Haastattelu: Joel Itänen saapui Nurmosta Hakkarin ilopilleriksi

5.1.2022

Lempo-Volleyn kausijulkaisussa 2021-2022 julkaistiin 1. tammikuuta miesten 1-sarjan Joel Itäsen haastattelu. Julkaisemme artikkelin nyt myös M1-joukkueen kotisivuilla.

Kausijulkaisua kokonaisuudessaan voit lukea täältä.

Nurmosta Lempoon siirtynyt Joel Itänen on saanut jo liigadebyyttinsäkin tällä kaudella. Joel kertoo kuulumisistaan kauden ollessa puolivälissä.

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue uudistui hieman viime kaudesta ja yksi uusista pelaajista oli 20-vuotias Joel Itänen. Viime kaudella Nurmon Jymyn 1-sarjajoukkueessa pelannut Itänen saapui Tampereella opiskelemaan ja samalla pelaamaan Lempäälään.

Itänen on pelannut Lempossa sekä yleispelaajana että hakkurina. Hakkariin hän saapui ikään kuin hakkurin papereilla, mutta iso osa kaudesta on mennyt yleispelaajana. Hakkurin paikka puolestaan on tullut tutuksi Mestaruusliigassa, jossa hän on päässyt tekemään debyyttinsä Akaa-Volleyn paidassa farmipelaajana.

– Olihan se hienoa päästä kokeilemaan, Itänen kertoi joulukuisen debyyttinsä jälkeen.

Syyskauden jälkeen Itänen on Lempon pistepörssissä toisena 109 pisteellä ja tehnyt vaikutuksen Hakkarin kotiyleisöön.

– Alkukausi on kyllä sujunu hyvin omalta ja joukkueen osalta. Peliä ollaan pystytty kehittämään alkukauden aikana yllättävänkin hyvin ja tauon jälkeen on hyvä lähteä parantamaan joukkueen suorituskykyä ratkaisupeleihin tähdäten, Itänen kertoo syyskaudesta, jonka Lempo päätti sarjakärjessä.

Lentopallon lisäksi syksyyn on kuulunut fuksisyksy Tampereen yliopistossa historian opiskelun parissa.  

– Tampereelle olen sopeutunu oikein hyvin! Opiskelut on onnistunu ainaki toistaiseksi hyvin, vaikka lentopallo viekin paljon aikaa.

Myös Lempäälään ja uuteen joukkueeseen nuori pohjalainen on sopeutunut mallikkaasti. Pohjilla on jo useampi kausi 1-sarjaa Nurmossa.

– Lempossa on ollut erittäin hyvä pelata ja treenata. Erityisesti, kun taustat on kunnossa ja homma pyörii siltä osalta mallikkaasti, on ollu todella helppo keskittyä olennaiseen. Lempo oli kyllä oikea valinta tälle kaudelle. Hakkari on ollut erittäin hyvä kotisali ja kotipelien tunnelma on aina hyvä.

Miltä tämän kauden 1-sarja vaikuttaa mielestäsi?

– 1- sarja tällä kaudella on ainakin toistaiseksi jakautunut sillä tavalla, että kärkipään joukkueet voivat olla hyvin tasokkaita, kun taas tämän hetken sarja nhäntäpään peli tuntuu vaihtelevan päivittäin. Kevätkausi on aina hieman erilainen kuin syyskausi, kun pelit alkavat olla yhä tärkeämpiä pleijareiden lähestyessä ja jokainen joukkue haluaa päästä mukaan. Tällöin tähänastisesti  heikomman menestyksen  joukkueet saattavat parantaa peliään yllättävänkin paljon, Itänen heittää akateemistasoisen analyysin.

Ketä Lempo-Volleyn pelaajaa kannattaa seurata tarkasti kevätkaudella?

– Kevätkaudella kannattaa seurata Tomi Rumpusta. Nuori kaveri joka innostuu ja syttyy varmasti, kun ratkaisupelit lähestyvät, Itänen uskoo.

KUKA?

Joel Itänen

Numero 10

Pelipaikka: yleispelaaja/hakkuri

Pituus: 191 cm
Syntymävuosi 2001

Viime kausi: Nurmon Jymy 1-sarja
Mistä kotoisin: Vaasa
Kasvattajaseura: Seinäjoki-Lentis

Joel Itäsen pelaajakortti

Kuvat: Kari Kautto

Kuva kausijulkaisun haastattelusta: