Lempo lähtee pudotuspeleihin kakkossijalta - Jatkosarja päättyi tappioon

3.3.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA OULUN KISKO – LEMPO-VOLLEY 3–1 (17–25, 25–12, 25–23, 25–21)

3.3.2024 Ouluhalli

Lempo-Volley jatkaa pudotuspeleihin ylemmän jatkosarjan kakkossijalta ja pelaa siis suoraan välierissä. Kakkossija varmistui jatkosarjan päätöspelissä sunnuntaina Oulussa Kiskon vieraana. Lempon saldo jatkosarjassa oli 11 pistettä: kolme kotivoittoa, kolme vierastappiota.

Kisko voitti Ouluhallissa 3–1 (17–25, 25–12, 25–23, 25–21). Lempo olisi tarvinnut kolme pistettä nousuun jatkosarjan kärkeen. Pudotuspeleihin piikkipaikalta lähtee Murikat.

– Se oli tänään todella ailahteleva ottelu. Pelattiin ekassa erässä tosi hyvin ja kaverilla oli vaikeaa. Toisessa erässä osat vaihtui täysin. Sen jälkeen oli tasaisempaa, mutta ratkaisuhetkillä ei ihan pärjätty, Lempon parhaana palkittu Jami Törrö tuumi.

Oman mielenkiintonsa peliin toivat poissaolot: Kisko antoi tasoitusta liberokapteeni Petteri Kiilusen puututtua, Lempolta uupuivat Matti Toivola ja Anssi Vesanen. Kun vielä Daniel Heinonen ja Aatu Pöllänen joutuivat jättämään pelin kesken toisessa erässä vaivojen vuoksi, Lempon kokoonpano kutistui sunnuntain aikana.

Avauserä oli Lempolta pelin parasta ja hyvällä syötöllä Lempo sai Kiskoa pahoihin vaikeuksiin. Kun oma puolustuspeli toimi mukavasti, Lempo rallatteli jopa yllättävän selvään erävoittoon.

Toinen erä oli kaikkiaan vaikea. Aatu Pöllänen loukkasi erän alussa jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Niko Montonen korvasi erätauolla Daniel Heinosen. Lempo sai syötettyä Kiskon liberon Teemu Kataisen vaihtoon avauserässä, mutta Kisko kaivoi takataskustaan todellisen yllätyskortin: Otto-Jussi Mäkisen. Legendaarinen passari nappasi kahteen avauspalloon kaksi puolustusta ja Kisko sai jatkopallopisteistä hurjan hurmion päälle. Kotijoukkue painoikin koko loppuerän huimasti ja jätti Lempon 12 pisteeseen. Veeti Parkkinen latoi erässä huikean syöttövuoron.

Jos liberona pelannut Mäkinen jatkaa samalla tasolla pudotuspeleissä, voi ensi kaudelle ruveta sorvaamaan suoraan liigasopimusta.

Kolmannen ja neljännen erän kaava oli hyvin samanlainen. Lempo otti alkuerässä muutaman pisteen johdon, jonka Kisko onnistui kirimään ja nousemaan ohi. Kolmatta erää Lempo johti parhaimmillaan 14–8, mutta suorat virheet ja huolimattomuus koituivat kohtaloksi.

Kun Kisko nappasi 2–1-johdon, tiesi se jatkosarjan voiton luisumista Murikoille. Niinpä Lempo otti neloserään kentälle Jani Liskin ja Veeti Kososen. Hyvä erän alku ei kantanut loppuun asti.

– Pystyttiin ajoittain haastaamaan ja pelissä oli hyvätkin hetkensä, mutta tasaisuus puuttui tänään.

– Hyvillä mielin päästään pudotuspeleihin. Pari viikkoa saadaan kovaa treeniä ja ollaan parhaimmillamme, kun pudotuspelit käynnistetään.

Kiskon Veeti Parkkinen oli huikealla pelipäällä. Hakkuri paineli 27 pistettä ja osoitti, että voi vaikka yksin hakata Kiskon mestariksi. Lempo sai Otso Hakalaa jonkin verran kuriin, mutta Kiskon kokonaisvyöry oli tällä kertaa liikaa. Lempo kuitenkin onnistui haastamaan Kiskoa ajoittain todella hyvin monista haasteista huolimatta. Lempon tehokkain oli 16 pisteen Tuomas Sillanpää, Niko Montonen summasi kuusi pistettä.

Lempo pelaa välierissä 16.–17. maaliskuuta, vastustaja varmistuu ensi viikon puolivälierissä.

Pudotuspelit

Puolivälieräparit
Kisko–Sampo
East–Isku
Lempo ja Murikat suoraan välierissä.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempo pelaa seuraavan kerran välierissä 16.-17. maaliskuuta. Kisko pelaa tulevana viikonloppuna puolivälierissä Sampoa vastaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Leevi Alajärvi, Veeti Parkkinen, Jere Salmela, Juho Saukkonen ja libero Teemu Katainen