Lempo teki seuraennätyksen voittoputken pituudessa - NaPasta voitto 3-0

19.2.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – NAPAPIIRIN PALLOKETUT 3-0 (25-17, 25-19, 25-7)

19.2. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Otteluisäntä: Lempäälän Rotaryklubi

Lempo-Volley teki helmikuisena lauantai-iltapäivänä seurahistoriaa: 3–0 (25–17, 25–19, 25–7) -kotivoitto Napapiirin Palloketuista oli kymmenes peräkkäinen runkosarjavoitto yhden sarjakauden aikana ja rikkoi kauden 2019–2020 yhdeksän voiton ennätyksen.

Vastustaja oli varsin kapealla ja siipirikkoisella ryhmällä liikenteessä. NaPalla oli mukana vain kahdeksan pelaajaa ja joukkueesta puuttuivat muun muassa ykköshakkuri Oskari Seppä ja ykköspassari Ari-Matti Puhakka. Niinpä päävalmentaja Jukka Mäkihannu marsitti normaaliakin nuoremman joukkueen Hakkarin parketille.

Nuori NaPa esitti varsin ennakkoluulottomia otteita kahdessa avauserässä, haastoi Lempo parhaan kykynsä mukaan ja iloitsi onnistumisista. Kuitenkaan rutiinitaso ja virhekontrolli eivät riittäneet Lempon todelliseen haastamiseen. Avauserää mentiin kymmennen pisteen korville NaPan johdossa, mutta kun Lempon kone käynnistyi, ei vierasjoukkue piikkipaikalla enää käynyt.

– Tiedettiin, että kaverilla oli vähän kokoonpanonohuolia. Se johti aika klassiseen tilanteeseen lentopallokentillä vuosien varrella. Pikkuisen oli keskittymispuolella herpaantumista, mikä näkyi syöttö- ja hyökkäysvirheinä. Saatiin homma sitten pelin aikana kasaan paremmin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo niputti pelin.

Lempo oli saanut mukaansa viime pelistä puutuneet Jyri Niemen ja Tomi Rumpusen, ja Niko Montonen teki paluun 1-sarjakokoonpanoon kolmen kuukauden jälkeen kuntouduttuaan loukkaantumisestaan. Niko pääsi kentälle tuplavaihdoissa hakkurin roolissa.

Lempo lähti kokoonpanollisesti kova pää edellä ja pyöritti rotaatiotaan erien kuluessa. Avausvuoron sai keskitorjuja Jani Liski. Tuplavaihdossa Ville Tuki ja Montonen pelasivat erien loput kentällä ja yleispelaaja Arttu Moisio korvasi Simo Puttosen toisessa erässä. Kentällä kävivät myös Tommi ja Kalle Nieminen.

– Hyvin onnistuivat vaihtopelaajat tänään ja toivat virtaa kentälle. Starttikuusikko ei ehkä ihan päässyt rallattelemaan. Jätkät treenaa hyvin ja kovaa, oli hienoa, että saivat peliaikaa ja onnistumisia, Alatalo kommentoi.

Peli ei noussut tasollisesti kauden kärkikastiin. Molemmilla nähtiin paljon hyökkäys- ja syöttövirheitä. Ehkä myös sen myötä valikoimista haettiin myös paljon peippejä pelin edetessä. Lopulta hyökkäysvoima oli Lempon puolella ja erät kääntyivät kotijoukkueelle. Myös syöttöruudusta Lempo sai enemmän apuja. Vaikka ässiä ei juuri tullut, Lempo sai NaPan vastaanoton kolmen metrin viivan huonommalle puolelle.

Lempon parasta oli kolmas erä, jossa NaPa jäi jyrän alle saaden vain seitsemän pistettä. Myös erävoittomarginaalissa Lempo teki uuden ennätyksen, kun parin viikon takaisesta 25–8-erävoitosta KaVea vastaan meni pinna paremmaksi. Pitkä erätauko muutti Lempon peliä selvästi, virheet jäivät pukukoppiin, ässiä tuli neljä eikä NaPa pysynyt enää millään kyydissä.

– Pitkällä tauolla kopissa puhuttiin, että ruvetaan itse pelaamaan huolellisemmin ja siinä sitten onnistuttiin kolmoserään. Kahdessa avauserässä tehtiin virheitä paljon ja annettiin niillä kaverille saumaa. Otettiin niitä pois ja saatiin paremmin sitä kautta pelistä kiinni, Lempon parhaana palkittu Joel Itänen analysoi.

Lempon Itänen oli vahvalla pelipäällä. Hän sai passeja etenkin kutospaikalle ja käytti tilaisuutensa hyvin hyväkseen. Sten Kruuda loisti syöttöruudussa ja Jani Liski hyökkäyspelissä. Ville Tuki passasi pitkät pätkät laadukkaasti ja oli myös vahva syöttöpaikalla. NaPalla nuorten maajoukkuepelaaja Mikko Määttä pelasi yleispelaajana vahvan pelin ja osoitti useamman kerran taitavuuttaan vaativissa verkkotilanteissa ja taiteili niistä pisteitä. Jan Kangas tuli kesken peliin mukaan toiseksi yleispelaajaksi, joten NaPa käytti koko rosteriaan.

– Ihan jees peli itseltä. Ei tullu hyökkäyspelissä turhia virheitä juurikaan. Ja hyvistä passeista on mukava lyödä, Itänen kertoi.

– Alussa vähän tärisi jännityksestä, mutta siitä pikkuhiljaa parani, kun sai kentällä toistoja. Noususuuntainen esitys itsellä, Lempon nälkäisimpänä palkittu Ville Tuki kertoi.

Pelin erikoisuus oli Lempo-libero Jyri Niemen tekemä piste. Upea vasemman käden pelastus sivurajalta painui suoraan NaPa-puolelle ja putosi hämmentyneiden NaPa-pelaajien keskelle kenttään. Myös punakortti nähtiin, sen sai NaPa-valmentaja Mäkihannu.

Lempon kausi jatkuu ensi lauantaina paikallispelissä sarjanelosta Iskua vastaan Pyynikin palloiluhallissa.

– Tarvitaan kova treeniviikko, vastus kovenee. Lähdetään hyvän treeniviikon myötä kaatamaan Iskua, Joel Itänen suunniteli tulevaa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Jani Liski, Tuomas Sillanpää, Joel Itänen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

NaPa: Riku Hämäläinen, Arttu Lotvonen, Jeremia Heinonen, Urho Alanen, Mikko Määttä, Arttu Ahonen, libero Mikko Kujanpää

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Joel Itänen
NaPan paras pelaaja: Urho Alanen
Lempon nälkäisin pelaaja:  Ville Tuki

PISTEET:

Lempo: Joel Itänen 8, Tuomas Sillanpää 8, Jani Liski 8, Sten Kruuda 5

NaPa: Mikko Määttä 5, Urho Alanen 4, Arttu Ahonen 2, Arttu Lotvonen 2

YLEISÖ: 102

SEURAAVA PELI:

Lempo jatkaa pelejään ensi lauantaina 26. helmikuuta kärkipelissä Rantaperkiön Iskua vastaan Tampereella. NaPa pelaa jo sunnuntaina 20.2. Pälkäneen vieraana.

Haastattelussa Joel Itänen, Ville Tuki ja Tuomas Alatalo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

NaPan raportti

Kuva: Kari Kautto