Kolme nuorta yleispelaaja jatkosopimuksiin Lempo-Volleyn kanssa

9.5.2023

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on solminut ensimmäiset pelaajasopimukset kaudella 2023–24. Lempon paidassa jatkavat yhden vuoden sopimuksilla kolme nuorta yleispelaaja Niko Montonen (19v–190 cm), Tommi Nieminen (21v–194 cm) ja Veeti Kosonen (20v–191 cm).

Koko kolmikko voitti viime kaudella Lempon paidassa 1-sarjan mestaruuden. Kaikki ovat vielä nuoria ja urallaan eteenpäin meneviä ja kehittyviä pelaajia, joilla on halu ottaa aiempaa suurempaa roolia Lempon kokoonpanossa. Nieminen ja Montonen ovat Lempäälän Jyryn kasvatteja ja pelanneet koko uransa Lempäälässä. Kosonen siirtyi viime kaudeksi East Volleysta Lempoon.

Kolmikon kokeneimmalla Tommi Niemisellä alkaa viides täysi kausi Lempon 1-sarjakokoonpanossa. Viime kausi oli taas selvä askel eteenpäin pelillisesti. Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Nieminen haluaa nousta profiilipelaajien joukkoon.

– Mielenkiinnolla lähden uuteen kauteen ja katsotaan millainen joukkue saadaan kasaan. Oma tavoite on lähteä hakemaan lisää peliaikaa ja hakea isompaa roolia joukkueessa, Nieminen sanoo.

– Tommi oli hyvässä kunnossa jo viime kaudella ja otti isoja kehitysaskelia, vielä vaan oli aika kovia pelimiehiä ohitettavana. Uskon vahvasti, että tänä vuonna on valmis ottamaan taas entistä enemmän vastuuta, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Tampereelle yliopistoon opiskelemaan viime syksyksi saapunut Kosonen aloittaa viidennen kauden 1-sarjassa. Kolme ensimmäistä sujui kasvattajaseura Eastin paidassa. Toissa kausi meni armeijan vuoksi pitkälti ohi, joten viime kausi oli paluu lentopalloarkeen. Kimmoissa yleispelaaja pelasi viime kaudella isossa roolissa Lempon 2-sarjajoukkueessa ja pääsi myös 1-sarjan puolella kentälle useasti.

– Lempossa jatkaminen oli todella helppo valinta. Viime kaudella hommat toimivat hyvin, ja kun Alatalolta tuli viestiä jatkosta, niin ei siinä ihan kamalan pitkää tarvinnut miettiä. Viime kaudella sain itseni ihan hyvään pelikuntoon, ja nyt lähdetään kehittymään siitä eteenpäin. Tavoitteena on luonnollisesti isompi pelillinen vastuu, Kosonen kertoi.

– Veeti on ulottuva yleispelaaja, joka viime kaudella murtautui hienosti meidän ykkösen rinkiin. Vähän vielä räväkkyyttä lisää tekemiseen, niin peliaikakin nousee varmasti, Alatalo uskoo.

Varusmiespalveluksensa kesällä päättävä Niko Montonen pääsee rikkonaisen viime kauden jälkeen tosissaan taas haastamaan peliajasta 1-sarjassa. Viime kaudella 1-sarjapelit jäivät armeijan vuoksi yhteen, mutta 2-sarjassa hän teki kovaa jälkeä. Montonen teki 1-sarjaläpimurtoaan jo kaudella 2020–21, ja alkamassa on neljäs 1-sarjakausi. 

– Odottavaiset tunnelmat tulevasta kaudesta. Koko viime kausi meni armeijassa, ja oli sen takia todella katkonainen. Koitetaan ensi kaudeksi saada pitkästä aikaa omalta osalta kokonainen kausi alle ja katsotaan miten menee, Montonen tuumii.

– Hienoa saada Niko takaisin metsäleireiltä joukkueen kokoonpanoon. Niko on hyökkäysvoimainen pelaaja, joka tuo kovaa kilpailua meidän yleispelaajaosastolle, Alatalo kertoo.

Lempo-Volleyn tulevan kauden pelaajakartoitus on tiiviisti käynnissä. Joukkue tulee jonkin verran uusiutumaan, kun upea menestys on nostanut paljon mielenkiintoa mestarijoukkueen pelaajia kohtaan korkeammilla tasoilla.

– Joukkueen kokoaminen on hyvässä aikataulussa. Totta kai muutaman pelimiehen siirtyminen liigaan tuo omat haasteensa, mutta olemme Lempossa aina siitä ylpeitä, jos joku pääsee meiltä liigakentille, Alatalo toteaa.

Lisää pelaajasopimuksia julkaistaan toukokuun aikana.

Lempo-Volleyn sopimustilanne 9.5.

2 Niko Montonen, yleispelaaja
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja