Lempo-Volley M1 siirtyy helmikuussa pelaamaan uuteen Lempäälä-areenaan

1.2.2024

Lempo-Volleyn 1-sarjaa pelaavat naisten ja miesten edustusjoukkueet siirtyvät pelaamaan uudelle Lempäälä-areenalle helmikuusta 2024 lähtien.

Uuden upean areenan avajaisia juhlitaan 14. helmikuuta. Siitä lähtien Lempon 1-sarjajoukkueiden kotikenttänä toimii Lempäälä-areena Hakkarin liikuntahallin sijaan.

Lempäälä-areena sijaitsee aivan kauppakeskus Ideaparkin vieressä, osoitteessa Ideaparkinkatu 2 Helsinki–Tampere-moottoritien vieressä.

– Lempääläisessä sisäpalloilussa siirrytään uuteen aikakauteen Lempäälä-areenan myötä. Uusi areena mahdollistaa paljon. Se mahdollistaa ottelutapahtumien laajentamisen, sijaintinsa puolesta hyvän saavutettavuuden sekä palvelutarjonnan kauppakeskus Ideaparkin myötä. Nämä kaikki kolme asiaa ovat keskeisiä komponentteja tulevaisuuden eri urheilutapahtumien toteuttamisessa, Lempo-Volleyn puheenjohtaja Ossi Vesanen kertoo.

Uudessa areenassa on 500 katsojan katsomo ja lisäkatsomoilla areenaan voi saada huomattava määrä lisäpaikkoja. Korkeutta areenassa kattopalkkeihin on 9 metriä ja kattoon 13,9 metriä.

– Rakenteellisesti areenalla voidaan lentopalloa pelata kahdella eri lohkolla, jossa kussakin on kaksi hyvän syöttötilan kenttää. Tämä mahdollistaa isojenkin turnauksien järjestämisen tulevaisuudessa. Lisäksi on tietysti koko salin pääkenttä, joka omalla väripohjallaan tuo ammattitason lentopallokentän olosuhteet, Vesanen kertoo.

Areenan avajaisia vietetään keskiviikkona 14.2. kello 16 alkaen. Avajaisiin on vapaa pääsy ja tarjolla on Lempäälän kunnan tarjoamat kakkukahvit. Avajaisissa pelataan myös areenan ensimmäinen virallinen ottelu, kun Lempon miesten 1-sarjajoukkue kohtaa ylemmän jatkosarjan huippupelissä Kuortaneen Murikat kello 18. Myös tähän otteluun on vapaa pääsy.

Naisten 1-sarjajoukkueen ensimmäinen ottelu areenassa pelataan sunnuntaina 18.2. Tapanilan Erää vastaan.

– Yksityiskohtia viilaillaan areenan osalta varmasti vielä tulevaisuudessa, mutta jo nyt on selvää, että olemme ottamassa askeleen kohti sitä tasoa, jota urheiluhalleilta tänä päivänä vaaditaan. Haluankin kiittää Lempäälän kuntaa rohkeasta ja onnistuneesta päätöksestä toteuttaa tämä hallihanke ja mahdollistaa mahtavat urheilulliset puitteet lempääläiselle sisäpalloilulle myös tulevaisuudessa.

Hakkarin liikuntahallissa viimeiset 1-sarjapelit pelataan 4.2. (Lempo N1 – Turun Urheiluliitto) ja 11.2. (Lempo M1 – Oulun Kisko). Hakkarissa jatkuu yhä osan Lempon joukkueiden toimintaa ennen liikuntahallin remonttia.

– Samalla, kun uudesta viehättyy niin vanhasta haikeutuu. Legendaarinen Hakkarin liikuntahalli on tarjonnut vuosikymmenien aikoina kodin lempääläiselle lentopallolle ja moni huipulle noussut pelaaja on siellä junioripolkunsa ensiaskeleet ottanut. Hakkari ei ollut vain liikuntahalli jossa harjoiteltiin ja pelattiin. Hakkari oli paikka, joka loi turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen kaikille pelaajille, valmentajille, vanhemmille, kannattajille ja taustahenkilöille. Sitä kutsutaan kodiksi ja sitä myös Hakkari kirjaimellisesti meille lempolaisille on ollut, Vesanen muistelee.

LEMPÄÄLÄ-AREENAN AVAJAISET KE 14.2. KLO 16 ALKAEN, VAPAA PÄÄSY. KLO 18 MIESTEN 1-SARJAPELIT LEMPO-MURIKAT, VAPAA PÄÄSY. TERVETULOA!

Uuden Lempäälä-areenan tulevat ottelut

Ke 14.2. Lempo-Volley – Kuortaneen Murikat kello 18 (miesten 1-sarja, vapaa pääsy)

La 17.2. Lempo-Volley – East Volley kello 15 (miesten 1-sarja)

Su 18.2. Lempo-Volley – Tapanilan Erä kello 15 (naisten 1-sarja)

Su 3.3. Lempo-Volley – Puijo Wolley kello 15 (naisten 1-sarja)

Lisäksi maaliskuussa alkavat pudotuspelit pelataan Lempäälä-areenassa.

Lempäälä-areenan otteluihin miesten jatkosarjassa ja naisten runkosarjassa käyvät kausikortit ja lippujen hinnat pysyvät samoina kuin Hakkarissa. Pudotuspeleissä kausikortit eivät käy, pudotuspelilippujen hintoja ei ole määritelty vielä.

Kuvat: Enna Huurne / Huurne Visuals