Lempo nousi jatkosarjan kärkeen - Erien vahvat alut ratkaisivat East-voitossa

17.2.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA LEMPO-VOLLEY – EAST VOLLEY 3–1 (21–25, 25–16, 25–22, 25–15)

17.2.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volley pelasi miesten 1-sarjassa seitsemään päivään kolme kovaa kotipeliä ylemmässä jatkosarjassa. Jakso sisälsi niin Hakkarin jäähyväiset kuin Lempäälä-areenan avauspelit. Saldoksi tuli lopulta täydellinen 9/9 pistettä. Kolmas kotivoitto putkeen tuli lauantaina, kun Lempo tasasi tilit East Volleyn kanssa 3–1 (21–25, 25–16, 25–22, 25–15) -voitolla.

Voitolla Lempo nousi ylemmän jatkosarjan kärkeen. Lempo voitti Kiskon, Murikat ja Eastin samoin eräluvuin 3–1 viikon sisällä. Lempo ja East ovat kohdanneet nyt neljästi, molemmat ovat voittaneet kahdesti kotikentällään.

– Viikkoon kolme peliä ja yhdeksän pinnaa. Tosi tyytyväinen, että saatiin taas kotivoitto, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti oleellisimman.

East joutui antamaan hieman tasoitusta, kun tärkeä yleispelaaja Teemu Silventoinen ei pystynyt pelaamaan, vaan oli päävalmentajana vaihtopenkillä. 

Siitä huolimatta East Volley avasi pelin todella hyvin ja oli avauserässä selvästi Lempoa edellä. Lempäälä-areena ei selvästi ole vielä tullut täysin tutuksi Lempolle, koska myös Murikat-pelissä Lempo hävisi avauserän ja nousi 3–1-voittoon. Tiukka pelitahti vaikutti tuoneen piimää lempolaisten pelaamiseen ja kone käynnistyi hitaasti. 

– Henkinen valmistautuminen ei ihan onnistunut. Lähdettiin odottamaan, että peli vain tulisi meille, eikä oma peli sitten lähtenyt käyntiin, Alatalo harmitteli. 

Lempolla Ville Tuki passasi koko pelin. Avauserän aikana tehtiin kaksi vaihtoa, kun Anssi Vesanen ja Veeti Kosonen korvasivat Tuomas Sillanpään ja Daniel Heinosen. Avauserää se ei kääntänyt, mutta toisesta erästä lähtien Lempo rupesi viemään peliä selvästi.

– Onneksi saatiin käännettyä peli vaikean startin jälkeen ja penkiltä löytyi nuorta voimaa, kuten Anssi Vesanen ja Veeti Kosonen. Se kertoo, että meillä on laajuutta materiaalissa ja Ville pelasi hienon passipelin, Alatalo kiitteli.

Kolmessa Lempon voittoerässä kotijoukkue nappasi heti erien alussa selvästi johtoaseman. Toiseen erään Lempo löi taululle 9–2-johdon, kolmanteen ja neljänteen 7–2-johdot. Lempo sai syötöllään Eastin vastaanottoa vaikeuksiin ja puolustuspeli toi jatkopallopisteitä Lempolle. Vahvat alut loivat Lempolle ison edun pelin edetessä.

Kolmannessa erässä East kuroi Lempon pitkän etumatkan lähes kiinni, mutta Lempon kokemus käänsi tiukan loppuerän kotijoukkueelle. Neloserässä Lempo lasketteli selvään voittoon.

Lempolta löytyi monia onnistujia. Parhaana palkittu konkarihakkuri Vesanen pelasi lähes koko pelin ja tehoili 19 pistettä vähillä virheillä. Vesanen on osoittanut nopeasti arvonsa Lempon ryhmässä.

– Oliko nyt neljäs vai viides kerta koko porukalla tässä salissa, koko ajan päästään paremmin kiinni tähän pelikenttään, Vesanen tuumi.

– Onhan se taas tuntunut oikein mukavalta. Koppielämä oli iso juttu, sitä on hienoa elää taas, hän kommentoi paluutaan.

Ville Tuki passasi hienosti, Veeti Kosonen onnistui taas kasvattajaseuraansa vastaan (11 pistettä) ja Jami Törrö kaivoi ison tukun puolustuksia.

– Oli mukava pelata taas koko peli. Alku lähti yskähdellen, mutta saatiin paremmin ja paremmin pelistä kiinni. Yhdeksän pinnaa on kova temppu, näkyy että ollaan viime viikot treenattu paremmin, Tuki kertoi.

Eastin parhaana palkittiin passari Henry Helkala. Arttu Moisio ja Taavi Tuominen olivat kovimmat tehopelaajat, mutta heidän takanaan tehovoima jäi hieman vajaaksi Silventoisen puututtua.

Lempo pelaa kolmen kotipelin jälkeen kaksi vierasottelua ennen pudotuspelejä.

– Tiistaina jatketaan treenisalilla ja vielä olisi kaksi kovaa vieraspeliä Murikat ja Kisko jatkosarjassa jäljellä, Alatalo katsoi tulevaan.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Anssi Vesanen

East paras pelaaja: Henry Helkala

Lempon nälkäisin pelaaja: Ville Tuki

Raadissa Lempäälän-Vesilahden Sanomista Erkki Koivisto

Yleisö: 138

Pisteet

Lempo: Anssi Vesanen 19, Veeti Kosonen 11, Simo Puttonen, Ville Tuki 8

East: Taavi Tuominen 13, Arttu Moisio 11, Waltteri Kainulainen 4, Heikki Piippo 4

Seuraava peli:

Lempo pelaa jatkosarjassa vielä 24.2. Kuortaneen vieraana ja 3.3. Kiskon vieraana ennen pudotuspelejä. East pelaa jatkosarjan päätöpelinsä 24.2. Kiskoa vastaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

East: Henry Helkala, Niklas Makkonen, Waltteri Kainulainen, Taavi Tuominen, Arttu Moisio, Heikki Piippo ja libero Juho Rusko