Lempo-Volley lähtee sarjakärjessä joulutauolle - East taipui Hakkarissa

18.12.2021

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY - EAST VOLLEY 3-1 (19-25, 25-19, 25-15, 25-15)

18.12. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Hakkarissa nähtiin vaikean alun jälkeen Lempo-Volleylta komea esitys syyskauden päätteeksi. East tuli peliin tuulispään lailla, mutta Lempon saatua pelinsä uomiinsa oli jälki komeaa ja Lempo otti voiton 3-1.

Ottelun ensimmäiset 1,5 erää olivat savonlinnalaisten kapteenin Teemu Silventoisen show´ta. Silventoinen painoi pelkästään avauserään kahdeksan pistettä ja latoi hurjalla hyppysyötöllään useamman pisteen. Kun East pääsi avauserässä pyörittämään peliään loistavasta vastaanotosta, passari Henry Helkala sai pyörittää peliä Silventoisen ja hakkuri Taavi Tuomisen kautta komeasti.

East olikin avauserän herra alusta asti ja vei sen selvästi. Lempo otti erän puolivälissä yleispelaajavaihdot, kun kentälle tuotiin kokemusta Simo Puttosen ja Tomi Rumpusen voimin. Heidän mukaantulon myötä Lempo kavensi eroa hieman muttei tarpeeksi.

Kakkoserän lopun herra oli puolestaan Lempon Sten Kruuda, joka tuli kehiin kakkoserän puolivälissä ja merkkautti lyhyeen aikaan neljä pistettä. Lempon päävalmentajana sarjapelissä debytoinut Kari Nieminen käytti rohkeasti vaihtoja ja Joel Itänen palasi kentälle, nyt hakkuriksi aloitettuaan pelin yleispelaajana kakkoserän aikana. Erä oli tasainen ja johto vaihteli, mutta Lempo sai nyt selvästi enemmän irti omilla syötöillään: kakkoserään kolme ässää ja muutama tärkeä torjuntapiste. Ne käänsivät erän Lempolle.

Kolmannessa erässä Lempo jatkoi toisen erän hyvällä höyryllä ja nosti selvästi tasoaan. Useampi pitkä pallo puolustuksien jälkeen kääntyivät kotijoukkueelle ja Lempo repi eroa heti alusta. Kruudan lisäksi Puttonen ja Itänen toivat paljon ratkaisuvoimaa ja libero Jyri Niemi esitti muutaman maailmanluokan puolustuksen. East otti passariksi Jonne Väisäsen kesken erän. Silventoinen takoi yhä tehokkaasti mutta jäi kolmannessa erässä hieman yksin Eastin hyökkäyspelissä ja Lempo pystyi paukuttamaan laajasti pisteitä. Erä tuli kotijoukkueelle peräti kymmenen pinnan erolla.

Neljäs erä jatkoi Lempon vahvaa noususuhdannetta. Jo erän alusta Lempo otti pienen karkumatkan, jota kasvatti piste pisteeltä. Syöttöpeli kulki mallikkaasti, hakkurina upeasti pelannut Itänen takoi erään kaksi ässää. Eastiltä loppui hieman puhti ja virheiden määrä kasvoi. Lempon vahva puolustuspeli toi hienoja pisteitä ja se nosti kotijoukkueen henkeä.

Niinpä Lempo otti myös neloserän voiton kymmenellä pisteellä. Voitolla Lempo lähti joulutauolle sarjakärjessä! Eastin Silventoinen tempoi komeat 20 pistettä, mutta ei pystynyt vastaamaan Lempon laajaan tulivoimaan: kuusi pelaajaa teki viisi pinnaa ja heistä kolme yli kymmenen.

- Meidän käyrä meni ylös, Eastin meni alas, tiivisti Lempon parhaana palkittu Sten Kruuda.

- Alussa näytti, että mitähän tästä tulee. Mutta meillä on laaja rinki ja saatiin penkiltä voimaa, Kruuda viittasi toimiviin vaihtoihin.

Lempon Joel Itänen oli tyytyväinen isoon kuvaan.

- Oma ja joukkueen peli oli ihan hyvää. Avauserään kaveri tuli kovaa ja oli kyllä hyvä, Itänen jakoi tunnustusta.

Kruudalla oli selvä näkemys, mihin peli ratkesi.

- Me saatiin meidän oma henkemme päälle ja suunta oli ylöspäin koko pelin.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Arttu Moisio, Veeti Ahlfors ja libero Jyri Niemi
East: Henry Helkala, Teemu Silventoinen, Simo Suppola, Taavi Tuominen, Ilkka Sairanen, Jussi Pukkinen ja libero Aleksi Lipsanen

SEURAAVA PELI:

Lempon vuosi 2022 käynnistyy jo 2. tammikuuta vieraspelillä Luja-Lukkoa vastaan Pälkäneellä. East puolestaan pelaa vielä sunnuntaina 19.12., juuri Pälkäneen vieraana.