Lempo-Volley eteni A-poikien SM-finaaleihin

17.2.2024

A-poikien välieräturnaukset miteltiin lauantaina 17.2.2024. JyväsLentis järjesti A-lohkon turnauksen Jyväskylässä Kuokkalan Graniittissa ja Lempon lisäksi vieraiksi saapuivat PuMa sekä PuMa A2p.

Pelipäivän avasi JyLe-Lempo-ottelu. Ennakolta oli jo tiedossa, että välieriä edeltäneen poolikierroksen A-poolin voittanut JyLe olisi päivän kovin vastus. Lempo lähti peliin rennolla meiningillä ja sai palkaksi hyvännäköistä peliä, vaikkakin JyLe voitti ensimmäisen erän 25-20. Toisessa erässä Lempon peli oli virheherkkää ja se näkyi myös pisteissä, jotka JyLe vei 25-17 ja samalla ottelu JyLelle erin 2-0.

Seuraavassa pelissään Lempo sai verkon toiselle puolelle tunnetusti tiukan vastuksen, kun kentälle asteli PuMa. Erien alut lähtivät liikkeelle suhteellisen tasaisina ja PuMa pystyi irtautumaan hienoiseen johtoasemaan ja pitämään sitä pitkään. Lempo haki esiin kuitenkin taisteluvaihteensa ja osoitti sitkeytensä paineen alla ottaen 2-0 voiton Pumasta eräpistein 25-22, 28-26.

Lempon turnauspäivän päätti ottelu PuMa A2p-joukkuetta vastaan. Peli itsessään oli Lempolle tuskien taival ja välillä kynnettiin varsin syvissä vesissä, mutta lopulta saatiin kuitenkin tahkottua tärkeä 2-0-voitto vastustajasta.

Välieräturnauksen sijoituksien ja finaaliturnaukseen menevien joukkueiden osalta lempolaiset joutuivat vielä jännittämään päivän viimeisen JyLe-Puma-ottelun etenemistä. JyLe oli jo ennen ottelua varmistanut lohkovoiton, mutta lohkon kakkossijan kohtalo oli vielä auki. JyLen ottaessa ensimmäisessä erässä voiton PuMasta, varmisti se Lempon sijoittumisen paremman eräsuhteen turvin lohkon kakkossijalle.

Lempon A-poikien matka siis jatkuu A-poikien finaaliturnaukseen kahdeksan parhaan joukkoon. Muut finaaliturnauksen joukkueet ovat: JyLe, Isku, LiVo, KempeLe, Valepa, PuWo ja KaPo.

Finaaliturnaus pelataan 20.-21.4.2024. Järjestäjästä ei ole vielä tietoa.