosiaan tämä oman pelipaikan laajentuminen keskarin paikalta passarin paikalle tuo oman 
haasteensa tulevaa kautta silmällä pitäen. Paljon saa nyt kesällä tehdä hommia, Liski taustoittaa.

Pituutta on keskitorjujalle "vain" 186 senttiä, mutta Liski on osoittanut tasonsa loistavana torjujana ja syöttäjänä. Liikuvuus ja tekniikka korvaavat muutamaa puuttuvaa senttiä.

– Viime kauden Lempo-porukka oli ehkä yksi parhaista joukkueista, missä olen itse saanut olla mukana. Hommat toimi kentällä todella hyvin ja meillä oli tosi mukavia äijiä joukkue täynnä ja henki oli treeneissä aina todella hyvä. Mestaruus jäi yhden erän päähän, mikä jäi totta kai harmittamaan jonkin verran. Mutta jätti myös hyvin nälkää tulevaa kautta kohti, Liski pohjustaa tulevaa viime kaudella.

Lempo-manageri Juha Raunio on tyytyväinen, että monipuolinen palanen saatiin taas Lempo-ryhmään.

– Jani on monikäyttöinen, kokenut ja hyvä joukkuepelaaja. Sopiva palanen ryhmään ja myös persoonana tuo oman lisänsä ryhmään. Pelaa 1-sarjassa pääasiassa sentterinä, halua löytyy myös kokeilla passarin roolia, ja sitä Jani lähtee innolla työstämään, Raunio kertoo.

Pelaajakortti Jani Liski

Lempon pelaajasopimukset tällä hetkellä

2 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, passari
7 Jyri Niemi, libero
9 Arttu Moisio, yleispelaaja
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti Ahlfors, keskitorjuja
18 Jani Liski, keskitorjuja

Videolla Jani kertoo enemmän mietteitään menneestä ja tulevasta kaudesta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuva: Kari Kautto