Lempon jatkosarjan avauksesta tappio Eastille: "Täytyy kehua kaveria"

27.1.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA EAST VOLLEY – LEMPO-VOLLEY 3–1 (22–25, 25–22, 25–21, 25–17)

27.1.2024 Savonlinnan liikuntahalli

Lempo-Volley aloitti jatkosarjan aina vaikealla Savonlinnan-reissulla. Loistopelin pelannut East Volley ansaitsi kolme pistettään ja nousi Lempon ohi voittamalla 3–1 (22–25, 25–22, 25–21, 25–17). Lempo ei pystynyt rikkomaan Eastin kotivoittoputkea, savonlinnalaiset ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kotonaan.

– Täytyy kehua kaveria, kun on siihen sauma. East puolusti uhrautuvasti ja olivat syöttöruudussa meitä parempia. Avauserässä saatiin Tuomisen Taavi hyvin kuriin, mutta hän paransi loppua kohti. Hatunnosto, oli hyvä peli Eastiltä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo lähetti kehut kotijoukkueelle.

Lempo avasi pelin hyvin viemällä avauserän. Eetu Ahosen syötöt toivat erässä tarvittavan johdon ja Lempo pystyi kontrolloimaan peliä. Myös keskihyökkäys kulki ja Lempo sai kohtalaisesti kuriin Eastin kovan hyökkäysarsenaalin.

Toisesta erästä alkaen pelin suunta muuttui. Lempo pääsi pieneen johtoon seuraavan kerran vasta neloserän puolivälissä, mutta senkin East otti nopeasti kiinni.

Kotijoukkue paransi syöttöpeliään ja Lempolla puolestaan oli syöttöpaikalla vaisu iltapuhde. East-passari Henry Helkala pääsi pyörittämään koko ajan nappivastaanotosta ja se on Eastin tasoiselle hyökkäysryhmälle kuin kutsu katettuun ruokapöytään. Hyökkäyspuolella Easti hakkuri Taavi Tuominen oli tutun kova: 26 pistettä oli sarjan pörssikärjelle tutun vahva iltapuhde.

Tällä kertaa Eastin sielupelaaja Teemu Silventoinen ei juhlinut pisteillä, mutta oli muuten tärkeä palanen Eastin huikeassa puolustus- ja varmistuspelaamisessa. Hänen sijaansa ratkaisurooliin verkolla nousi yleispelaaja Arttu Moisio. 13 pistettä hakannut Lempoakin edustanut yleispelaaja pelasi jopa elämänsä pelin: Moisio hakkasi Lempon torjunnasta tukuttain pisteitä, vastaanotti avauserän jälkeen loistavasti ja pokkasi ansaitusti Eastin parhaan pelaajan palkinnon.

– Oli pakko pelata hyvin, että eivät ukot enää voi treeneissä aukoa päätä Lempo-kuumeesta, Moisio kertoili pelin jälkeen.

– East pelasi kotonaan kyllä todella hyvin. Kaksi kaveria, Tuominen ja Moisio, pelasivat unelmapelin eikä saatu heitä kiinni, Lempon Matti Toivola pohti.

Kolmessa Eastin voittoerässä käsikirjoitus oli hyvin samanlainen. Tasaisen alkuerän jälkeen East otti pienen johdon, jota Lempo ei aivan saanut kirittyä. Neloserässä Lempo kävi hetkellisesti 12-10-johdossa, joka suli nopeasti.

20 pisteeseen päästyä Eastilla oli jo 4–5 pisteen johto, joka oli liikaa Lempolla kiinniotettavaksi. Lempon kirit tyrehtyivät joko omiin virheisiin tai Eastin Tuomisen koviin ratkaisuihin.

Lempolla Veeti Kosonen tuli toisessa erässä yleispelaajaksi Daniel Heinosen paikalle. Neljänteen erään Heinonen palasi kokoonpanoon ja Kosonen siirrettiin hakkuriksi Tuomas Sillanpään paikalle. Aaro Keisanen korvasi Eetu Ahosen neloserässä.

Lempolla trio Kosonen–Sillanpää–Aatu Pöllänen ylsi 12 pisteeseen. Kosonen tuli tehokkaasti vaihdosta kentälle ja pelasi jälleen hienosti entisellä kotikentällään. Parhaana palkittiin passari Matti Toivola, joka kovasti yritti luoda henkeä joukkueeseen vaikeillakin hetkillä.

– Järkevästi hyökättiin eikä tehty kauheasti sillä osa-alueella tehty virheitä, ihan laatupeli siltä osin. Mutta eiköhän me saada ens viikolla puolustaa treeneissä, jos siirtyisi peliinkin, Toivola tuumi.

Lempolla on alla nyt kolme sarjatappiota. Jatkosarja jatkuu yhden väliviikonlopun jälkeen sunnuntaina 11. helmikuuta Oulun Kiskoa vastaan. Ottelu on viimeinen Hakkarin liikuntahallissa, ennen kuin Lempo siirtyy uuteen Lempäälä-areenaan 14.2. 

Kisko-peliin siis kaikki paikalle antamaan Hakkarille sen ansaitsemat jäähyväiset!

– Kliseisesti treenisalin kautta lähdetään kääntämään kurssia. Toivottavasti saataisiin ehjempiä treeniviikkoja. Kyllä tästä vielä noustaan ja päästään taas voitonsyrjään kiinni, Alatalo katsoi tuleviin.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Matti Toivola

Eastin paras pelaaja: Arttu Moisio

Yleisö:  301

Pisteet

Lempo: Veeti Kosonen 12, Aatu Pöllänen 12, Tuomas Sillanpää 12

East: Taavi Tuominen 26, Arttu Moisio 13, Waltteri Kainulainen 10, Teemu Silventoinen 10

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Oulun Kiskon Hakkarissa la 11.2. Ottelu on viimeinen Hakkarissa ennen siirtymistä Lempäälä-areenaan. East pelaa seuraavaksi Kiskon vieraana Oulussa sunnuntaina 4.2.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

East: Henry Helkala, Teemu Silventoinen, Waltteri Kainulainen, Taavi Tuominen, Arttu Moisio, Jaakko Hakulinen ja libero Juho Rusko