Lempo aloitti uuden kauden voitolla PuMasta: "Joukkueen peli oli ailahtelevaa"

30.9.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – PUMA-VOLLEY 3–0 (25–14, 25–22, 25–17)

30.9.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Hallitseva miesten 1-sarjan mestari Lempo-Volley aloitti uuden kauden sarjanousija PuMa-Volleyta vastaan. Avauspeli avasi myös pistetilin, kun Lempo starttaili moottoreitaan 3–0 (25–14, 25–22, 25–17) -voitolla.

Lempo aloitti mestaruutensa puolustamisen vahvasti ja jatkoi viime kauden hyvää kotivirettään Hakkarissa. 112 katsojaa näkivät kotijoukkueelta pelillisen tasonnoston treenipeleihin verraten ja varsinkin kakkoserässä hienon nousun takaa ohi erävoittoon.

– Olen tyytyväinen voittoon. Syöttöpeli oli ihan ok, varsinkin kun vertaa harjoituspeleihin. Tehtiin taas liikaa virheitä ja annettin kaverille  sitä kautta liikaa omia pisteitä, mutta tästä on ihan hyvä jatkaa. Olen tyytyväinen isoon kuvaan, päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi ottelun tauottua.

– Pelin kuva oli, että jos vain pidetään virhekontrolli kunnossa, niin viemme ottelua. Peli näytti pääasiassa myös siltä. Mutta heti kun ruvettiin vähän sössimään, kaveri oli heti iholla ja edelläkin, Lempon parhaana palkittu hakkuri Tuomas Sillanpää kuvaili.

Kauden avauspelistä tuli virheidentekokilpailu. Avauserässä vierasjoukkue selvästi jännitti ja puristi uutta sarjatasoa ja Hakkarin tunnelmaa, ja suorastaan ojensi avauserän Lempolle. Lempo pystyi pitämään oman pelinsä kohtalaisesti kurissa ja PuMa antoi suorilla virheillään Lempolle erän liiankin helposti.

Nimittäin toiseen erään vierasjoukkue sai pahimmat jännitykset pois ja aloitti todella pelaamaan. Samalla toinen erä oli virheilyä Lempon puolelta ja PuMa johti erää pitkään. Lempo aloitti loppukirin 13–18-tappiotilanteessa ja nousi tasoihin 22–22. Sen jälkeen syöttövaihdosta kehiin tullut Ville Tuki syötti ässän ja Lempo vei erän loputkin pisteen napaten mennen pitkälle tauolle 2–0-johdossa.

Kolmas erä lähti tasaisesti ja PuMa ehti johtaa muutamalla pisteellä, mutta erän kuluessa vaaka kääntyi selvemmin Lempon puoleen. Aatu Pölläsen syöttövuoro käänsi pelin lopullisesti Lempolle eikä PuMa päässyt kolmannessa erässä haastamaan erävoitosta.

Lempolla parhaana palkittiin hakkuri Tuomas Sillanpää, joka sai paljon ruokaa passari Matti Toivolalta ja teki niistä yhdeksän pistettä. 

Lempon pisteykkönen saattaa yllättää, sillä keskitorjuja Aaro Keisanen napsi peräti kymmenen täppää olleen koko illan tehopelaaja. Liigapelejä viime kaudella tahkonnut Keisanen debytoi upeasti ja loisti varsinkin torjuntapelissä.

– Ihan hyvää oli oma tekeminen tänään. Huomaa että treeni rupeaa tarttumaan alkukauden jälkeen paremmin. Joukkueen peli oli ailahtelevaa, mutta sehän on aina vähän sellaista tässä kohtaa kautta, Keisanen kuvaili.

Lempo pelasi avauspelissä melko lailla samalla seitsikolla alusta loppuun. Muutamien syöttövaihtojen lisäksi yleispelaaja Niko Montonen korvasi hetkittäin Simo Puttosta.

1-sarjassa debytoinut PuMa väläytteli ja varsinkin kakkoserän pelasi hienosti. Joukkueen tehokkain oli kahdeksan pisteen Aku Kauppi, joka palkittiin joukkueen parhaana. Häntä säesti varsin mukavasti yleispelaaja Petri Hannola, joka tuli kesken pelin kehiin hienosti.

Lempon kausi jatkuu ensi lauantaina Pielaveden Sampoa vastaan Hakkarissa.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää

PuMan paras pelaaja: Aku Kauppi

Lempon nälkäisin pelaaja: Aaro Keisanen

Yleisö:  112 

Pisteet

Lempo: Aaro Keisanen 10, Tuomas Sillanpää 9, Aatu Pöllänen 8

PuMa: Aku Kauppi 8, Petri Hannola 6

Seuraava peli:

Lempo kohtaa lauantaina 7.10. Hakkarissa Pielaveden Sammon.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Simo Puttonen, Aaro Keisanen, Tuomas Sillanpää, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen ja libero Jami Törrö

PuMa: Onni Kalo, Nuutti Moilanen, Aatu Vihola, Eelis Kauppi, Justus Fredriksson, Riku Isomäki ja libero Joona Katajamäki

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.