Joel Itänen siirtyy Lemposta Mestaruusliigaan Akaa-Volleyn riveihin

18.5.2022

Lempo-Volleyssa miesten 1-sarjaa kaudella 2021–2022 pelannut Joel Itänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Mestaruusliigaan ja Akaa-Volleyn paitaan. Akaa-Volley julkaisi Itäsen sopimuksen keskiviikkona 18.5.

Itänen saapui Lempoon kaudeksi 2021–2022 ja pelasi loistavan kauden. Pääasiassa yleispelaajana ja myös hakkurina pelannut Itänen oli Lempon kauden toiseksi paras pistemies ja avainpelaaja läpi kauden.

Itänen pääsi myös debytoimaan Mestaruusliigassa juuri Akaa-Volleyssa farmipelaajana viime kaudella.

Nurmosta Lempoon siirtynyt Itänen nousi viime kaudella 1-sarjan parhaisiin pelaajiin ja nyt oli oiva mahdollisuus ottaa uusi askel uralla eteenpäin. Akaassa Itäsen rooli on ensisijaisesti hakkuri.

– Olen hyvillä fiiliksillä liigasopimuksista ja odotan kyllä innolla tulevaa kautta. Saa nähdä, mitä kausi tuo tullessaan, mutta kehittymään jokatapauksessa lähdetään, Itänen kertoo siirrostaan.

Lempo-Volley on organisaationa iloinen, että seurasta päästään ponnistamaan kohti Suomen pääsarjaa. Toissa kauden jälkeen Lemposta liigaan siirtyivät Saku Tuomivaara ja Kasper Pennanen, nyt oli Itäsen vuoro ottaa Lempossa askel kohti liigatasoa.

– Olemme ylpeitä Joelista, että hän pelasi itselleen liigasopimuksen upeilla otteillaan Lempäälässä. Toivotamme Joelille ja Akaalle menestystä tulevaan kauteen ja kiitämme Joelia hienosta viime kaudesta ja isosta panoksesta Lempossa, Lempon manageri Juha Raunio kertoo.

Itänen summasi 263 pistettä Lempossa viime kaudella. Akaassa hän muodostaa hakkurikaksikon Ali Fazlin kanssa.

– Viime kausi Lempossa toi henkilökohtaisella tasolla arvokasta kokemusta peliajan myötä niin yleispelaajan kuin hakkurinkin tontilla. Lisäksi kehityttiin joukkueena läpi kauden ja sen myötä kertyi myös hyvä määrä voittoja. Kokonaisuudessaan Lempossa oli hyvä pelata ja homma toimi kentällä ja sen ulkopuolella, Itänen muistelee kulunutta kautta.

Kiitos Joelille Lempo-ajastasi ja onnea tulevaan liigauraan!

Kuvat: Kari Kautto, Jani Huurne