Lempo nollasi sarjakärki Kiskon vahvalla esityksellä

9.12.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 3–0 (25–21, 27–25, 25–19)

9.12.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley jatkoi vahvaa kotivirettään ja palasi Sampo-vierastappion jälkeen näyttävästi voittojen tielle 1-sarjassa. Lempo nollasi sarjakärki Oulun Kiskon Hakkarin parketilla vahvalla tekemisellä erin 3–0 (25–21, 27–25, 25–19). Kotivoittoja on putkeen nyt 30 runkosarjassa.

Lempo nousi samalla sarjakakkoseksi ohi sunnuntaisen vastuksen East Volleyn ja kahden pisteen päähän Kiskosta.

Lauantaina nähtiin todella tasapainoinen ja ehyt Lempo, joka ei antanut Kiskolle pitkiä hallintajaksoja, vaan pysyi pelin päällä. 

– Sopiva lataus oli aistittavissa ennen peliä, se ei mennyt yli. Haluttiin näyttää, että ei meitä tässä sarjassa kannata unohtaa. Hyökkäyspeli oli todella hyvää, Kiskon torjunnat jäivät vähiin. Vastaanotto toimi tänään myös oivallisesti ja oli voiton pohja, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi.

Lempo sai kokoonpanoonsa takaisin kolme Sampo-pelistä puuttunutta pelaajaa ja avauskokoonpanoon palasivat Daniel Heinonen ja Simo Puttonen yleispelaajien paikalle. Heinonen loisti hyökkäys- ja syöttöpaikalla, Puttonen vastaanotossa ja henkisenä johtajana kentällä.

Lempo aloitti avauserän terävästi aivan avauspalloja lukuun ottamatta. Kotijoukkue sai pahalla syötöllään vaikeutettua Kiskon hyökkäystä sen verran, että sai torjunnoilla ja ässillä parin pisteen etumatkan. Neljän pisteen ero riitti, vaikka Kisko nousi parhaimmillaan pisteen päähän. Heinonen ja Tuomas Sillanpää vastasivat pitkälti hyökkäystehoista.

Toiseen erään Kisko otti paremman alun ja hallitsi erää hienokseltaan, aivan kuin Lempo avauserää. Lempo ajoi eron kertaalleen kiinni, mutta antoi virheillään Kiskolle heti edun takaisin. Lempon Daniel Heinonen toi kotijoukkueen peliin mukaan hienoilla suorituksillaan ja kun tukea tuli muulta joukkueelta, Lempo meni johtoon saatuaan Kiskon edun uudestaan kiinni. Lopulta kolmannesta eräpallosta Tuomas Sillanpää ratkaisi ja vei Lempon pitkälle tauolle 2–0-johdossa.

Kolmas erä oli Lempolta pelin parasta tekemistä. Koko pelin Lempo pommitti syötöillään Kiskon yleispelaaja Arttu Lotvosta, jonka korvasi kolmoserässä Markus Tammela. Lempo saikin syötöllään hyvin tuhoja aikaan läpi pelin. Aatu Pölläsen oiva syöttöputki teki Lempolla lisää etumatkaa ja Lempo sai viiden pisteen kaulan. Kisko pyrki Otso Hakalan ja Veeti Parkkisen suorituksilla pääsemään mukaan, mutta Lempo onnistui saamaan tärkeitä torjuntoja ja Kisko sortui myös virheisiin. Niinpä kolmas erä tuli Lempolle aiempia hieman selvemmin.

Lempon parhaana palkittiin passari Matti Toivola, joka kuormitti hyökkääjiä viisaasti ja otti muun muassa yhden komean tappotorjunnan.

– Rauhallista tekemistä ja hyvää lentopalloa meiltä tänään, Toivola tiivisti.

Lempon ryhmässä oli iso kasa onnistujia. Eetu Ahonen merkkautti komeat 11 pistettä kolmeen erään keskitorjujalle. Tuomas Sillanpää ja Daniel Heinonen olivat tehopelaajat 14 ja 13 pisteellään. Sillanpää pelaa vahvaa syyskautta ja oli taas tehokas läpi illan.

Kiskolta kannattaa painaa Eeli Kuukasjärven ja Veeti Parkkisen nimet mieleen. Nuori passari Kuukasjärvi pyöritti peliä monipuolisesti ja kovaa lyövä Parkkinen tuli muutaman kerran Lempo-torjunnan päältä. Kaksikko nähdään varmasti pian myös Mestaruusliigassa.

Lempo jatkaa pelejään heti sunnuntaina kotikentällä, kun Savonlinnan East Volley matkaa Hakkariin.

– Meillä oli syöttö-vastaanotto todella hyvällä mallilla. Saatiin pelattua palloa Matille rauhallisesti ja oma tekeminen pysyi hyvin koossa. Nyt lähdetään lepäilemään ja syömään. Huominen on taas uusi päivä, tämä voitto pitää unohtaa ja lataudutaan täysillä taas East-peliin, Lempon libero Jami Törrö kertoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Matti Toivola

Kiskon paras pelaaja: Otso Hakala

Lempon nälkäisin pelaaja: Jami Törrö

Yleisö:  139

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 14, Daniel Heinonen 13, Eetu Ahonen 11

Kisko: Veeti Parkkinen 12, Otso Hakala 11, Leevi Alajärvi 4

Seuraava peli:

Lempo kohtaa heti sunnuntaina kotikentällään East Volleyn, Kisko pelaa PuMaa vastaan sunnuntaina Helsingissä.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Jeremia Heinonen, Veeti Parkkinen, Arttu Lotvonen, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen