Lempo sarjakärkeen mahtavalla 3-1-vierasvoitolla Kykystä

27.11.2021

M1 RUNKOSARJA: KYYJÄRVEN KYKY – LEMPO-VOLLEY 1-3 (25-21, 23-25, 23-25, 21-25)

27.11. Kyyjärven liikuntahalli

Lempo-Volley teki lauantaina Kyyjärvellä 1-sarjan alkukauden yhden kovimmista pommeista, kun lempääläisryhmä voitti kotijoukkue Kykyn 3-1 ja katkaisi kyyjärveläisten kuuden pelin voittoputken ja aiheutti kauden ensimmäisen pistemenetyksen.

Samalla Lempo siirtyi sarjakärkeen ja otti ensimmäisen voittonsa Kyyjärven liikuntahallissa. LeKi onnistui voittamaan hallissa 2018.

- Oli henkisesti hieno voitto. Aina ollut vaikea paikka ja harvoin on voitettu, Lempon valmentaja Marko Laakso kertoi.

Samoilla linjoilla oli Lempon passari Arttu Lehtimäki.

- Oli makea voitto. Harvinaista herkkua, en ole muistaakseni koskaan voittanut Kyyjärvellä. Väitän, että pelattiin joukkueena hieman paremmin, mutta pystytään parantamaan etenkin johtoasemassa pelaamistamme vielä.

Peli oli totutun kiivas tunnetasolla ja yksi punainenkin kortti nähtiin, kun toisessa erässä Sten Kruuda protestoi tuomaritulkintaa. Tällä kertaa ei kuitenkaan peli venynyt viiteen erään.

Tuo punainen kortti taisi lopulta kääntää pelin Lempon puolelle. Lempon johtaessa 22-20 tiukka rajapallo näytettiin kenttään ja päälle tuli punainen. Kyky nousi 22-22 ja sen päälle meni vielä johtoon.

Kun Lempo sai pallon pois, syöttämään meni Tatu Härkönen. Härkönen paukutti kaksi ässäsyöttöä ja tasoitti pelin 1-1:een.

- Se oli mielestäni käännekohta, se punainen. Oli Tatulla sen verran angstia, kun meni syöttämään. Kun se erä tuli meille, oli peli aika lailla meidän siitä lähtien, Laakso arvioi.

- Stefa aloitti pelin vaihdosta ja tuli loppuerissä tuomaan hyökkäysvoimaa ja onnistui ottamaan sen punaisen vaihtopenkiltä, Laakso naurahti.

Lempon kapteeni-libero Jyri Niemi oli myös tyytyväinen voittoon vanhassa kotisalissaan.

- Oli huikea voitto. Tiedän, että pystymme kuitenkin vielä parempaan. Meillä syöttö-vastaanotto toimi ja Kyky teki enemmän virheitä, Niemi arvioi.

Laakson mukaan fiilis oli koko ajan rauhallinen ja usko omaan tekemiseen oli kohdillaan, vaikka Kyky vei avauserän.

- Pelin alussa oli hyvä fiilis ja eka eräkin oli hanskassa. Siinä tuli peräkkäin puolustuksessa kolme kattokosketusta ja pari syöttövirhettä putkeen, mutta ei oltu tauolla huolestuneita.

Lempo nousi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä takaa ohitse. Avauserässä Kyky pystyi vielä punnertamaan itsensä ohi mutta muissa erissä ei. Toinen ja neljäs erä olivat Lempon hienoista hallintaa.

Lempon valmennus pyöritti vaihtorulettia taitavasti. Yleispelaajista Tomi Rumpusen parina olivat illan aikana niin Simo Puttonen, Arttu Moisio kuin Joel Itänenkin. Keskitorjujista Jani Liski ja Sten Kruuda vaihtelivat toista keskaria ja Rolle Jokela tuli syöttövaihdosta tekemään ässän.

- Niin paljon koitettiin kierrättää kuin mahdollista, loppui vaihdotkin kesken. Yhdessä kohtaa Simolla aukesi puolustuspallossa nenä ja Arttu tuli häntä paikkaamaan. Ja pelin lopussa Simo tuli mukaan rauhoittamaan tilannetta.

Lempon Tuomas Sillanpää esiintyi upeasti vanhassa kotisalissaan. 21 pistettä oli pelin isoin lukema ja hänet palkittiin Lempon parhaana.

- Joukkueen voitto oli tänään todellakin. Vaikea nostaa ketään erityisesti esiin, kaikki onnistuivat, Laakso kehui.

Kykyllä hakkuri Olli Saarenmaa palkittiin parhaana, hän teki 14 pistettä. Yleispelaaja Aivars Petrusevics oli totutun kova 18 pisteellään. LeKistäkin tuttu Aatu Pöllänen vaihdettiin yleispelaajana kesken pelin konkari Jaakko Aninkoon.

- Kyky ei ollut ehkä ihan terävimmillään. Saatiin syötöllä horjutettua heidän vastaanottopeliään, Laakso näki.

Lempo on viime peleissä ollut vahva ja ottanut täydet kuusi pistettä kärkipään Iskulta ja Kykyltä. Seuraavaksi edessä on Hakkarissa kuuma paikallispeli Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan 4.12.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Jani Liski ja libero Jyri Niemi 
Kyly: Ralfs Ozolins, Aivars Petrusevics, Mikko Väliaho, Olli Saarenmaa, Aatu Pöllänen, Mika Väliaho ja libero Henrik Heinänen

Tulospalvelu

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Kykyn paras pelaaja: Olli Saarenmaa

YLEISÖ: 156

PISTEET:

Lempo: Tuomas Sillanpää 21, Tomi Rumpunen 14, Tatu Härkönen 6, Simo Puttonen 6
Lempo: Aivars Petrusevics 18, Olli Saarenmaa 14, Mikko Väliaho 10

SEURAAVA PELI:

Lempo kohtaa ensi lauantaina 4.12. Pälkäneen Luja-Lukon kotihallissaan. Huomio: pelissä käytössä koronapassi. Kyky jatkaa kauttaan 5.12. Sammon vieraana.