Nuori kolmikko Montonen, Nieminen ja Ahlfors jatkosopimuksiin Lempo-Volleyn kanssa: "Intti määrittelee arkea"

10.5.2022

Lempo-Volley on solminut 1-sarjan jatkosopimukset nuoren kolmikon yleispelaaja Niko Montonen, passari Kalle Nieminen ja keskitorjuja Veeti Ahlfors kanssa. Kolmikon sopimukset ovat yksivuotisia.

20-vuotias Ahlfors (191 cm) aloittaa toisen kautensa Lempossa, 18-vuotias Montonen (187 cm) ja 17-vuotias Nieminen (187 cm) ovat Lempäälän Jyryn kasvatteja ja pelanneet koko lentisuransa Lempäälässä. Kolmikolla alkaa toinen vuosi Lempon 1-sarjan sopimuspelaajina, Nieminen ja Montonen haistelivat 1-sarjatunnelmaa jo kauden 2020–2021 lopulla ja Ahlfors pelasi kaudella 2019–20 jo VaLePassa 1-sarjaa.

Kolmikosta kahdella tulevalla kaudella varusmiespalvelus tuo muutoksia normaaliin kausirytmiin. Ahlfors palvelee vielä joulukuuhun asti, Montonen astuu palvelukseen heinäkuussa. Nieminen aloittaa syksyllä abivuotensa lukiossa.

Koko kolmikko oli viime kauden 1-sarjan harjoitusringissä, sai hieman peliaikaa edustuksessa ja pelasi paljon myös Lempon 2-sarjassa. Nieminen pelasi viime kauden passarina 2-sarjassa ja puolestaan 1-sarjassa esiintyi liberona ja yleispelaajana. Viime kauden kehitys passarina oli loistavaa ja tälle kaudella paikaksi vakiintuu kokonaan passari ja peliaikaa on luvassa molemmissa joukkueissa.

– Innolla odotan tulevaa kautta!  Oma rooli tulee olemaan edelleen suurempi 2-sarjan puolella. On hienoa kuitenkin päästä taas 1-sarjarinkiin kovien pelimiesten ja hyvän valmennuksen mukaan. Tämä on itselleni loistava paikka kehittyä pelaajana, Nieminen ajattelee tulevasta.

Montonen teki viime syksynä kovaa läpimurtoa 1-sarjassa, mutta ikävä loukkaantuminen toi pitkän tauon keskelle kautta. Hän kuitenkin palasi kentille vielä loppukaudesta ja keräsi isot minuutit Lempon kakkosjoukkueessa.

– Odottavaiset fiilikset. Omalta osalta viime kausi oli aika rikkonainen, joten ensi kausi on jo mielessä. Kesällä on lähtö armeijaan, joten ensi kausi on myös rikkonainen. Treenataan ja pelataan, mitä lomilla kerkiää, toivottavasti paljon, Montonen miettii realistisesti tulevaa kautta.

Ahlforsin pelit viime kaudella päättyivät tammikuun alussa, kun hän aloitti armeijan. Vuoden palvelus alkaa olemaan lähellä puoliväliä ja into kohti uutta kautta on Toijalasta kotoisin olevalla keskitorjujalla kova.

– Intti määrittelee arkea joulukuulle saakka, mutta uskon pääseväni kuitenki syyskaudella harjoittelemaan intin ohella. Tulevaa kautta odotan innolla, ja uskon siihen, että saadaan yhtä laadukas porukka kuin edellisellä kaudella. Uskon myös siihen, että keväällä pelataan kirkkaimmasta mitalista ja 1-sarjan voitosta. Nähdään Hakkarissa! Ahlfors on luottavainen tulevasta kaudesta.

Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio näkee, että kyseinen kolmikko on tärkeä pala seuran tulevaisuutta.

– Kalle haluaa kehittyä passarina, mutta liberonkin tontti tarvittaessa toimii, kuten viime kaudella nähtiin. Pelaa etupäässä 2-sarjaa ja saa tärkeää vastuuta siellä, mutta haastaa varmasti 1-sarjan passariduon. Nikolla armeija alkaa heinäkuussa eli kausi menee sen ehdoilla. Näen, että Nikokin on iso palanen Lempon tulevaisuutta. Myös Veeti kuuluun sarjaan tulevaisuus. Erinomaisella asenteella aina mukana. Syksy kuluu vielä intissä, kevätpuolella tuo uuden lisän joukkueeseen, kun pääsee taas täysillä mukaan, Raunio kertoo.

Pelaajakortit

2 Niko Montonen

5 Kalle Nieminen

17 Veeti Ahlfors

Lempon pelaajasopimukset tällä hetkellä

2 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, passari
7 Jyri Niemi, libero
9 Arttu Moisio, yleispelaaja
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti Ahlfors, keskitorjuja

2 Niko Montonen
5 Kalle Nieminen
17 Veeti Ahlfors

Kuvat: Kari Kautto, Jani Huurne