Lempolta tyylikäs paluu pelitauolta - Iskusta voitto paikallispelissä

11.11.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – RANTAPERKIÖN ISKU 3–0 (25–15, 25–18, 25–20)

11.11.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Miesten 1-sarjassa Lempo-Volley palasi hienolla esityksellä kolmen viikon pelitauoltaan lauantaina isänpäivän aattona. Kotikentällä Hakkarissa Lempo voitti paikallispelissä tamperelaisen Rantaperkiön Iskun 3–0 (25–15, 25–18, 25–20).

Samalla Lempo on tähän asti ainoa joukkue 1-sarjassa ilman yhtään nollan pisteen ottelua. Lauantain kärkipelissä East Volley voitti Kiskon Savonlinnassa 3–0. Kisko johtaa sarjaa nyt kahden pisteen erolla kakkoseen Eastiin ja kolmoseen Lempoon. Lempolla on peli vähemmän pelattuna kuin Kiskolla ja kaksi vähemmän kuin Eastilla. Isku on neljäntenä pisteen Lempon ja Eastin takana.

Hakkarissa nähtiin hyvin latautunut ja taukonsa oikeisiin asioihin käyttänyt lempääläisryhmä. Nuori Iskun joukkue johti peliä vain muutamia hetkiä erien aluissa, mutta pääosin ottelu oli lempääläisten hallussa.

– Syöttö-vastaanotossa oltiin tänään tosi paljon edellä Iskua. Sitä kautta päästiin viemään pelin kulkua. Puolustuspelikin alkoi paranemaan avauserän jälkeen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi.

Lempon Tommi Nieminen pääsi ensi kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon ja täytti paikkansa hienosti. Varsinkin vastaanottopuolella yleispelaaja Nieminen pelasi loistopelin.

– Meillä oli vähän alussa vaikeuksia saada oma peli rullaamaan. Kun se saatiin uomiinsa, peli pysyi aika hyvin kasassa loppuun asti. Esitys oli riittävä tänään kolmeen pisteeseen, Nieminen kertoi.

Lempääläiskasvatin pistesarake oli nollissa, joten hyökkäyspeliin jäi vielä petrattavaa. Toki isoimman hyökkäysvastuun kantoivat tällä kertaa muut lempolaiset.

– Vastaanottopeli pysyi ihan hyvin kasassa, hyökkäyspelistä ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Yhden hyökkäystapon sain, mutta sekin vietiin verkkovirheellä pois, Nieminen naureskeli.

Lempo-Volley avasi pelin todella vahvalla syöttöpelillä. Varsinkin kotijoukkueen leijasyöttö sai Iskun vastaanoton vaikeuksiin. Petteri Friberg valitsi kolmen yleispelaajan systeemin, jossa hakkuri vaihteli. Se ei kuitenkaan avauserässä tuonut vastaanottopeliin varmuutta.

Isku esitti muutaman kerran kovaa hyppysyöttöreserviään, mutta Lempon vastaanotto toimi hyvin Niemisen, Jami Törrön ja Daniel Heinosen nostaessa palloja passari Matti Toivolalle.

Kakkoserään Isku teki heti taktisen muutoksen, kun yleispelaajatriosta Juho Panu siirtyi pelkästään hakkuriksi. Isku saikin vastaanottoaan tasapainoon ja oli erän alun pienessä johdossa. Lempo pysyi kuitenkin mukana, mutta pieni huolimattomuus piinasi helpoissa palloissa.

Erän loppua kohden kokeneempi kotijoukkue kuitenkin vähensi virheitä, kun Isku puolestaan sortui niihin useammin. Daniel Heinosen kaksi peräkkäistä ässää toivat Lempolle tärkeää eroa ja 16–11-johdon, jota Lempo puolusti onnistuneesti erän loppuun. Veeti Kosonen tuli loppuerästä kehiin ja teki tärkeitä voitokkaita suorituksia.

Kolmannen erän Lempo sai pelata koko ajan turvallisessa muutaman pisteen johtoasemassa. Isku ei pystynyt nousemaan haastoon erävoitosta, usein hyvät nousut tyssäsivät viimeistään syöttövirheisiin. Lempo sai muutamia maukkaita jatkopallovoittoja hienojen puolustuksien kautta, jotka toivat hyvää henkeä tekemiseen. Myös hyökkäysvoimassa ja -laadussa Lempo oli lauantain ottelussa piirun verran edellä.

Iltapäivän tehokkain oli Lempon parhaana palkittu Heinonen. Hakkuri Tuomas Sillanpää komppasi 11 pisteellä ja keskipelaajaduo Aatu Pöllänen ja Eetu Ahonen olivat taas tehokkaita 8 pisteellään. Varsinkin Ahonen esitti muutaman todella komean tappotorjunnan. Iskun tehokkain oli 10 pisteen Juho Panu, joka on Jyryn ja Lempon junnupolun kasvatti.

Lempo pääsee jatkamaan paikallispeliputkeaan heti ensi viikon sunnuntaina, kun vastassa on samainen Isku Pyynikillä.

– Kyllähän paikallispelit ovat marraskuun keskelle mukava piriste. Kun kauden alkuhuuma on muisto vain ja pudotuspelit ovat vielä kaukana, paikallispelit tuovat hyvän piristeen otteluohjelmaan tässä kohtaa kautta, Tuomas Alatalo kertoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Daniel Heinonen

Iskun paras pelaaja: Juho Panu

Lempon nälkäisin pelaaja: Tommi Nieminen

Yleisö: 189

Pisteet

Lempo: Daniel Heinonen 13, Tuomas Sillanpää 11, Eetu Ahonen 8, Aatu Pöllänen 8

Isku: Juho Panu 10, Oskari Sarajärvi 8, Henrik Henschel 6

Seuraava peli:

Joukkueet kohtaavat viikon päästä sunnuntaina 19.11. Pyynikillä uudestaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Tommi Nieminen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Daniel Heinonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Isku: Henri Strengell, Juho Panu, Anton Kokki, Henrik Henschel, Oskari Sarajärvi, Boris Fiykov ja libero Viljami Mäyrä

Kuvat: Petri Huhtinen