Kisko vei runkosarjan voiton, Lempo kakkosena jatkosarjaan

14.1.2024

M1 RUNKOSARJA OULUN KISKO – LEMPO-VOLLEY 3–0 (25–23, 25–16, 25–21)

14.1.2024 Ouluhalli

Runkosarjan voitto päätyi kaudella 2023–24 Ouluun, kun ykkössija ratkaisiin runkosarjan päätöspelissä Lempo-Volleyn ja Oulun Kiskon välillä sunnuntaina.

Kotisalissaan aina vahva Kisko piti kaikki pisteet itsellään 3–0 (25–23, 25–16, 25–21) -voitolla ja nousi sen myötä pisteellä Lempon ohi runkosarjan voittoon. Lempo on siis runkosarjan toinen, kun lähdetään pelaamaan jatkosarjoja. Ottelu oli Lempolle kauden ensimmäinen nollan pisteen ottelu.

– Vastustaja oli tänään pikkuisen parempi, etenkin syöttä-vastaanottopelissä. Näkyi iso Ouluhalli meidän pelissä. Oppirahoja taas maksettiin tiukkojen erien lopuissa ja mennään kohti kevättä, Lempon päävalmentajana toiminut Kari Nieminen kertoi pelin jälkeen.

Neljä parasta pelaavat ylemmässä jatkosarjassa. Kisko saa kolme lähtöpistettä, Lempo kaksi, East Volley yhden ja Murikat nolla.

Lempo lähti Oulun-reissuun jo lauantaina, mutat oli matkassa ilman päävalmentaja Tuomas Alataloa ja passari Matti Toivolaa.

Peli alkoi Lempolta vahvasti ja vierasjoukkue piti hallintaa avauserässä puoleen väliin. Erä oli molemmilta todella virheherkkää syöttämistä, varsinkin Lempo tuhrasi omat etsikkoaikansa karkumatkaan syöttöpaikalla. Loppuerää kohti Kisko pääsi johtoasemaan ja piti siitä myös kiinni loppuun asti yleispelaaja Otso Hakalan pitäessä siitä huolen.

Toinen erä oli täysin Kiskon juhlaa. Lempon päävalmentaja Kari Nieminen pyöritti vaihtopenkkiä, kun peli ei käynnistynyt. Otso Hakala syötti Kiskon alkuerässä usean pisteen karkumatkalle ja parhaimmillaan oululaisten johto oli 22–11. Lempo onnistui loppuerässä hieman kaunistelemaan lukemia.

Kolmannessa erässä Lempo nousi vielä taistelemaan erävoitosta. Vaihdosta kentälle tulleet Jani Liski, Daniel Heinonen ja Veeti Kosonen toivat tehokkuutta tekemiseen. Lempo nousi tasoihin 20–20, mutta omat virheet ja Otso Hakalan huimat otteet veivät myös kolmoserän oululaisille.

– Kisko oli ratkaisuhetkillä pikkuisen paremmin hereillä. He saivat tärkeissä paikoissa isoja puolustuksia ja jatkopallopisteitä. Kyllä meilläkin saumat oli, mutta voitto olisi vaatinut nappipelin tänään.

Hakala oli maineensa veroinen eli sarjan parhaita, ellei paras pelaaja: 22 pistettä kolmeen erään on huikea saldo, varsinkaan kun kukaan muu kentällä ei päässyt kaksinumeroisille.

– Hakala on kyllä kova kaveri. Hän ratkaisi toisen erän syöttöputkellaan. Emme saaneet häntä kiinni aivan kuten olisi haluttu, Nieminen kehui Kiskon supertähteä.

Lempon parhaana palkittiin Daniel Heinonen ja tehopelaaja oli kahdeksan pistettä koonnut Veeti Kosonen.

Ylempi jatkosarja alkaa tammikuun lopulla yhden vapaan viikonlopun jälkeen. Näillä näkymin Lempo aloittaa vieraskentällä ja Lempäälässä pelataan helmikuun alussa. Julkaisemme otteluohjelman, kun se saadaan vahvistettua.

Seuraava peli:

Lempo ja Kisko jatkavat pelejään ylemmässä jatkosarjassa tammikuun lopulla. Otteluohjelma varmistuu ensi viikolla.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Niko Montonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Jeremia Heinonen, Oskari Seppä, Jere Salmela, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen