Manageri Juha Raunio kokoaa Lempon kautta ja katsoo tulevaan: "Viittä vaille täysosuma"

30.4.2022

Kausi 2021–22 oli Lempo-Volleyn näkökulmasta miesten 1-sarjassa viittä vaille täysosuma. Joukkue oli hyvä, ennen muuta hyvähenkinen, harjoitteli sitoutuneesti ja laadukkaasti. Joukkueen suorittaminen oli tasaista. Vaikka moni peli olikin kiikun-kaakun, tiimi venyi useasti tappion porteilta voittoon.

Pudotuspelit ansaitsevat oman kappaleensa. KaVe-sarjassa Lempo sai tasoitusta, kun harmillisesti kaksi kovaa peluria vastustajalta oli avauspelissä poissa ja vaivatkin olivat kymenlaaksolaisten riesana. 

Isku-sarjassa puolestaan Lempolla oli omat ongelmansa koronan kanssa, mutta rivit olivat riittävän tiiviit ja erittäin tasaisen vieraspelin jälkeen Lempo näytti, että oli sen pienen verran parempi kuin Isku. Vielä syksyllä harjoituspelissä Isku pyyhki Lempolla lattiaa, mutta kauden mittaan ero kaventui ja kääntyi lopulta Lempon eduksi.

Kyky-sarja oli eeppinen. Menneen kauden 1-sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtasivat, pelasivat mahtavasti. Lempon tikkari oli jo Kyyjärvellä suussa kahden ottelupallon verran, mutta niin taas kerran henkisesti sitkeät "kyyjorkkilaiset" tikkarin suusta pois tempaisivat. Hakkarissa Lempo oli toisessa pelissä parempi, mutta Kyky puolestaan "Kultaisessa erässä" oli kiistatta parempi ja ansaitsi voittonsa. Onnea vielä kerran ja tervemenoa liigaan – sitä unelmaa ei liitto saa Kykyltä riistää.

Se menneestä kaudesta ja katse eteenpäin. Pikkuhiljaa tulevan kauden raamit alkavat saada muotoaan. Koronasta huolimatta Lempon miesten talouden pohja on vakaa. Mennyt kausi tuotti loivan plusmerkkisen tuloksen ja kaikki velvoitteet on hoidettu – kuten koko 1-sarja-ajan – viimeisen päälle huolella. Vakaan talouden, uskollisten fanienja hienojen tukijoiden varaan on hyvä alkaa rakentaa tulevaa.

Myös valmennuksen ja taustojen kohdalla rakennus on hyvässä vaiheessa. Koutsi Tuomas Alatalo jatkaa, eikä hänen esikuntaansakaan isoja muutoksia ole luvassa. Huolto, taloudenhoito ja joukkueenjohto pysyvät kokeneissa ja luotettavissa kourissa.

Yhtään kirjallista pelaajasopimusta ei tätä kirjoitettaessa (28.4.) ole olemassa, mutta: tuntuma siitä, että viime kauden Lempo-runko on jatkamassa, on hyvä. Kaksi varmaa poismenijää on, niistä tiedotellaan myöhemmin. Muutama pelimies miettii ja haistelee, mihin päin ura urkenee. Armeijakin ottaa taas osansa.

Puhelin on soinut jonkin verran. Lempo kiinnostaa pelaajia, se on hienoa. Uutta verta tulee joukkueessa olemaan, arvellusti 2–4 pelaajan verran. Jos joku tämän tarinan lukija ajattelee, löytyykö Lemposta pelipaikkaa, kannattaa soitella tai viestitellä ja kysyä.

Lopuksi lupauksiin. Toistan aiemman lupaukseni, että joukkue mallia 2022–23 tulee olemaan kova. Lupaan lentisjännäreille myös yllätyksen/yllätyksiä.

Lupaan, että Lempo on edelleen hyvä ponnahduslauta ylemmäs, muun muassa Akaan ja VaLePan kanssa yhteistyö pelaa jatkossakin, vaikka perinteinen farmijoukkue ei Lempo olekaan. 

Lupaan vielä, että oman seuran nuoria tulee esiintymään ensi kaudellakin joukkueessa, ykkössakkiin käy tie junnujen ja kakkosjoukkueen kautta, Lempolla on kelpo pelaajapolku hahmollaan. 

Kiitos menneestä kaikille ja tervetuloa mukaan – seuraavaan lentiskauteen on enää aikaa puolisen vuotta. Sitä ennen nautitaan keväästä ja kesästä.

Raunion Juha
Manageri Lempo-Volley miesten 1-sarja
0400 69 5555

Kuvat: Kari Kautto, Jani Huurne