Lempo nousi sarjakärkeen ja voitti viimein vieraissa 3–2 Murikoita vastaan

16.12.2023

M1 RUNKOSARJA MURIKAT - LEMPO-VOLLEY 2–3 (23–25, 26–24, 25–12, 22–25, 10–15)

16.12.2023 LähiTapiola-areena, Kuortane

Lempo-Volley nappasi miesten 1-sarjassa vihdoin kauden ensimmäisen 3–2-vierasvoittonsa, kun kolme edellistä viisieräistä oli päättynyt tappioon vieraskentällä. Kuortaneen Murikoita vastaan Lempo voitti 3–2 (25–23, 24–26, 12–25, 25–22, 15–10).

Lempo nousi myös sarjakärkeen pisteellä oli Oulun Kiskon. Niinpä Suomen cupin jatkomahdollisuus on yhä elossa ja ratkeaa sunnuntaina Pälkäne-vieraspelissä.

– Jaksettiin lopussa kairata. Aika vaihteleva peli oli, nousua ja laskua. Onneksi lopussa saimme viimein sen ensimmäisen 3–2-voiton, jota on kauan haettu, Lempon päävalmentajana Tuomas Alataloa tuurannut Kari Nieminen kertoili pelin päätyttyä.

Lempo avasi pelin hyvällä avauserän nousulla. Oskar Muurisen valmentama Kuortane avasi erän hyvin, mutta Lempo nousi takaa ohi Daniel Heinosen ja Tuomas Sillanpään tehoilla. Simo Puttonen korvasi erän kuluessa avauskokoonpanossa olleen Tommi Niemisen.

Hyvä meno jatkui kakkoserässä ja Lempo teki kovaa töitä kenttäpuolustuksessa, varsinkin hakkuri Tuomas Sillanpää kunnostautui puolustuspelissä. Lempo johti erää parhaimmillaan viidellä pisteellä, mutta ote herpaantui ratkaisevissa palloissa. Kuortane paransi syöttöään ja Lempo virheili loppuerässä ja menetti erän.

Niukan kakkoserän menetys näkyi selvästi kolmannessa erässä, joka oli Lempolla kauden heikoin pikkupisteiden määrässä. Lempo sai vain 12 pistettä. Murikat pelasi todella hyvin ja hyökkäyspäässä onnistui lähes kaikki. Lempo ei saanut palloa kuolemaan millään ja samalla vaihtopenkki pyöritti vaihtorulettia, mutta mikään ei toiminut.

Tiukka palaveri erätauolla käänsi vielä kerran Lempon kelkan. Neljäs erä alkoi tasaisesti, mutta Lempo sai apua myös katsomosta. Lempon naisten 1-sarjajoukkue saapui katsomoon, kun he palasivat Nurmosta voitettuaan Jymy Akatemian 3–0. Pohjanmaan-reissu tehtiin yhteisbussilla ja naisten joukkueen kannustus sai Lempolle lisää buustia kentälle.

Neljännen erän lopun rutistus oli Lempolle ratkaisevan tärkeä. Kolmoseräsäs kehiin tulleet passari Ville Tuki, Eetu Ahonen ja Veeti Kosonen toivat uutta virtaa neloserään ja Lempo sai vietyä pelin viidenteen erään.

Viidennet erät ovat aikaisemmin kääntyneet Lempoa vastaan, mutta nyt tekeminen oli päättäväistä alusta asti. Lempo sai pienen edun heti alussa ja pystyi sen pitämään. Kuortane sortui hyökkäysvirheisiin ja Ville Tuen hieno syöttövuoro erän lopulla ratkaisi pelin Lempolle lopullisesti, päätöserän pisteet 15–10.

Lempo löysi vaihdosta tänään paljon voimaa kääntämään pelin suunnan. Hakkuri Tuomas Sillanpää oli taas tehokkain 20 pisteellä. Kuortane pelasi ajoittain todella hyvin ja Oskar Muurisella on käsissään monta huipputalenttia. Yleispelaaja Matias Siika-aho teki 22 ja hakkuri Viktor Viljamaa 21 pistettä. Kasper Vesanen pääsi myös erien lopuissa kentille Kuortaneella.

– Ensimmäiset kolme erää meillä ei ollut oikein asennetta kentällä, ei ollut sitä riittävää halua voittaa. Kasattiin sitten ittemme ja saatiin kairattua viisieräinen voitto, Eetu Ahonen kertoi.

– Päästiin lopussa niskan päälle ja kaveri rupesi tekemään virheitä. Meidän peli parani ja tuli yksinkertaisemmaksi pelin edetessä, Kari Nieminen arvioi pelin ratkaisua.

Lempon syyskausi päättyy sunnuntaina Pälkäne-vieraspeliin Kostia-areenalla.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yleisö:  35

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 20, Aaro Keisanen 6, Eetu Ahonen 5, Daniel Heinonen 5

Murikat: Matias Siika-aho 22, Viktor Viljamaa 21, Mikko Määttä 10

Seuraava peli:

Lempo päättää syyskauden Pälkäne-vieraspeliin huomenna sunnuntaina 17.12. Murikat kohtaa sunnuntaina Kiskon vieraskentällä.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Tommi Nieminen, Aaro Keisanen ja libero Jami Törrö

Murikat: Ville Kuukasjärvi, Mikko Määttä, Joona Lahtinen, Viktor Viljamaa, Matias Siika-aho, Aaro Paananen ja libero Panu Salmijärvi