Lempolle makea Pälkäne-voitto Pirkanmaan paikallisesta

21.10.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 3–0 (25–22, 25–20, 25–23)

21.10.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley palasi miesten 1-sarjassa vakuuttavalla tavalla voittojen syrjään kiinni. Kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikallispeli päättyi Lempon 3–0 (25–22, 25–20, 25–23) -voittoon Pälkäneen Luja-Lukosta.

Samalla Lempo sai maksettua hieman kalavelkoja harjoituskauden tappiosta ja pudisteli edellispelin East-tappion pölyt pois niskastaan.

– Tänään oli kuitenkin sarjapisteet jaossa eikä ollut harjoituspeli, joten on kiva ottaa pisteen kotiin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat tosi tasaisia, mutta oli silti koko ajan levollinen olo ja tunne, että tämä on meillä hyvin hallussa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi ottelusta.

Lempo otti East-pelistä poiketen yleispelaajaosastolle enemmän kokemusta, kun Daniel Heinonen ja Simo Puttonen palasivat avaukseen, samoin passari Matti Toivola aloitti pelin. Aatu Pöllänen oli keskitorjujista rotaatiovuorossa.

Avauserässä oli todella tasaista pelaamista loppuun asti. Ero ei ollut kolmea pistettä kuin vasta Lempon johtaessa 23–20 ja Lempo vei myös erän kolmen pisteen erolla. 

Toinen erä kulki koko ajan Lempon pienoisessa hallinnassa ja muutaman pisteen etumatkassa. Hyvä alkuerä toi avauserästä poiketen pientä turvaa pelaamiseen. Luja-Lukko yritti vielä erän lopulla tuplavaihdossa tuomalla Mikko Kuuselan ja Jarno Koivuniemen kentälle, mutta erä ei enää kääntynyt.

Kolmanteen erään Pälkäne jätti kuusikkoon Koivuniemen ja Kuuselan ja haki näin muutosta pelin kulkuun. Se toimikin, ja Pälkäne oli pelissä kakkoserää paremmin mukana. Kolmoserän tilastollinen erikoisuus oli Lempo-kippari Simo Puttosen neljä torjuntaa yhteen erään.

– Kaverilla oli selkeä rotaatio ja meillä selkeät suunnat, miten torjutaan. Toki aina vähän tuuriakin mukana, kun noin monta nappaa, Puttonen kertoi.

Hetken näytti, että Lempo pääsee irtautumaan, mutta vierasjoukkue nousi vielä kerran johtoasemaan 21–20 kolmen pisteen putkellaan. Loppuerän isoissa palloissa Lempo oli kuitenkin terävämpi ja vei myös kolmannen erän nimiinsä.

Lempon esitys oli varsin tasapainoinen ja ennen kaikkea pelissä huomasi selvästi kehityskaaren kauden avauskohtaamiseen syyskuussa. 

Illan ykkösnimiksi nousivat Lempon passari Matti Toivola ja Luja-Lukon libero Niilo Nurmi. Toivola esitti kauden parastaan, vahvan passipelin lisäksi tuli muutama komea puolustus. Nurmi liittyi pälkäneläisten riveihin alkukaudesta, takana on vasta kymmenkunta harjoitusta. Nopea libero on palkittu nyt kauden molemmissa peleissään joukkueensa parhaana.

– Ihan hyvin on sujunut oma pelaaminen, kun kolmisen vuotta on ollut poissa. Toki pelaan kesällä beach volleyta, joten tatsi pysyy sitä kautta. Emme saaneet oikein palloa kuolemaan mistään. Lempolla varsinkin hakkuri Sillanpää pelasi todella vahvan hyökkäyspelin, Nurmi kertoi pelin jälkeen.

Pisteiden valossa Lempolla hakkuri Tuomas Sillanpää teki 15 ja Daniel Heinonen 13. He olivat tasaisen tehokkaita läpi illan. Luja-Lukon tehopelaaja oli kapteeni Tomi Perkiö kymmenellä pisteellään.

Puttonen oli tyytyväinen joukkueen perustekemisen laatuun.

– Avauserässä vähän odoteltiin, lähteekö peli kulkemaan vai ei. 20 pisteen kohdalla saatiin pari onnistumista ja erä sitä kautta itselle. Toinen erä pelattiin fiksuiten ja se tuli hyvin kotiin. Kolmannessa pelattiin riittävällä tasolla. Syöttöpeli ei ollut meiltä ihan parasta, mutta riittäävää, että saatiin Pälkäneen vastaanottoa rikki, Puttonen analysoi.

Päävalmentaja Alatalo oli tyytyväinen varsinkin vastaanottopelaamiseen.

– Oltiin peruskulmakivessä eli syöttö-vastaanotossa Pälkänettä edellä, varsinkin kaksi ekaa erää meidän vastaanottomme oli todella hyvää. Se mahdollisti meidän monipuolisen pelaamisen. Toki vielä tulee pieniä mustia hetkiä ja lapsuksia joukkoon, mutta eteenpäin on menty.

Lempolla on nyt koossa kolme voittoa neljään peliin. Joukkueella on nyt parin viikon treenijakso, kun seuraava sarjapeli pelataan lauantaina 11. marraskuuta. Silloinkin on luvassa Pirkanmaan derby, kun Isku saapuu Hakkariin.

Kuva: Palkintoraadissa ollut entinen Lempon ja Luja-Lukon pelaaja Jonne Haavisto palkitsi parhaina Tuomas Sillanpään ja Niilo Nurmen. Lempon nälkäisimpänä palkittiin Simo Puttonen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Matti Toivola

Pälkäneen paras pelaaja: Niilo Nurmi

Lempon nälkäisin pelaaja: Simo Puttonen

Yleisö: 158

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 15, Daniel Heinonen 13, Simo Puttonen 8, Aaro Keisanen 8

Pälkäne: Tomi Perkiö 10, Teemu Kuusela 7, Verneri Halttula 5 

Seuraava peli:

Lempolla on parin viikon tauko peleistä ja seuraava ottelu on 11.11. Iskua vastaan Hakkarissa. Pälkäne pelaa 5.11. PuMan vieraana.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Simo Puttonen, Aaro Keisanen, Tuomas Sillanpää, Daniel Heinonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Pälkäne: Jere Puolakka, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi, Mikko Kuusela, Teemu Kuusela, Verneri Halttula ja libero Niilo Nurmi