Manageri Juha Raunion tilannekatsaus: Lempo kulkee kehityksen tikkailla

8.1.2022

Lempo-Volleyn kausijulkaisussa 2021-2022 julkaistiin 1. tammikuuta miesten 1-sarjan managerin Juha Raunion Managerin palsta -kirjoitus. Julkaisemme artikkelin nyt myös M1-joukkueen kotisivuilla.

Kausijulkaisua kokonaisuudessaan voit lukea täältä.


Allekirjoittaneelle kuluva miesten 1-sarjakausi on järjestyksessään kahdeksas, kun olen toiminut niin sanotusti päävastuullisena toimijana eli korskeasti tituloituna ”geeämmänä”.

Viisi ensimmäistä kautta kului perinneseura Lempäälän Kisan nimissä, nyt on kolmas sesonki, kun lentopallo esiintyy fuusioseura Lempo-Volleyn tunnusten alla.

Pitkin matkaa minulta on kysytty: ”Tähtääkö LeKi/Lempo liigaan?” Olen vastannut aina, että: ”Ei tähtää. Muut rahkeet voisivat pääsarjaan riittääkin, mutta taloudelliset muskelit eivät.”

Sama vastaus on yhä edelleen käytössäni, mutta kyllä Lempäälän vetovoima ja jopa koronankin kestänyt yleisön suosio jättävät pienen takaportin sille, että jollain aikavälillä joko Lempon mies- tai naisjoukkue voisi realistiselta pohjalta asettaa liigatavoitteen.

Yksi kehitystikkaiden puola on mies nimeltä Tuomas Alatalo, jonka kanssa sekä seuran miestiimi että emoseura ovat solmineet 1.5 vuoden sopimuksen. Sen pohjalta ammattivalmentaja ”Tumppi” on puoliammattilainen Lempossa M1-sarjan valmentajana ja junioripäällikkönä. Lempo on lisäksi anonut opetusministeriöltä seuratukea, jolla voitaisiin parantaa ja tehostaa lentopallon ja yleensä liikunnan harrastamista Lempäälässä, eritoten lentishanke tähtää poikajuniorimäärien kasvattamiseen.

Lempo kausimallia 2021–22 on taisteleva ja venyvä joukkue, joka ei vielä ole vuodenvaihteeseen mennessä näyttänyt parhaita otteitaan. Mihin se riittää 1-sarjan tiivistyneessä kärkiryhmässä, on arvoitus. Kyyjärven Kyky himoitsee isojen resurssiensa ansiosta nousua, mutta Lempo kävi haukkaamassa harvinaisen herkkupalan ja voitti Kykyn marraskuussa Kyyjärvellä erin 3–1.

Ensi kausi on kohdallani yhdeksäs 1-sarjassa isossa roolissa ja se tullee jäämään myös viimeiseksi. Vääjäämättä nuorempien tekijöiden on otettava roolia ja luotava Lempolle tietä – kenties liigaankin johtava tie.

Kaksi lupausta annan: ensinnäkin tämän kauden Lempo tulee taistelemaan loppuun saakka runkosarjan voitosta ja pudotuspeleissä me emme halua hävitä peliäkään. Toiseksi: ensi kaudeksi lupaan rakentaa kaikkien aikojen lempääläisjoukkueen.

Kiitos mukanaolijoille ja tukijoille ja yleisölle. Hakkarissa nähdään!

T: RRRRRaunion Jussi


Juha Raunio,

manageri Lempo-Volley miehet 1-sarja

Kuvat: Kari Kautto, Jani Huurne